Chloe Eau de Parfum Chloé za žene

Chloe Eau de Parfum Chloé za žene

glavni akordi
cveće
ruža
sveže
voćne note
belo cveće

Ocena parfema 3.94 van 5 sa 19,263 glasovi

Chloe Eau de Parfum od Chloé je cvjetni miris za žene. Chloe Eau de Parfum je predstavljen 2008. Chloe Eau de Parfum je kreirao Amandine Clerc-Marie i Michel Almairac. Gornje note su Božur, Liči i Bijela frezija; srednje note su Ruža, Đurđevak i Magnolija; bazne note su Kedar iz Virdžinije i Amber.

U februaru 2008. Chloe planira izdanje svog novog mirisa Chloe Eau de Parfum, koji je najavljen kao "klasični signature miris doma".

Parfem su creirali Michel Almairac i Amandine Marie. Orijentalna cvjetna kompozicija uključuje božur, liči i freziju u visokim notama, ružu, magnoliju i đurđevak u srcu iznad baze od kedrovine i ambera.

Parfem ima tri lica odjednom: Chloe Sevigny, Anja Rubik i Clemence Poesy, koje promovišu tri strane mirisa (romantizam, oštrinu i senzualnost).

Pročitajte o ovom parfemu na drugim jezicima: English, Deutsch, Español, Français, Čeština, Italiano, Русский, Polski, Português, Ελληνικά, 汉语, Nederlands, Română, العربية, Українська, Монгол, עברית.

Fragram slike
Mirisna piramida

Visoke note

Božur
Liči
Bijela frezija

Srednje note

Ruža
Đurđevak
Magnolija

Donje note

Kedar iz Virdžinije
Amber

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Sve recenzije po datumu

Lela98

Prolećni vedar dan, setnja, kafa u parku... Moja kombinacija. Reče neko i slažem se, odličan za kancelariju. Jedan od onih parfema koji su zaista lepo urađeni, ruža intenzivna ali opet ne vrišti. Dopada mi se jako

LilithM

Kako se razveselim kad na hladno zimsko jutro na stanici osjetim Chloe! Tako veseo i vedar, meni još uvijek najdraži!

Ena Ena

Danas sam ga kupila na "blind buy" jedva sam dočekala da stignem kući da ga probam. Predivan ali veoma poznat... Ne mogu da se setim na koji liči... I onda mi klikne u glavi - Versace Vanitas edt. Razlika je možda u nijansama...

equilibre

Nije recenzija nego čisto tako mali komentar, koji mi se mota po glavi ovo popodne... Koliko god njegova reputacija bila nagrđena s bezbroj kopija, ili sa time da ga svi nose i koji jesu i koji nisu ono što je on, opet mi je jedan od najboljih mirisa ikada. Obožavam Almairaca, od svih parfema ikada pomirisanih, njegovih nekoliko su mi najbolji, mimo bilo kakvih kategorija. Za mene je on living legend, za mene je on ono što je u pop kulturi (možda?) Kurkdjian.

LadyBlue

Miris ruže, ruže i opet, ruže! Reklo bi se:ništa inovativno i vrlo dosadno, ali nešto je u njemu privlačno, čisto, resko. Meni se sviđa. Toliko volim parfeme i ne mogu si priuštiti puno parfema jer su cijene previsoke i precijenjene, stoga sam si našla kopiju ovog parfema, to je S. Oliver, For Her. To je isti miris, definitivno i mnogo žena koje se razumiju u parfeme su to potvrdile. Chloe je miris same ruže, ali izveden savršeno da ne štipa za nos i svi ga vole i primjećuju. Odiše svježinom ruže, i glavno mi je samo da ta ruža nije kisela. Od mene veliko DA.

Jelis

Bila sam nekada vatreni pušač. Onaj tip koji istrčava iz bioskopa da zapali, u stanju je na -10 da izađe napolje zbog dima i radije kupi paklu nego burek. Užas, znam. U jednom trenutku mi se sve zgadilo i, iako je to bio peti put da ih ostavljam, znala sam da je ovo kraj. I baš u tom periodu sam testirala ovaj parfem. Bilo je proleće, tek je krenulo da malo bude toplije, konačno se dan produžio. I bilo mi je teško, želela sam da zapalim. Ali ovaj parfem mi je nekako pomogao da to ne uradim.

Jednostavno u mojoj glavi ovaj parfem pristaje nekom ko ne puši, ko je uvek smiren, ko je jači od poroka. Ali to ne znači da nije hedonista, da ne ume da uživa u onom što valja 😊 Ovaj parfem miriše nekako savršeno. Nema ništa previše, ništa prljavo, ništa što treba da istrpiš. Sav je prelep. Ali ne može svakome da pristaje, jer postoji toliko vrsta lepote.

Tako je moja ljubav prema cigarama umrla, a ljubav prema parfemima je rođena. I iako nije ovo parfem za mene, želim da ga imam da me podseća kako sam u jednom trenutku bila jača od poroka, a ko god je ostavio bilo koju lošu naviku zna koliko je teško (možeš ti to) ❤️

Cradiata

Mnogo mi se svidja. Tek skoro sam se zainteresovala za Chloe parfeme, ranije sam mislila da su puderasto "zreli" da ne kažem babski. Ovaj uopšte nije takav. Čist, prozračan, nežan, najlepši u proleće i na temperaturama do 25 stepeni. Na momente me podseća na neki lep gel za tuširanje, na prašak za veš, na čistoću generalno, ali ne onu preterano cvetnu čistoću kao što je npr. Moschino Toy 2. Zbog božura me podseća i na Versace Bright Crystal, imaju neke sličnosti. Projekcija i trajnost odlična.

U poslednjih par godina kroz moju kolekciju je protrčalo oko 10ak parfema ali retko koji je dobio komplimente mog muža, osim goreponutog Kristala. Na moje iznenađenje, ovaj mu se baš svideo. Uzimam full size bočicu prvom prilikom.🥰

Men.Feet.Tickling.Fetish

Bijela košulja, kosa povezana u konjski rep, vitka dama, odmjerena u svemu. Na takvoj osobi ga vidim.

Osijek.25

Puder i cvijeće, bočica mi je divna, ime isto, ali miris ne toliko. Love story mi je puno draži, ovaj mi zna imati nekakvu "urin" - notu...

zelenilak123456789

Rečenica kojom bih ga opisala, svežina u bočici. I to je to. Na meni nije dugotrajan, ne daje mi neku specijalnu energiju... Jako precenjen parfem, ništa specijalno, čak možda i dosadno...

Sadinmy

Ne odgovara mi, jako osjetim miris starinske ruze, baca mi na stariju gospođu 60+ koja je namirisana teskim starinskim mirisom.
Nije zavodljiv, do mirisa omeksivaca treba nekoliko sati, sve to vrijeme davi stari miris, izaziva migrenu.

engspringer

Kupujem na blind cesto, Chloe je jos jedna od tih kupovina, testirala sam ga davno narucila bocicu novi batch 2021.

Bocica i pakiranje su predivni, posrebrena je, rucno rađena vrpca, miris po meni jedan od najboljih u designer svjetu, izblendan do granice savrsenstva, sve je savrseno..
Ali na zalost ja i ova ljepotica se nismo nasle…
Zasto?
Zato jel Chloe ima pocetak/zaplet/kraj, Chloe je prica o jednom zivotu, Chloe vidim na zenama koje od malena imaju svoj cilj i put koje idu tim putem i ostvaruju sve zacrtano.

Ja nisam od tih, meni miris mora davati ekspanziju, ja mu moram nadjenuti kraj, ja moram napisati njegovu pricu. I na nista manje od toga ne pristajem.

Trazim se, moj zivot je sve samo ne ono sta Chloe predstavlja, mozda jednom, mozda nikad.

Blend ne ostavlja mjesta pogreskama, svatko tko prati HE modnu scenu i Chloe rad na kilometre ce prepoznati da se radi o njihovom mirisu, klasicnom, bezvremenskom i sigurnom, bez i jedne greske.
Neke stvari su presavrsene da bi bile istinite, Chloe nije jedna od njih! ;)

Wish wish

Nikakvo odusevljenje nije izazvao kod mene. Kada je tek izasao svi su ga imali. Sestra me je naspricala sa njim, a ja san se osjecala kao tek okupana beba u Lenorovom omeksivacu. Nista tu nije lose, ali je nekako davio i gusio. Izgled i bocica mu odgovara, puder u slatkom.

Parfumela

Popularan i poznat parfem, ali me nije oduševio. Ugodan je miris, stvarno nije napadan, osjetim cvijeće, čistoću, umjerenost. Nema tu oštrih nota, skladan je, aura je odlična. Ali nije po mom ukusu. Ima nešto u sebi što me na trenutke podsjetilo na neko sredstvo za čišćenje kupaonice. Onda se opet sjetim da je to ipak poznati parfem, tražim to nešto što bi mi ulilo povjerenje da mu posvetim više pažnje, pružim mu priliku...Ali s nekim parfemima se jednostavno ne nađemo. Mislim da je ovo lijep parfem, dugotrajan je, ali kod mene se nije uklopio.

