Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Akyürek ve Yılmazer için müebbet istemi

        Erdal KULAKSIZ / GAZETE HABERTÜRK

        Gazeteci Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturma sonucunda 25 kişi hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Gökalp Kökçü’nün hazırladığı ve 21 Ekim’de başsavcılığa sunduğu iddianamede, dönemin Trabzon Emniyet İstihbarat Şube Müdürü olan İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay ve dönemin İstanbul İl Emniyet İstihbarat Müdürü Ahmet İlhan Güler hakkında “kasten öldürmenin ihmalli davranışla işlenmesi” suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis isteniyor.

        Dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek ve C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında ise TCK 82’nci maddesi kapsamında “kasten öldürme” suçundan ağırlaştarılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

        İddianamede, dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun için de “görevi kötüye kullanma” suçundan 1 yıla kadar hapis isteniyor.

        Dink Ailesi’nin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, iddianamede “paralel yapı” ile bağlantılı olduğu iddia edilen görevlilerin yanı sıra başka görevlilerin de yer almasına dikkat çekerek “İddianamenin yalnızca ‘cemaat’ denilen yapı ile ismi zikredilen kişiler hakkında düzenlenmesi durumunda soruşturma ve dava iç çatışmanın aracı haline getirilmiş olacaktı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