Svømmingens urokråke sonet hemmelig dopingdom. Ett år senere satser han på fire øvelser i VM

Hjerteproblemer.

SATSER FRISKT: Et år etter at urokråka og OL-mesteren Sun Yang fra Kina sonet en hemmelig utestengelse for doping, satser han friskt på fire øvelser i VM, som starter i Russland denne uken. Foto: AFP PHOTO / FILES / PHILIPPE LOPEZ
SATSER FRISKT: Et år etter at urokråka og OL-mesteren Sun Yang fra Kina sonet en hemmelig utestengelse for doping, satser han friskt på fire øvelser i VM, som starter i Russland denne uken. Foto: AFP PHOTO / FILES / PHILIPPE LOPEZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et år etter at urokråka og OL-mesteren Sun Yang fra Kina sonet en hemmelig utestengelse for doping, satser han friskt på fire øvelser i VM, som starter i Russland denne uken.

Den tidligere OL-vinneren som også vant tre VM-gull i Barcelona i 2013, ventes å svømme 200, 400, 800 og 1500 meter fri i VM i Kazan, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Han er litt av en idrettshelt på hjemmebane i Kina, men likevel har han lagt seg ut med myndighetene og regnes for å være litt av ei urokråke. Ryktet hans er frynsete både i og utenfor det folkerike landet.

I november i fjor ble det kjent at Sun hadde sonet en tre måneders utestengelse i forbindelse med en dopingsak. Straffen var sonet før han stilte i Asialekene og vant tre nye seirer.

Medisinbruk Årsaken til utestengelsen skal skyldes medisiner Sun brukte for hjerteproblemer. Trolig er det derfor straffen ikke ble hardere enn tre måneder, og nå skal han være tilbake for fullt.

Men det er ikke første gangen han har vært utestengt. I 2013 ble han satt på sidelinjen i seks måneder og også sendt i fengsel for en kort periode for å ha kjørt uten sertifikat. Det ble oppdaget etter at Porschen han eier ble påkjørt av en buss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.