Lolita944

Savrseno damski parfem. Cist, upecatljiv, sa karakterom. Upotpuni svaki poslovni stajling,odise zenstvenoscu, kao i njegova bocica. Po meni idealan za prolece, kada se sve budi,ima on tu svezinu iako dominiraju cvetne note. Iako je jaako popularan, meni itekako drag i voljen. Trajnost I aura za svaku pohvalu. 🌸🥰

MissAna

Čist, cvjetan, hladan/oštar.
Tako bih opisala ovaj parfem. Odličan je za posao i za svaki dan. Dosta dugo traje na koži.
Ovaj parfem mi je u rangu Bvlgarija- Omnie Chrystaline, smo što je Chloe postojaniji.

S obzirom koliko je Chloe popularan, očekivala sam nešto spektakularnije.

Zaključak: Chloe je poprlično dobar/kvalitetan parfem ali nije parfem koji me oborio s nogu.

Vanessa30

Idealan parfem za leto, gotovo identičan njemu je Avonov Perceive Oasis.

svrcica

Dobila sam ga na poklon od mame na jesen i ne koristim ga uopste. Jednom sam se namirisala. Uzela je ovaj meni, sebi Nomade (uzgred za njega bih svasta imala da napisem). Davno sam dva puta na poklon dobijala beli C-thru Chrystaline koji je kopija ovog i obozavala sam ga. Dal sam se sad zasitila, kad sam dobila original, ali ne posezem uopste za njim. Volim ga, volim cvetne mirise, cim negde ima frezija, bozur, tu sam i ja. Narocito frezija, ukapirala sam da cim mi se svidja neki cvetni parfem, frezija je u njemu. Ovo mi je prelepo cvece u bocici i prolece u bocici, mislim da ce prolece ipak da bude njegovo vreme kad ce da zasija u punom sjaju (mirisu), sad mi uopste nije za zimu.

saky18

Na nekom prelepo miriše i najlošije uradjena kopija,a nekom je dzaba sve markirano od glave do pete ...Tako da "kopiomrsci" oladite i pustite druge da nose sta hoce.Licno ne koristim ni kopije ni ovaj parfem al vidim jako neumesne komentare na racun zena sto koriste repliku ovog mirisa.Inače sam parfem je super zato ga i kopiraju...

j.kach

Pomirisah ga jucer u parfumeriji jer sam zaboravila kako mirise.Prva asocijacija masa ljudi koji isto mirisu. Predivan parfem ali ga svako malo osjetim na nekoj...

Dasha

Izrazito kvalitetan parfem .. jak,a ujedno osvjezavajuci i duuugotrajaaann :-).. Pleaseee ne mijenjajte gaaa ..Trajnost mu je 7-8-9 h , ovisno o godisnjem dobu . Mami komplimente gdje god se pojavim.

googa88

Dobila sam ga davno 2011 bio je poklonjenjen dalje... Ostao mi je u secanju kao neka prasnjava puderasta ruža. Pre neki dan ga u parfimeriji strcnuh eto tek tako...O kako mi se svideo,kakva romantika na najprefinjeniji nacin.Ne ona sladunjava romantika ne romantika iz fraza.. Vec ona prava iskonska, iz vremena kada su se pisma pisala perom ukrasnim slovima na krutom papiru, kada je ljubav bila ona prava i iskrena, a kada je svaka zena bila zenstvena dama, nosila suknje, kostime i potpetice.. Odmah me bacio u neko proslo vreme, mozda 50godine proslog veka.. U glavi mi se stvorila slika zene koja bi ovaj parfem ponela,predivna Eli Hamilton iz filma Beleznica(moj omiljeni ljubavni film svih vremena).. Pitam se kako mi se ranije nije dopao a sad ne mogu iseckati trenutak i platu pa da ga imam?

femi

Predivan parfem, miriše čisto, nježno, romantično, a opet jak je i postojan. Niti malo ne guši i ne smeta. Uvijek sam za njega dobivala komplimente i nikad mi nije dosadio. Morat ću ga ponovo kupiti.

pradavita

Vrlo izvikan i dosadan, dok nije bio ono sto je postao, moje je misljenje bilo ovakvo; U pocetku za nos grize nekakav kao biber, nakon toga se pretvara u vrlo cvijetni i puderast parfem dobre trajnosti i vrlo dobre aure.

twentythree

Da me neko pita kako miriše Beograd u proljeće, rekla bih na Chloe. Izgleda da se nemilice zalivaju, al neka, volim ovaj miris iako mi nije među najdražim.

Slažem se da je to ruža sterilna do granice izdržljivosti, nekad me podsjeća na sredstvo za dezinfekciju, al nekad mi baš i treba nešto tako.
Ja ga, naprotiv, vidim na blagim i krhkim ženama.

Jedno se mora priznati, ovo je kultni parfem.

Kultni:onaj koji je stekao reputaciju zbog svoje izvanredne neobičnosti u odnosu na ustaljenu matricu.

Čak su i kopije ovog parfema dobro ispale :)

rozatuberoza

Neosporno vrlo poznat,popularan i kvalitetan parfem.Meni osobno hladna ruza,sterilna,suzdrzana,puna kemije.Ovo mi je parfem za poslovnu,hladnu,strogu,suzdrzanu i distanciranu zenu koja samo rijetkima dopusta da upoznaju njeno pravo ja.Ona nosi masku nedodirljivosti i svoju intimu ljubomorno cuva samo za sebe.Nikada ne place i ne gubi zivce.Ujutro navuce strogi izraz lica,nanese Chloe i takva ostane do kraja radnog vremena.Predivan parfem ali not my cup of tea.

engspringer

Bijela košulja s masnom oko vrata, duge plave lokne na krhkoj dijevojki... To je Chloe sam duh ove velike dizajnerske kuće. Ona je vitka, tiha, s pogledom u daljinu, glavom prislonjenom u knjigu.. osvaja svojim mekim glasom, i toplim osmijehom.

Tako ćete i vi ukoliko posvetite pozornost ovom mirisu na prvu miran i tih a onda tek pokazuje svoje prekrasno kristalno lice, kao nešto skriveno šta tek treba biti pronađeno ;-)

Lela708

Parfem koji asocira na dostojanstvo, ugled, divljenje, vanvremensku ljepotu, zavist, drzanje, otmenost, jedan vjecni glamur i neka davna prohujala vremena. Za mene kultni primjerak necega posebnog, jedne kulture zivljenja i postojanja...Trajan, ugodan, lijep i beskonacan...Ne moze ga svako iznijeti sa stilom, ali onaj ko zna/zasigurno zna.
Istina, postoji mnogo kopija, i cini vam se da ga osjetite skoro svakodnevno, ali jedno je sigurno..kopija ostaje kopija, a original je uvijek original. Chloe

Plavi_dupin

Dobila od muza za jedan rodjendan... poseban, jednostavan, cist... Najvise osjecam ruzu. Zao mi je sto postoje kopije koje su ga isprostituirale :( svaka druga je mjesecima mirisala na njega.

crvena_mašna

Na prvu loptu divan, svakodnevni, ženstveni, lepršavi parfem. Na drugu loptu ostaje miris blage hemije. Nije za mene.

Marija Lucija

Parfem koji odiše svežinom i čistoćom. Meni lično se ne dopada iz razloga što podseća na omekšivač ili prašak za veš. Jednostavno se nismo našli, a zamalo na slepo da ga poručim.. Sreća pa nisam.. Odajem mu priznanje za postojanost. Iako mi nije prijala ta mirisna nota, osećala sam ga tokom celog dana, a samo jednom sam ga špricnula na ruku. Vidim da je našao put do mnogih srca, a verujem da ima još takvih. Ja sam na totalno drugoj distanci i verujem da se nikad nećemo naći, mada čudni su putevi.. :)

milikokolo

Kupila sam ga 2011. Obožavala sam ga. Nosila sam ga na svom venčanju. Prelep je, ali nažalost mnogi su ga "otkrili", pa sada mirišu isto, tako da tražim sledeće savršenstvo...

gabica30

Mmmmm predivan i prefin miris!Na prvi mah podsjeca na omeksivac za rublje,onako njezno, pudrasto, cvijetno....osjeti se ruza, koju obozavam u svakom parfemu-dosta je dugotrajan. Kad ga nosim mirisem ga na zapescu cijeli dan, uzivam :) Jedan od mojih omiljenih <3

Ana_031

Prekrasan, jednostavno prekrasan! Koristim ga zadnjih nekoliko godina, već drugu bočicu. Baš je nekako osvježavajuć i nenapadan.

