LIVERPOOL - ARSENAL 3-3

Underveis i 3-3-kampen mellom Liverpool og Arsenal på Anfield onsdag kveld, fikk TV-seerne se de to lags managere Jurgen Klopp og Arséne Wenger slå av en lidenskapelig prat på sidelinjen.

Nå røper Arsenal-sjefen hvorfor han ropte «ro deg ned» til sin kollega fra Tyskland:

- Jeg ba ham roe seg ned, og fortalte ham at i England blir man sendt på tribunen for slik oppførsel, forteller Wenger med et smil ifølge The Telegraph.

Klopp var nemlig, på sedvanlig vis, i fyr og flamme på sidelinjen etter en situasjon på banen han ikke var fornøyd med.

Men Wenger var kollegial og ga tyskeren noen velmente råd fra siden.

- Han hadde et lite problem med fjerdedommeren, men jeg vet ikke hvorfor. Det gikk helt ålreit, ingen vonde følelser mellom oss, mener Wenger.

Selve kampen ble også et høydepunkt. Det var duket for oppgjør mellom to av Englands absolutte stormakter da Arsenal gjestet Liverpool på Anfield onsdag. Opp gjennom årene har dette ofte vist seg som et underholdende oppgjør, og dette sto i stil med de beste.

Med en første omgang av den helt ekstraordinære sorten, fulgte lagene opp med å levere drama og kunstscoringer på Anfield. To scoringer på under halvtimen i første omgang var verdt inngangspengene alene.

Kampen svingte veldig i begge omgangene, men Arsenals nummer 12 skulle igjen vise seg viktig. Olivier Girouds tolvte seriemål (2-3) så lenge ut til å bli vinnermålet, men så poppet innbytter Joe Allen inn på overtid og sikret ett poeng til Liverpool med sin 3-3-scoring.

- Vi slåss helt til dommeren blåser. Vi fortsatte å jobbe og heldigvis fikk vi noe ut av kampen. De var i god form når de kom hit, og alle vet hvilken trussel de er. Det var sikkert et flott kamp for alle å se på, sa Liverpools redningsmann Joe Allen til BT Sport etter kampen.

- Når du slipper inn tre mål på bortebane så blir det vanskelig. Jeg er først og fremst skuffet, men vi viste karakter etter at vi kom tilbake fra 1-0 og 2-1. Forhåpentligvis kommer vi ikke til å angre på dette når sesongen er ferdigspilt, var Arsenals Olivier Girouds melding til BT Sport etter kampen.

Firmino-show

Det skulle ikke ta spesielt lang tid før det virkelig smalt på Anfield. Da Theo Walcott på slurvete vis ga vekk ballen ved egen boks i det tiende minutt, var ikke Emre Can vond å be.

Hans skudd ble slått unna av Petr Cech, men ikke lengre enn til Roberto Firmino, som kunne sende Liverpool i føringen på Anfield.

Arsenal svarte like etterpå. Etter å ha jobbet med ballen iherdig rundt boksen klarte Joel Campbell å tre igjennom Aaron Ramsey. Waliseren smalt til, og ballen snek seg inn bak Liverpool-keeperen Simon Mignolet i det 14. minutt.

Og så skulle Roberto Firmino virkelig vise seg frem. Liverpool vant ballen høyt i banen og Milner fant brasilianeren like utenfor boksen. Han bredsidet ballen i Cechs lengste hjørne, og sendte Anfield til himmels nok en gang. En ellevill scoring i det 19.minutt.

Arsenal biter seg fast

Liverpool var nære på igjen kun minuttet etter, da Moreno dunket ballen i tverrleggeren, men ble korrekt avvinket for offside. Fire minutter senere var det gjestenes tur.

Da Ramsey ble spilt igjennom fikk en god Mamadou Sakho rensket unna til corner. Den slo Ramsey inn og ringreven Olivier Giroud styrte corneren forbi Mignolet. Den skulle nok Liverpool-keeperen ha tatt, men det sto 2-2 på Anfield etter kun 25 minutter.

Og Giroud kunne gjort omgangen enda villere om han hadde omsatt sin sjanse i det 28.minutt.

Campbell hadde et hav av tid da han tredde igjennom Walcott på overlapp. Engelskmannens innlegg fant Giroud som bare kunne bredside ballen i mål. Dessverre for Arsenal skled ballen av foten og seilet unna.

Lufta gikk litt ut av kampen til tross for to lag som ønsket å angripe og sendte spillere fremover.

- Han er centimetre fra historiebøkene her! hylte TV2-kommentator Øyvind Alsaker etter at Roberto Firmino sendte ballen i tverrleggeren på overtid i første omgang.

En spinnvill omgang endte med nok en målsjanse, før lagene gikk til pause på 2-2.

Allen redder

Andre omgang skulle starte like friskt for hjemmelaget og i det 48.minutt endte til slutt james Milners innlegg opp hos Alberto Moreno. Den spanske venstrebacken fikk ikke presset sitt skudd på Petr Cechs mål.

Men så er det Olivier Giroud, da. I det 55.minutt så er det Campbell som, igjen, trer nydelig igjennom. Ballen går via Moreno før Giroud bare vender vekk hele Anfield med hælen. Avslutningen er utsøkt og Arsenal ledet 3-2 i det 55.minutt.

Liverpool presset på, og fant en sjelden åpning i Arsenal-forsvaret i det 71. minutt. Jordon Ibes innlegg var godt, og kom seg forbi Petr Cech. Likevel var Per Mertesacker god og fikk rensket vekk.

Hjemmelaget kastet fremover det de hadde av angrepstalent, samt Steven Caulker på topp, men helten skulle komme fra et mer uventet hold. Da Benteke headet ballen videre innover i boksen på overtid, så dukket altså Joe Allen opp.

Waliseren dunket til og Petr Cech fikk ikke rensket unna. Dermed sikret Liverpool seg et viktig poeng foran helgens oppgjør mot Manchester United. Liverpool er på niendeplass i Premier League, mens Arsenal nå leder Premier League på målforskjell over Leicester.