Lilly123

Nakon dugog izbjegavanja odlucila sam mu dat sansu. Pokajala sam se, toliko me ugusilo, za mene je ovo cista glavobolja! Zao mi je Chloe :(

you_and_me

najopojnija čistoća ikad. pedeset nijansi čistoće. od zelene, cvjetne čistoće preko mirisa sapuna/praška za pranje rublja do vodene čistoće. intenzivan do granica podnošljivosti, ponekad. nosim ga, ali nekad mi smeta jer zaista postane predominantan na jedan, za mene, preozbiljan način. ipak, sviđaju mi se njegova slojevitost, jasnoća i smirenost. ženstven na čedan način, ali opet i prikriveno pozivajuć, ima to nešto u sebi. poželjela sam ga jer sam ga u određenim razdobljima osjetila na raznim ženama kojima je divno stajao. no, nisam dovoljno sazrela za njega, još uvijek. više sam se našla u laganoj, sočnoj roses de chloe. ovog ostavljam zasad po strani, ima tko ga nosi, i neka, uvijek ga rado osjetim. klasičan, damski, mudro urađen.

babyultras

Ja ne znam što je to sa mnom da me u određenim periodima iz godine u godinu preciznošću švicarskog sata love neki parfemi. S prvim danima svibnja, ma koji god miris proučavala, ja se iz nekog razloga lovim za Diorovu staru Dolce Vitu... ili za ovaj Chloe.

Nema toga što o njemu već nije napisano ili rečeno, a ja sam ga upoznala putem - dezodoransa s istim mirisom, koji je valjda najuspjeliji poklon u mom životu ikad. Po boji kutijice mislila sam da sam dobila u tom trenutku totalno hot Ma Vie, ali bio je ovaj genijalac. I kako parfem zna da udavi, razblažena varijanta u deziću bila je za mene totalni win-win :D. A kako se u međuvremenu u mojoj kolekciji nagomilalo svega, samo što nisam zaboravila da ga posjedujem:D jučer ga ponovo probam u jednoj parfumeriji i taman krećem razrađivati strategiju povoljne kupovine u glavi :D kadli mi sine da mi kod kuće čami taj parfimirani dezodorans, koji su u međuvremenu s trona istisnuli razni J'adore, Valentino Donne i posebno Pour Femme od D&G.

e, ali proljeće je u mom svijetu vrijeme za ovo :). ovo je parfem baš ono za proučavanje, da se pitaš što je ono u toj jednostavnosti što baš toliko plijeni, zbog čega je čak malo bapski a opet nije bapski, pa se za njega hvataju dame svih dobnih skupina (mladost je ipak stanje duha :), kako to miriše na citruse ako je u njemu malo ličija i cvijeće, itd. itd. mislim da je tajna uspjelosti ovog mirisa u konkretnosti, kvaliteti, u "being substantial", što izaziva poštovanje, i zato ga svi žele, jednostavno ima ono nešto koliko god to otrcano zvuči, on je epitom toga.

prskam dezić posvuda, malo se čuje alkohol :(, ipak sam ga vukljala svuda, naročito ljeti, smucao se po pretincima s torbama, na kojekakvim nadmorskim visinama, nije ni čudo što je malo vrisnuo, konstatiram s žaljenjem. ali to je i dalje moj chloe :), naj-univerzalno-dopadljivi miris ikad. ko oni ljudi u koje su svi bili kolektivno zaljubljeni u nekoj okolini - eto, to vam je to :).

p.s. prethodni komentar je postan kao gost, molim moderatore da obrisu :)

Jernê Knowles

Riječi ne mi da opišem ovaj posao. Kada sam pročitao o čuda uzrokovane Chloé EDP, priznajem da sam na leđima pješice, iz razloga: gotovo uvijek ono što je hvaljeni ne zaslužuje slavu koja zapravo ima, ali moram reći da sa Chloé EDP je druga priča, i to me veliko zadovoljstvo, jer to liči na bocama nježnost prekinuti (prilično jeftin i dobar) to je bilo davno; Mogu se odnositi s ljubavlju i roditeljske način Crystal Aura - AVON. Kaže stara izreka da: "lonac koji stvarno kreće ili ostavlja slan ili blag hrane," hvala Bogu to nije pravilo, jer Chloe EDP je stvorio dva parfimera ime, Amandine Marie, Angel EDT majka i Michel Almairac otac Margaretha Ley, Venezia, Minotaure itd takvog braka može biti formirana samo nešto božansko, zar ne?! I još jedan, kvalitet mirisa je takva da je godina proizvodnje istih (2008), ne odgovara samoj prirodi da se održava, po mom mišljenju. Chloe EDP je iza datuma, je predodređen za invaziju vremena, starosti, datumi, ciklusa, faze i ostaju u ljepoti koja je nastala sa zapanjujući nježnost osjećaj korak po korak. Pa, izlaz miris uskoro unwraps prekrasan buket djevičanskog Božur potopljene u nježnost, i taj osjećaj će biti miješanje svježi lučice, novo odgovara moderan stol, posebno obližnje Božić večeru na vatrostalnih mini sa čistim shea maslac pridružuje dodir simpatije. Odatle Chloe EDP bavi Magnolias laticama i svježe raspršuje Ruže za filtriranu vodu, samo u svom srcu on postaje intenzivniji i svjež, snažan i vrijedan. Ja pripisuju božanstvenost da mu Lily of the Valley koji je rekao da je moćni i sveti karakter time što u odnosu na Isusa Hrista Hrišćani. Na osnovi zapravo ni ostvariti samo identifikovana Cedar razrijeđenim u vodi sa ružama latice na površini ispod rain na temperaturi od 20 ° C Zapravo putovanje na opis Chloé EDP je velika, ali se isplati za prevlast da miris predlaže da se razvija; Ima fiksacija za više od 10 sati i dalje očajnički dobar; Super pogodan za većinu slučajeva, bez ograničenja, to je da se koristi i osjetiti najbolja osoba na svijetu.

Krediti Amigi Barbarella!

94gothlady

chloe sam dobila od drugarice na poklon. Miris koji me je ocarao, ali na zalost na meni nije postojan

babyultras

evo opet se javljam povodom njega. ima nešto u ovom mirisu, mada se čini toliko običan.

bio mi je rođendan i dobila sam usku pravokutnu kutijicu u kojoj je evidentno bilo nešto lijepo i mirisno, i kad sam ju krenula otvarati, zbog prljavo bebi roze boje pomislila sam da je riječ o boss ma vie. palo mi je napamet, jao, sad ću ovo morati zavoljeti, ali nema veze, lijep je miris stvarno, kadli se ukaže pred mojim očima, sasvim neočekivano, parfimirani deo chloe. sreća, sreća, radost :))))!!!

najprije, obožavam sve te pomadice i "extras" koji dolaze s parfemima, nema ništa bolje nego uživati u velu omiljenog mirisa i putem parfimirane kreme, dezodoransa, a sad mi se ispunila upravo takva želja. osim toga, sve mi se čini da će ovo biti najneobičniji način na koji ću se zaljubiti u neki parfem.

draga osoba zapamtila je da sam nekad spominjala chloe i odlučila mi ovo pokloniti kao simpatičnu sitnicu, a ja evo već par dana uživam sada kada ga mogu i bolje upoznati. mislim sve što sam mislila i ranije - da je limunkast iako u sastavu ne vidim limun, da je vrlo vrlo cvjetan ali iz nekog razloga nema u njemu ništa dosadno, što je za moj pojam umijeće, da je jak, čist i totaaaalno nekako generic što sam zamjerala svim sapunkastim chloe mirisima osim onog zelenog pačuli-osobenjaka...a opet mi je nekako drag. e, to je umijeće. njegova maksima je očito da je ljepota u jednostavnosti jer ne mogu ni sebi objasniti kako mi se tako nešto simple, čisto i cvjetno, toliko sviđa, kao i mnogima.

mislim da je tajna ovog parfema što se obraća dami u ženi i to na neki naročito nježan način. ne onako pompozno i grandiozno kao neki moji omiljeni diori, ne onako pomalo aristokratski oholo kao neki moji omiljeni chanel primjerci kojima zbog ljepote žmirim na jedno oko što su tako "uobraženi". ja sasvim sigurno znam- nema te žene kojoj ovo ne bi izmamilo osmijeh ili koja će pomisliti da ste kupivši ovo, pokazali manjak ukusa. ovo je jednostavno, mada neki od nas ni sami ne shvaćaju zašto, jedan jako, jako uspio parfem.

Amona

Dobila sam ga na poklon jedne kasne jeseni, tacnije u novembru 2010. Prvi susret sa bocicom bilo je odusevljenje na prvi pogled. Svetla boca sa bordurama i puder roze masnica, predstavljali su olicenje francuskog sarma. A miris...mirs zene doslovno...Otmen, nezan, ali jako postojan, sa pritajenom drskoscu. Ruza dominira, ali ovo nije nimalo naivna ruza...Ona je skrivena pod velom bezobraznog ambera koji joj daje zavodljivost i eroticnost. Ovo je jedna pristojna, ugledna dama, koja pred svet izlazi zakopcana do grla, ali u spavacoj sobi, sa svojim izabranikom postaje prava konkubina.

binika25

unatoč ovim silnim pozitivnim komentarima...mene nije oduševio, naprosto dal je do moje kože ili šta??
na meni se pretvorio u starinski sapun.tako da izbjegavam ga u širokom luku.

Twinklstar

Od danas clan moje skromne parfemske druzine. Savrseno cist! Bas za predstojece toplije dane i kancelariju. Dugo mi se vec mota po mislima, medjutim danas je kliknulo! To je to! Dugotrajan i svez. Meni za leto nista vise ne treba, i manje mi je vazno da li ga nosi komsinica sa 3. sprata i jos pola Beograda. Sada ga nosim i ja i uzivam u njemu. I to mnogo!!!

fragonard24

Mene jednostavno nije odusevio. Vjerojatno iz podsvjesnog razloga jer sam ga previse puta osjetila na razlicitim uzrastima, tipovima ljudi i prvih nekoliko puta kada bih pitala koji je, dobila bih isti odgovor. Kasnije nisam morala niti pitati. Nije me se dojmio.
Vidim da je uspore]ivan sa Yves Rocher Moment du Bonheur, ali meni ta dva mirisa nisu niti slicna.

tammy987

chloe je školski primjer parfema, ako me shvaćate što hoću reći :) cvjetni (po meni samo cvjetni) miris koji pristaje svima. nježan, a opet dovoljno intenzivan da se osjeti u masi. klasik koji, ako ste prava ljubiteljica parfema, morate barem jednom imati u životu. parfem koji bez problema možete nositi svaki dan u bilo koje doba godine. njegovo vrijeme je proljeće (ipak je on cvjetni), ali neće vam zamjeriti niti ako ga stavite u pola zime, on će opet odraditi svoj posao onako kako treba. kad u masi parfema ne znate više koji da ujutro stavite za posao, s njim nikad nećete pogriješiti i on će vjerno biti uz vas sve dok ne dođete kući i završite svoj radni dan, ako ga ujutro opet odaberete za svoje društvo, rado će poći s vama

m_monroe95

Postojan, trajan, nježan i predivan :)

amigdala

postoji vjerna i postojana kopija ovog parfema u DM-u. zove se Cute od La Rive i košta 80 kn. pa eto, možda vrijedi isprobati nekima kao meni kojima je žao trošiti ovako skup parfem za na faks ;)

1307

Znaci, apsolutna sam neljubiteljica ovog parfema, ALI moram mu priznati postojanost, trajnost i jacinu. Cijelo jucerasnje popodne sam se druzila s jednom divnom djevojkom i cim me je pozdravila i zagrlila, skuzila sam da nosi upravo njega. Prvih par sati su se Chloe i moja Ysl Cinema ravnopravno borili za prevlast, malo jedno, malo drugo, ali nakon 5-6 sati, ostao mi je samo Chloe u nosnicama. Nema tu ni p od pudera, to je miks sapunjavog zelenila, jak i svjez istovremeno, potpuno hladan. Meni osobno nije za djevojke, vise za zene u godinama, no to je vrlo individualno.

suzana385

Dobila sam ga danas, za Božić i mogu reći da sam presretna. Po meni ovaj miris nije pudrast, dapače, odaje mi svježinu, miriši na čistoću, a miris ruže mi prevladava, iako osjećam i božur, slažem se da je romantičan, cvjetni,ali orjentalni?? Meni ne, na prvu je reski, a nakon par sati je čak i nježan (bar na mojoj koži), vuče mi na especially escadu, valjda zbog ruže koja prevladava,i to su mirirsi koje volim.
Po meni je to dnevni miris ili za proljetno - ljetnu večeri. Nevjerojatno je koliko ima različitih komentara. Na svakoj koži je drugačiji, ali tako je s bilo kojim mirisom. Kome se sviđa nek uživa.:))

parfemko

Odličan parfem, puderast, jak ali nije gušeći,mene malo podseća na miris kvalitetne šminke,postojan i zavodljiv.

duskasc

Parfem je lijep, postojan, radijalan, društven, topao, prepoznatljiv, ne nametljiv ali isto tako veoma popularan, što mu apsolutno umanjuje vrijednost. Jer nitko, naravno, ne želi da miriše kao dvije susjede, kolegica sa posla i mamina prijateljica. Isto tako, pozitivna stvar je da se dobro uklapa sa većinom dobnih skupina žena, tako da ga znam namirisati na nekoj starijoj gospođi i potpuno joj pristaje, kao i mladim curama koje prolaze gradom.
Imam ga, ali ga koristim isključivo u dnevnim prilikama, jer mi za to najviše pristaje, kava u gradu, popodnevna šetnja, shoping.. Ne vjerujem da ću kupiti drugu bočicu kad potrošim ovu, samo iz gore navedenih razloga.

strange4

vise moj dozivljaj nego konkretna recenzija parfema : warning : warning : warning : :)

stvarno sam srecnica pa ne osecam ovaj miris ni na kome osim na sebi..

(mada se ne bih bunila, naprotiv)

u kontaktu sa mojom kozom, on se rodi, a i ja se uz njega i budim, i smejem i rasplakujem i naprosto sazivljena sam i disem i koegzistiram i volim da ga povezujem sa sobom i zelim da ga ljudi povezuju sa mnom

cist, rezak, svez kao jutarnja rosa, ne kao sapunica - ali sapunjav, ali cvetan je to sapun, retro, ali ne too much, dodir proslosti, ali tako mnogo vise u sadasnjosti, pozitivan, trajan, punokrvan, sveprisutan, grli me i voli, i ja njega, blizak kao mekane jagodice necijih prstiju. topao, iako na prvi njuh bas suprotno od toga.

dobro doziran, on postaje moj "ozonski omotac" haha, i uz njega mi je sve lakse, i bas sve dobre asocijacije imam kada ga osetim negde.

uvek mi svi govore da mirisem divno kada ga nosim, ali ne osecam se kao nevina devojcica okupana 'safe' mirisnom vodicom kada ga imam, ne..
..nikakav sram ni zadrsku nemam ni da "izronim gola" iz ovog ruzicnjaka, lol.

chloe, hvala ti sto postojis.
kao neka drugarica koju sam stekla tek nakon dugog, dugog upoznavanja, koja je mozda tiha, neobicna, ima neka cudna interesovanja, mozda u startu deluje hladno i nezainteresovano (za mene,) (za sve osim za 'svoje tripove'), a u stvari je opicena i iskrena i covecna kada se malo bolje zagrebe.

od svih, sigurna sam da tebe nikad necu menjati :)

i pisala bih ti hiljade pesama, i nosila bih te svakog dana i pored drugih parfema koje nosim..
jedan zglob uvek da pripada chloe mirisu, toliko volim ovaj parfem.
luda.
:)
zvanicno.

Mrs.K.

Puderast, nejzan i mazan, topao, ali umjeren.... No miris koji je postao previse popularan i zbog toga nekako gubim zelju da ga opet kupim. Nekako sam ga i prerasla. Previse cvjetno - specifican s premalo karaktera.

babyultras

žene u pms-u imaju izuzetno istančan njuh (uz pojačanu razinu nervoze:P), eto da istaknemo i jednu dobru stvar :))) a ima li onda boljeg vremena da se isproba chloe?

zabezeknuvši se koliko je teško pronaći edt, čak i tester, jer ga, kako sam ja shvatila, povlače, bacila sam se na isprobavanje edp-a. odmah se moram ograditi i reći da ovo nije baš posve moj tip mirisa i da će mu u mojim očima to vjerojatno biti jedini (ali i ključni) minus, a eau de chloe u usporedbi s njim pravi je osobenjak...

no krenimo na note - prije svega moram reći da je ovo superfino izblendano, a tako nešto sam i očekivala, s obzirom na potpis. ja osjećam da je on cvjetan, ali to nipošto nije na dosadan način iako bi mu netko mogao malo zamjeriti starinski štih. ne znam zbog čega ja dobijam čak neku notu limuna ovdje, al u svakom slučaju, osim j'adorea, ovo je za mene jedan od rijetkih nimalo napornih cvjetnih mirisa out there. posebnost mu je i mekana aura, dok je recimo chloe eau kojeg ja razmatram oštar.

sve u svemu, kužim njegovu publiku a i shvaćam zašto su se žene mog grada izgleda baš u njemu prepoznale-one vrlo drže do izgleda ali vole se kopirati:)) a on je baš onako općeprihvatljivo lijep... ne kažem da je zbog toga manje lijep, već da nitko neće reći da nije ;)

danci3107

fini je to miris, ali je toliko raširen da svaka druga ženska osoba miriši na njega, ko svojevremeno coco mademoiselle. neki dan u wc-u shopping centra kraj mene neki djevojčurak okupan u chloe, poludila sam. ja sam ga imala, potrošila, izguštala i ne mislim mu se ponovo vraćat. puno jeftinija, ali nešto manje postojana je Yves Rocherova Moment de Bonheur kako je netko gore već spomenuo.

lightlana

..vec sam ga komentirala ali ne mogu odoliti da spomenem jos da me ovaj parfem stvarno cini sretnom dok ga nosim. Podize mi raspolozenje a i samopouzdanje-osjecam se nekako otmjeno kad ga nosim,a vjerujte mi ne izgledam bas kao neka damica..
I ne samo meni,moja sestra ga takoder ima i isto se tako osjeca kad ga nosi..I u ovom slucaju stvarno mi nije bitno da li dobijam komplimente za njega ili ne,ovo je jedini parfem koji nosim radi i iskljucivo za sebe,ako se pri tom jos i nekom svidi-super!
Toliko je topao(a ne gusi i nije sintetican),njezan a postojan i vrlo unikatan,mazi i grije.E to bih rekla,mazi me kad ga nosim,a podjednako ga nosim zimi i ljeti
Cudno je kako se nase osjetilo nosa i miris koze sa godinama mjenjaju,nekim parfemima jednostavno trebate dati drugu sansu tj oni vama-da sazrijete za njih...Da je ovaj parfem postojao prije npr 10 godina kod mene ne bi imao prolaza..bio bi mi tezak, jaki i babski..nisam vise djevojcica,nema sta!
.Naprosto ga obozavam.Zelim uvijek imati bocicu ovog parfema,koji god da imam pored..Ovo je moj classic!

wildchild666

Eh moj Chloe...nije moj tip parfema, kupila sam ga jer nisam mogla odoljeti bočici, sve skupa me podsječa na neku čistoću i nevinost, istraživanje i neiskvarenost a opet s druge strane odraslost, zrelost, mladost, vedrinu...Na meni je nepostojan, podsječa na Yves Rocher i to jako, nije uočljiv, mojoj okolini se baš i ne sviđa. Svejedno ne mogu izdržati a da ga nemam...U meni budi neku radost, po danu je primjeren, lagan i jednostavan, ne štipa za nos. Navečer i nije najbolji izbor bar meni, naravno radi nepostojanosti i možda jednostavnosti. Prekrasna bočica u kojoj se nalazi cvjetna vodica, dominiraju ruža i đurđice, magnolija, amber tek u krajnjim notama. Zavidim ženama koje ga nose i kojima je dosta 1 špric da se osjeti...Na meni nestane kroz sat vremena, ostane samo neka neprimjetna nota čistoće, ali zanemariva. Provjerila sam da nemam kopiju, međutim bočica je original, jako me to čudi, nisam očekivala takvu lošu auru...

Unknown__Pleasures

Ovaj parfem sam prije par dana poklonila svojoj mami. EDP verziju i nisam pogrijesila. Ruza i djurdjevak - njeno najdraze cvijece, savrseno kombinirano ovdje i lici njeno najdraze voce, nije moglo bolje.
Vrlo zenstven, profinjen, elegantan, topao i ugodan. Ja ga ne bih nosila ma koliko da je divan, cvijetni parfemi ovog tipa se rijetko uklope sa mojom kozom i samnom cijelom, ali mojoj mami savrseno pristaje. Podsjeca na stare parfeme ali na jedan moderan nacin. Vrlo vrlo damski, romanticno, toplo... postojanost odlicna!

kayka

Zasto, zasto sa njim to da se desi?? Osetila sam ga na zeni koja ima neugodan miris koze...i vise ne mogu da ga koristim, nema sanse...a bio mi je drag.

LaChicca

Jaooo,jaooo ovo je apsolutno ono nesto...uh,uh!!sta se dogodi kad prodjem kraj zene koja ga nosi!? Mmmmm...pomislim si, gle vraga..hmm..dobijes na onom apsektu imizda kojeg je vizualno nemoguce odrediti, izraziti..djelujes damski,njezno,a mozes izgledat totalno bezveze. Eto! zavodnicki, toliko ugodan cvjetni buket,osobito mi pase djurdjica,nju obozavam!!
preodlican parfem.

Rosemary5

Gotovo. Isprobavala sam ga 10ak puta. U parfimeriji,kod drugarice..I svaki put,u svako doba dana,u svakom raspolozenju. Bozanstveno. Ovo sam ja,ovo je parfem koji sam trazila,a sad ga jos vise volim,jer me nije oborio na prvu,nego tek posle nekoliko puta. Moj je,stoji tamo,volim ga,oseti se,ljudi ga osecaju na meni. Pravi signature parfem.

anjamasa

juce sam ga pomirisala ponovo nna nagovor prodavacice, definitivno moram da probam,,, znam da sm ga probala kad se pojavio i da nikakav dojam nije na mene ostavio,,,ali sad posle par godina ,,,mislim da ce mi se svideti i to jako,,,mislim da je izuzetno zenstven,,provericu :)

Villain

Ovaj parfem mi se nimalo ne sviđa. Previše je zagušujuć, na prvi mah ta jaka floralna nota dominira, a poslije dosta sliči Lovely parfemu od Sarah Jessice Parker, nekako su mi dosta slični. Poprilično je težak i mislim da je tip parfema kojeg ćete obožavati i kupat se u njemu ili će vam biti užasno odbojan kao meni. Dobila sam ga, a da sam sama birala nikada ga ne bih kupila, jednostavno nije moj tip parfema.Iako ispao je stvarno jedan veliki hit i jako puno žena ga voli

Rosemary5

Konacno sam ih probala i odlucila sam samo ovaj chloe da
komentarisem,jer je na meni ostavio najjaci utisak. Lep je,prefinjen,cvetan,sa malom dozom drskosti. Veoma postojan. Ja ga ne bih uzela,ali to nije bitno ;) Chloe. Bas su napravili neki upecatljiv i originalan stil sa ovim parfemima i nekako mi ona reklama za Chloe Love vise ide uz ovo.

Edit: Kako lazem da ga ne bih uzela,na drugo probanje sam se zaljubila :xDD

Kareena

Koliko sam ga ranije zelela, toliko mi je sad odbojan. A zamalo da ga kupim.
Clanica ispod rece "Chloé i ja u fazama:
odbojnost; ravnodušnost; potajno sviđanje; otvoreno priznanje."
Tako je i kod mene bilo, ali to nije bio kraj.


Devojke su ga pocele masovno nositi, devojke kojima nimalo ne prilici ovakav miris. Nakvarcovane, u helankama sa animal printom, duge crne ispeglane kose, sa vestackim trepavicama i silikonima u usnama. Jednostavno ne ide. Nisam snob po tom pitanju, neka nosi svako sta zeli, ali neki parfemi jednostavno nisu prikladni za sve osobe i za sve prilike.


Skup i prepoznatljiv, dospeo je u pogresne ruke, da bi se mozda nesto dokazalo, ne znam... Ne razumem.

Nisam odustala od njega skroz, ali sacekacu ga na nekom drugom mestu, u neko drugo vreme.

eva.90

Iz potpune dosade sam se uhvatila ovaj parfem. Možda se stvarno najviše oduševim onim stvarima od kojih ne očekujem ništa, jer nisam previše zainteresovana.

Opčinio me je. Tako je upečatljiv, i definitivno onaj parfem koji ne može da ostavi ravnodušnim bilo koga ko ga proba ili samo pomiriše.

Prefinjenost, otmenosti i elegancija na jednom mestu. Ako ikada budem kupila ovaj parfem smatraću to luksuzom.

Banalno mi je da sada razlažem ovaj miris na sastojke...

Jednostavno - parfem, onako kvalitetan kao nekada što su parfemi bili. Neprolazan i ono što definitivno ide na moju wish listu.

Jelena Niki

dobih ga na poklon...posto sam luda za zelenim,nadam se da me Kloi ni ovog puta nece izneveriti..na prvi njuh mmmmmmmmm prefinjeno

BgNinaK

San mojih snova !
Od kako sam ga probala u parfimeriji, to je bila ljubav na prvi miris :)
Fantastican i zapazen.
Zenstven, damski, otmen, za mladje i one malo starije - jer dama je dama, bez obzira na godine :)

tadea

Ne znam gde je ovaj parfem postao tako iznošen, jer ovde u NS sam ga osetila svega 2 ili 3 puta od kada se pojavio. Ko zna, možda i ovde postane zamena za CN, HP ili CM jer je jako prepoznatljiv, fantastične aure i trajnosti. Nažalost, meni je na prvo mirisanje iz bočice izazvao uzasnu mučninu. Mislila sam da je tester pokvaren, jer sam ovde čitala o nekom finom, nežnom sapunu, ali se isto dogodilo i drugi put u drugoj parfimeriji. Meni miriše kao kombinacija sapuna od ruže i mirisa kartona, sa nekom teškom sintetičkom notom koja mi momentalno podigne želudac. Mozda mu dam još koju šansu zbog aure i prepoznatljivosti, jer sam baš želela da mi se svidi.

lightlana

pravi zenskasti parfem,mojoj sestri se odmah svidio iako ju je podsjecao na 90',kada su zene izlazile iz frizerskih salona sa puno laka za kosu,na kosi,meni se nije svidio..
drugi dojam,na aerodromu ga stavila,cijeli avion mirisao 10h koliko je trajao let,muskarcima se svidio a meni jos vise!
...dok sam izlazila iz aviona vec sam ga imala,kupila u avionu za samo 54E...

Aishwarya

Chloé i ja u fazama:
odbojnost; ravnodušnost; potajno sviđanje; otvoreno priznanje.

Uporno se ubjeđujem da mi se ne sviđa, i da cvjetni parfemi nisu moje polje, ali izdalo me to što sam svakih pet minuta vadila bloter iz džepa - čisto da vidim kakav je. Ima nešto u toj kombinaciji ruže i đurđevka...
Za razliku od vrućih orijentalaca, Chloé je "na nivou", decentan, hladan i suzdržan. Privlačan je na isti način kao inteligentna žena s kojom možete satima diskutovati o ovome ili onome; kao žena prefinjenog smisla za humor; kao žena kojoj, ma kako kulturna bila, nije strano da iznenadi ponekim sočnim sarkastičnim komentarom.

Na kome ga vidim?
Visoka, vitka skandinavska plavuša kristalno plavih očiju, oštrijih crta lica. Boginja Freja 21. vijeka aka Chloé.

lilo

100 žena-200 sisa ;)...ukusi su različiti,jelte..pa i opet neke žene misle da je EDP i EDT jedno te isto ..meni je toaletna draža od parfemske vode,nježnija,prozračnija..a što se tiče toga da je preintenzivan-stvar je u doziranju,ne treba se zalijevat nego samo malo pošpricat :P

crnasilvac

Jednostavno me se nije dojmio...Ne shvaćam to ludilo za ovim parfemom...Previše cvjetno, ništa posebno...

vanja.p

probala ga opet, zakljucak isti...preintenzivan miris bastenske ruze i malo miris novih knjiga, onaj prvi udah kada udjete u knjizaru :)) ...po meni precvjetan osjecam ga i u grlu i u ocima...mislim da su pretjerali malo

saritabonita

Meni se ne svidja-fuj!Previse napadan i cvijetan sa nekim skricavim tonovima koji me 'podsjecaju' na glavobolju..Jedno veliko NE!

Stela perfume

Danas sam ga probala po drugi put, u razmaku koja dva mjeseca, opet mi se nije svidio :(

heroina

Chloe, jednostavno klasik. Zar je moguce da se ovo nekome ne svidja? Ma ne vjerujem. Mozda ste ga probali u pogresnom trenutku, sa pogresnim osjecajima ili nesto deseto, ali da vam se ne svidja, ma naprosto nemoguce.

Chloe je elegantna dama, vasa sjenka kroz dobro i lose, pitoma i njezna, a opet jaka i bockava. Pokazuje svoje trnje kad vas brani, ali i krhkost kada je dotakne ljubav.

Chloe je istinska zena, a negdje u dubini naseg bica sve smo mi jedna Chloe.

tamaritaaa

Uh,ovde moram da napravim jednu izmenu svog komentara... Pre par godina,imala sam ovaj parfem. Dobijen na poklon,u vreme kad se tek pojavio,znaci bio je potpuna novina na trzistu i nekolicina je mozda znala za njega. Nisam ni ja,do momenta dok nije stigao u moje ruke.

Kad sam otvorila kutiju,i probala ga sva ushicena (uostalom,ko jos ne voli neocekivane poklone :)) ushicenje je naglo splasnulo jer nisam to ocekivala od slatke male roze bocice sa masnicom. Odatle,moj prethodni komentar da je parfem bez karaktera.
E sad,da li je to iz mene progovaralo razocarenje,neocekivanost ili iskrena nesimpatija,ne bih vam znala reci. Uglavnom,poenta koriscenja je bila 'prskaj na sve strane,samo da se potrosi'.

Posle ove male digresije,da se vratim u sadasnji trenutak... Zena za salterom u posti mirise na Chloe. Devojka sedi u autobusu pored i mirise na Chloe.
Dama srednjih godina 2 metra ispred mene na ulici mirise na Chloe. Moja komsinica dolazi na kafu i,pa pogadjate na sta mirise... Na sve strane Chloe, Chloe,Chloe...
Nezna Chloe je postala novi Hypnotic Poison i Crystal Noir. Zastitni znak zena svih meridijana.

A sto se tice mog misljenja o ovoj prepoznatljivoj ruzi, promenilo se tek toliko da vise ne mislim da je parfem bez karaktera. Ima karakter,cim je nateralo tolike zene da mu se okrenu :)
Cak moram priznati da mi je drago kad me tako niotkuda zapljusne prepoznatljivi miris. Nekome stoji bolje,nekome losije,ali svima bolje stoji nego meni. Uz mene je,verujte,najveci moguci promasaj,potpuna disharmonija :)

duška 2

chloe!Dobila sam ga na poklon za rođendan i od tad se ne razdvajamao. Ljubav na prvi dodir. Parfem je savršen,jedinstven , postojan... Oblačić predivnog mirisa oko mene čitav dan. Svjež i nježan istodobno .

taime

Moja sestra ga ima i uvijek ga osjetim kad prođe pokraj mene!
Ne znam kako da se izrazim ali tako je umiljat da je to zaluđujuće, prekrasan a i aura je dosta velika.

angie2601

uvjerena sam da će ovaj parfem postati klasik i da će biti popularan još godinama..
već dugo nisam naišla na ovakav primjerak koji je savršen u svakoj situaciji.. savršen za dan, za noć, odgovara i u ljeto i u zimu..
tako nekako kristalan, čist, kad ga pomirišeš u bočici- na prvi miris može se činiti proziran i slabašan,ali, to je parfem koji te prati i prilagođava se svim uvjetima.
a postojanost-neopisivo dugo traje, stalno se osjeti, osjetim ga ja koja ga nosim, osjete ga i drugi..
ma, za mene čisto savršenstvo od parfema.. ne mogu poželjeti ništa više od jednog mirisa...
postao je i ostat će nezaobilazan dio moje mirisne garderobe..

immortal

Divan parfem, nezan, cist, i zimski i letnji, definitivno mi ide uz neznu plavusu, sitnu, punih usana. Zelim da mi se nadje na polici iako znam da bi mi ova ruza u parfemu brzo dosadila.

lup

Jednom riječju - BOŽANSTVEN.. :)

suncano

Pa ono jeste, mnogo je popularan u poslednje vreme. Lep jeste, ali nije nesto bas posebno da bih bila luuuda za njim. Imala sam ga, ali sam ga prosledila. Po meni nije retro i ne lici ni na koji drugi. On je Chloe.
Mozete ga voleti ili ne.
Na mojoj kozi se ne razvija onako kako ja mislim da bi trebalo... Kad ga stavim on se ne menja sve dok se ne izgubi, ne prolazi kroz faze, sto ja volim, tako da ne volim takve parfeme koji nemaju tu sposobnost transformacije...

fetis

Aaaaaaa!Kupila si ga bas danas:))))Probala ga na kolegici prije nekih dva tjedna i odusevila se:)))Sve sam si mislila kako cu do njega,dodjem u Dm danas i sasvim slucajno saznam da ga za bodove mogu kupiti 40% jeftinije,i evo ga krasi moju policu,a od sutra i mene:)))))

damjana15

Od danas dalje, opet je moj. Kupila ga u Muller-u, 50ml da mi dugo traje. Volim ga puno i on voli mene. Zajedno smo najbolji par. On je moj Signature. Kad dođe hladnije,onda Organza...Juhuuu, zadovoljna, da ju imam. Na meni mirišeta predivno.Za Chloe dobila puno pozitivnih komplimenata.Organza još čeka na njih.

wajaw

Dobila sam ovaj parfem, i šta reći, da lijep je, ugoda, mazni, no meni je nekako opori, suhi, grebe nosnice.
Ja od prvog dana u njemu mirišim bazgu koje u sastavu nema, ali mene neodoljivo podsjeća na nju.
Lijep parfem, poslovan, neobavezan, sofisticiran čak i pomalo retro.
No previše žena miriši na njega da bi bio poseban.

strange4

Šetam po parfimerijama, šetam, mirišem, gledam, pipkam bočice, niko me ne smara i ne gleda popreko..
Svašta sam isprobala.
Ali ona je ostala na narukvici.
Chloe me je apsolutno kupila za sva vremena danom koji mi je podarila. Samo jedan špric je trajao 24 sata i preživeo kupanje, pratio me kroz Montmartre, Champs Elysees, Rivoli, Luksemburške bašte.. Pio je kafu sa mnom, jeo makarun kolačiće, smejao se i sijao od sreće.
Tako je delikatna i ženstvena, nema joj parnjaka.
Širila je svoje latice kroz vetar, ruža, magnolija, nežni božur.. Đurđevak je jak i predivan..
Bele haljine, šeširi, crveni ruž na usnama, negovani nokti, laki korak, bleda koža, duga raščešljana kosa, sva okupana u ovom parfemu, leti devojka.
Želim ga više od svakog drugog. Dok njega ne bude, drugih neće ni biti.

Stela perfume

Uopće mi se ne sviđa parfem :/

one1

Prelep cvetni, zenstveni, prefinjeni parfem.
Jak je i veoma siroke aure. Posto imam bocicu od 75ml sada mi je ostalo oko 25ml i sve ga teze trosim. Razlog: Nakon duzeg koriscenja, izdvaja se neka nota za koju imam osecaj da mi se "zalepi" negde u grlu.. To je neka sapunasto-cvetna nota, koja je pocela bas da mi smeta, i na sebi kad osetim i na drugima

heli505

od kada je izašao, vrlo zanosan, ženstven, ja bi ga usporedila sa Doručkom kod Tifanija, postat će legenda po prodaji, jer bez obzira na visoku cijenu, odlazim u minus zbog njega, i nikad mi nije žao. Neka ga svi probaju, jer ovo je savršenstvo ženskog roda. Odite još danas u parfumeriju i tražite tester, vjerujte mi nećete požaliti.

CiNNAMON_GiRL

Kada bi u sterilne bolničke sobe usnulih pacijenata donosili bogate bukete ruža, zamišljam da bi mirisali upravo ovako - ovo je čista, "isprana" ruža, pomalo medicinskog mirisa, okupana u kupki božura, papra i alkohola, ali ta se ruža nekim čudom na mojoj koži transformira u kremast i medast miris đurđice i ambre. Oduševljava me taj reski, medicinski početak i sintetika koja ustupa mjesto toplini. Miris za koji sam dobila najviše komplimenata, ogromne aure, postojan i poseban, uvijek ga mogu prepoznati i uvijek ću mu se vraćati.

elle5

Ja obožavam ovaj parfem! Miriše na ruže i papar u idealnom omjeru!

equilibre

" Od njega miriše koža, miriše kosa, miriše odjeća, zavlači se u namještaj, prenosi s odjeće na odjeću u ormaru - totalno ludilo! "

e baš tako just2 :)

anjamasa

danas sam ga konacno probala i ne svidja mi se,,,,,,,a mislila sam da ce mi se 100% svideti,,,jos jednom cu probati....posto ne mogu da verujem da ga toliko hvalite ,,,a meni je nothing special:(

dajana6

Čistina, svježina.. danas isproban. Kao stvoren za izlazak u proljetnoj haljini, s vjetrom u kosi..
Nije nametljiv, nježan je, poletan i romantičan. :)

just2

Od njega miriše koža, miriše kosa, miriše odjeća, zavlači se u namještaj, prenosi s odjeće na odjeću u ormaru - totalno ludilo!
Nenametljiv i nježan, a izvrsne postojanosti i odlične aure - što je za mene pravo malo remek djelo.
Kad bih ga morala opisati jednom riječju, ta riječ bi bila "čisto". I stvarno mu ne mogu zamjeriti njegovu popularnost; na kraju krajeva da mi cijeli svijet na kratko zamiriše na Chloe - uopće se ne bih bunila :)
Kupljen na slijepo, no bolji je od većine koji su kupljeni s isprobavanjem.

la vita

Iskoristicu priliku i ostaviti jos jedan komentar za ovaj predivni parfem.Kupila sam ga pre nekoliko meseci i otada se ne razdvajamo!Drugi parfemi iz moje "kolekcije" tuzno stoje na polici i cekaju da dodje red i na njih,da pokazu sta "oni mogu" i eventualno oduseve culo mirisa,kako moje tako i drugih ljudi oko mene.Ali ne,ja se kao zacarana uvek vracam ovom mirisnom buketu,koji kao da je pravljen po mojim instrukcijama,jer kad bi mi bila data prilika da napravim parfem ne bi se nimalo razlikovao od Chloe.Hvala onima koji su "izmislili"ovo malo cudo i omogucili mom culu mirisa(ali i drugim ljudima koji vole ovaj parfem)da nam dani ali i noci budu jos lepsi uz ovaj miris!

anaki

Miriše mi jako svježe i čisto, jer me toliko podsjeća na sapun, da ga drukčije ni ne mogu pereciprati. Sapun s mirisom ruže i đurđica, to ja osjetim, kako ne volim cvjetne mirise nije me oduševio, no moram reći da je lagan i svijež, a opet oštar. Osjeti se cijeli dan i to dosta, postojanost mu je jača strana i opravdava naziv parfema

iwa100

prilično dugo je trebalo da ga zavolim, sada bez njega ne mogu!

Branka_5

Šečer i ruža, rahat lokum.

dobrisica

Ovo je jedan od onih mirisa koji se svima sviđa-i mladima i starima ,i muškima i ženskima,a k tome je još postojan,ima lijepu bočicu,nosiv u svim prilikama itd.Zato se i prodaje kao lud,pravi hit mirisnih polica.
Al gdje je ljepota u tome,ako na svakom kantunu miriše ovaj chloe? Nije li to utapljanje u masi?
Nosi ga vaša frizerka,nosi ga vaša doktorica,nosi ga vaša susjeda,nosi ga najbolja prijateljica.Kupuju ga curama,ljubavnicama,ženama...
A svi mi želimo biti posebni,drugačiji,primjećeni.
E pa s ovom mirisnom "posvudušom"nećete to postići.

diamond

Edit komentara od pre par meseci...
Toliko mi je nesto u njemu zasmetalo, da je to za pricu, ali bukvalno mi je izazvao mucninu... Zelela sam ga jako i kada sam ga dobila... Neka, usrecio je jednu meni dragu osobu, a to je mozda i lepse nego da je ostao moj... :)

TijanaChloeLOVE

Dobila od svog dragog:)) Pomesao ovaj sa Chloe LOVE koji sam zelela vise od svega, i naravno muskarci ko muskarci ne bi bili takvi kada ne bi nesto zabrljali jer je u tolikoj zelji da me iznenadi kupio nesto sto nikada nisam ni pomirisala...i znate sta neka je :)) ovo je toliko divan parfem da koristim svaku iole lepu priliku da ga stavim, iako nije zimski parfem a ja sam tada ljubitelj teskih parfema kao sto je Kenzo Jungle:)) svez, puderast, mirise na blago toplu noc, na laganu i lepu odecu...jednostavno predivan, podseca me na moju ljubav jer je od njega <3

violet-blue

U mulleru akcija 30 ml - 249 kn :D

Iskoristila prigodu, svidja mi se, al ima jednu malčice

zagušljivu notu. Iako kvalitetan, nije moj tip parfema u

potpunosti, ima taj neki težak i pomalo starinski štih.

Prvi put ga koristim pa ćemo vidjet...

iva012

Diiiivan! Dobila sam ga od decka..u pocetku mi se svideo a sada prosto ne mogu bez njega, obozavam ga!!! Svidja mi se sto mirise nekako na cisto i sveze, ne opterecuje, mada ne volim ruzu u parfemima, ovde je nesto preterano ne osecam..

LaPerla

Bukvalno me je ugusio, parfem je prejak za moj ukus.

bika

ovo je tako DOBAR ŽENSKI MIRIS DA BI GA JA SEBI UZEO!!!!OVO JE 15/10 PRESAVRŠEN DRŽI PO CIJELI DAN I BILO KOJA ŽENA DA GA STAVI BI ĆE PRIMJEĆENA OVO JE SAVRŠENSTVO-E SADA DAJT ETAKAV MUŠKI NAĐITE!!!!
NEMA ŠANSE

la vita

Ovo je savrsen parfem,a koliko vidim nisam jedina koja to misli.Nista losiji nisi ni ostali Chloe parfemi a to se posebno odnosi na Chloe Love intense.Preporucujem svima koji zele da kupe parfem,a nisu sigurni koji,da izaberu Chloe.

Millana

Malo cu da se hvalim jer je najzad moj.
Sada kada je pored mene, ne mogu ga prestati mirisati.. Iz prve me je opio miris indijan shopa i moram reci da mi se to nije svidelo. Ali samo koji minut kasnije razvija se u pravi nezni mirisni buket. Meni nije puderast vec cist i prozracan. Bocica je u stilu 60-tih a i miris odise tim stilom..
Napravljen za sva vremena. Da traje decenijama i bude uvek ono sto je i sada..

Mariolla

Predivan, bozanstven, jednostavan, a prefinjen, sofisticiran... Izrazito postojan, pafrem koji se pamti i onaj na koji muski pol neizbjezno reaguje....:)

missdior

meni se ne svidja :( vecina ga voli, zato sam ga i kupila na preporuku. ucinio mi se lep kada sam ga probala,ali sam pogresila. nije ni svez, ni ostar ni sladak...ali ne mogu da kazem ni da je zagusljiv.
+ uzasno dugo traje! cini mi se da ne mogu da ga isperem.

vanai

predivan! nježan, miran, nostalgičan, s ukusom, damski..nenametljiv...i što je najbitnije: ne boli glava od njega!

Custos Morum

Chloe je parfem koji cje svi osetiti na vama a vi cjete ga jedva osetiti... Po meni miris slatke narandze preovladava..uz prepoznatljivu cvetnu notu chloe parfema. Veoma elegantan, za devojke sa ukusom. To je zapravo parfem za koji sam dobila najvishe komplimenata:)

miluna

malo mi je ozbiljan al sviđa mi se...opet parfem koji mi miriše u momentima na neke višnje! jako zanimljiv posebno na drugima!

tamaritaaa

Nije los,ali daleko od parfema koje bih ja izdvojila..procitala sam jedan komentar ispod i slozila bih se- Parfem bez karaktera,nista posebno. Naravno,ukusi su razliciti,tako da ako volite mnooooogo cveca onda je ovo pravi izbor :) + za postojanost

Tila Shefer

Po meni parfem koji nikako nije za mlade devojke/zene. Asocira me na gospodju u pedesetim, u klasicnom damskom kompleticu boje breskve ili sampanj, sa urednom frizurom, diskretnom sminkom...hladnom facom koju odaje samo sjaj u ocima kada pogleda u Njega. A taj tip je tvoj dragi koji te upoznaje sa tvojom buducom gospodjom Svekrvom...

Bocica mi se svidja.

gwenhwyfar_90

hladan pomodan bitchy miris koji ne bih htjela niti dobiti na poklon. nema mi u njemu nimalo karaktera, intrige, topline, ničega...tako jedan isprazan miris, tako jedna dosadna ruža, baš kao one koju ti najbolji prijatelj kupi u subotnjem izlasku za 10 kn gdje su sve iste i gdje ih SVI pripadnici jačeg spola kupuju pripadnicama ljepšeg spola od napornog djede, samo zato jer bi to TAKO trebalo biti! ali opet sam sretnija i kad dobijem takvu ružu, nego kada neko zamiriši na chloe. i baš mi je žao da je to tako, i baš mi je žao prekrasne flašice s još ljepšom mašnicom...jedva čekam da Hugo Boss izbaci nešto novo, bilo što, samo da se svi prebace s Chloe i da ta priča završi. I nemojte misliti da ga nisam htjela zavoljeti, jesam, više puta, ali nikako, svaki put mi je samo sve više padao u očima...

adele

ovaj parfem možes osjetiti na kilometre,kad cura koja nosi chloe prođe pored mene,znam ahaaaaa ima chloe na sebi;)) totalno je najneobičniji parfem od svih parfema koje sam imala i probala,ima specifičnu notu.... po meni pripada skupini parfema koji nikad neće pasti u zaborav:) aaaaaaaaaaaaaaaa chloe<3

suncano

Ovo je miris koji je potpuno drugaciji od ostalih. U tome i jeste njegova car.
Nijedan ne lici na njega i zato je poseban.
Svaka zena koja drzi do sebe bi ga trebala imati u svojoj mirisnoj garderobi, kada zeli biti primecena, a i kada zeli prvenstveno sebi da bude posebna. To sam trebala prvo da stavim... ali nema veze.
Znaci, jedan sasvim specifican miris, zaista mi se mnogo svidja i volela bih ga imati.
Nije za mlade devojke, vec za romanticne mlade zene, koje ipak znaju sta hoce i to mahom i dobijaju... Sto je neko rekao, pravi zenski, damski.
Potpuno razlicit od drugih vec vidjenih parfema.
I zato ga moram imati, kad-tad...

zabica

Posto ga od skoro imam, moram i dodatni komentar, jer mislim da sam mu nanela nepravdu.

Jedna devojka ovde mi je rekla "Pa zabice, moras i jedan takav neparfem parfem imati!", parafraziram. Hehe... naviknuta sam na jake i na one parfeme koji se osete na kilometar, pa mi je ovo u prvi mah bio shok. Medjutim, on se nekako zadrzao na mojoj garderobi toliko dugo da me je zaintrigirao. Predivno nenametljiv, ali opet pronadje put do nosa. Oseti se na sveze opran ves, kao kad ga prostrete na terasi, i taj miris vas zapahne. Na miris bebine kose, na tek okupanu kozu. Ma prelep! Da sve ne bude dosadno, tu su ruza i med (kog navodno nema u EDP, ali i drugarica i ja ga osetimo...). Na mojoj kozi traje pristojno dugo, ali na garderobi razbija! Preporuke .. za one kojima ponekad treba odmor od prezahtevnih parfemcica.

Desdemona

U ovom parfemu osjećam samo božur, freziju i i nešto zagušljivo...Poprilično nježan sapun...zapravo, više kao omekšivač...ali ima tu neku notu koja mi ne odgovara...bit će da je to kedar (ili LIči??). Ja baš u njemu ne osjećam ružu.... čudan miris definitivno... kako bi se reklo: 'nit smrdi - nit miriše'.

smjehuljica

Nikako mi ne sjeda podatak da taj miris spada u orijentalne.
Čak i prema komentarima ovdje, većina bi ga svrstala u nešto nježno, čak i svježe, ali vrlo ženstveno.
Tek kad vidim sa kakvim "teškim" parfemima je uspoređen, moje njušne stanice ne nalaze nikakvu sličnost.
Dakle, ovo je jedan definitivno poseban i jedinstven miris, za kojeg se gotovo ne moguće zabuniti da miriše kao bilo koji drugi.
Savršen damski parfem.

MissFloriaTosca

Moj ljubljeni je lud za njim, a meni nikako ne sjeda...

Millana

Ovo je moja nova zalja..Spricnula sam ga u parfimerji cisto slucajno i ostala zatecena...Parfem je diiivan.
Cist, prozracan, nezan..Sva odusevljena sam dala mom dragom da pomirise.."E ovo sam ja..oseti" rekoh..
Po njegovom licu sam mogla zakljuciti da me on bas i ne vidi tako , ali smo se dogovorili da je to moj sledeci poklon : )

NadiNadi

"The scent is young, fresh and romantic. It's something that will always be in style."

Koliko ja ovaj parfem volim, to je čudo jedno :)

Eutherpy

Neke stvari u životu otkrijemo više puta. I svaki put kao da se sa njima prvi put srećemo i svaki put, čini nam se, imaju neku novu čar, neki novi sjaj koji do tada nismo primijećivali. U centru Barselone, okružena bankom, Louis Vuitton-om i jednom ingenioznom građevinom Antonija Gaudija koja izgleda kao kuća od slatkiša iz Ivice i Marice, nalazi se mala radnja sa muzičkim instrumentima, Emporio Musical. Unutra - kao carstvo je, zaista! Ne možete ni zamisliti nivo oduševljenja i sreće jednog zaljubljenika u muziku kad se nađe među instrumentima neobičnih oblika sa još neobičnijim zvukovima, literaturom vijekovima starom, gramofonskim pločama i rijetkim snimcima Beethoven-ove 'Sonate au clair de lune' ili jedne 'Pathetique' u maestralnom i senzibilnom izvođenju Kempff-a... Ah, čudesno! A čudesna je i Chloe. Pratila me skoro nečujno tog sunčanog dana, a onda kao da se probudila i pokazala u punoj ljepoti u dodiru sa tom, pomalo svetom, atmosferom, okružena mirisom starih knjiga i nostalgičnim zvukovima klavira i pucketanjem gramofona; pustila da je ponovo otkrijem, da ponovo vidim njenu čar i sav njen sjaj, njenu smirenost, pritajenu snagu i romantičnu eleganciju; da je ponovo zavolim, i hvala joj na tome! Chloe je jedna od onih stvari kojima se stalno vraćate, i koje nikad ne zaboravljate; ona je parfemska sonata vješto skrojena od ruže, magnolije i đurđevka i pravo carstvo sama za sebe...

šagabaga

frajeri ga baš i ne vole...

zašto????

skoro pa savršen miris... ali nije nimalo sexy...

jedina mana

Lorna

Istovremeno me privlači i odbija. Ima tu neku notu što mom nosu povremeno zasmeta, ali u globali parfem koji je poseban, neobičan, puderast, nosiv, moderan, vrckast, promjenjiv i kojeg želim.

Mrvicica

Danas sam ga prvi put probala u parfimeriji,reko ajde da vidim to cudo od parfema. Malo je reci kolko me je ovaj parfem ostavio ravnodusnom. S vremena na vreme sam mirisala ruku ne bih li dozivela neko novo otkrovenje vezano za chloe.. ali bas nista.. Komentar na svaki moj njuh je bio : " to je to dakle:/". Dosadan,dosadan,predosadan parfem. Samo mu je bocica simpaticna.

avent

Definitivno parfem koji ću jako dugo nositi, puderast i sa karizmom, najveće je iznenađenje postojanost

Purplerain7

Bočica je prelijepa, a tek njen sadržaj...božanstven je!Nevjerojatno je postojan i dopadljiv, probala sam ga u parfumeriji i na putu do kuće su me dvije osobe zaustavile i pitale koji je to parfem iako sam ga samo dvaput spricnula na zapešće.Stvarno sam oduševljena, ovo je parfem koji mogu zamisliti na sebi u svakoj prilici i čini mi se da bih ga mogla nositi dugi niz godina bez da mi dosadi što je kod mene često,sve mi brzo dosadi....toliko je ženstven,romantičan,nježan i neobičan...
doista jedan od najljepših mirisa koje sam ikad probala

diamond

Prekrasan parfem ! Na meni se razvija prelepa magnolija, koju inace obozavam , ali ona prekrasna puderasta i mogu vam reci da je toliko trajan da je to zaista za nepoverovati ! Cak i na mojoj kozi se zadrzao ni manje ni vise nego 12 sati !!! I jos jedna informacija ! Mirise potpuno isto kao parfemsko ulje koje sam prosle godine donela iz Egipta !
Elegantan, prijatan, ekskluzivan, sasvim po mojoj meri !
S obzirom da ja i nisam bas veliki fan cvetnih parfema, ovo je za mene otkrovenje !

zabica

Kao prvo, postojan je, i to jako jako, oseti se jos na rukavu, probala ga juce. Ima interesantnu kompoziciju, i to nesto sto me je mamilo da stalno mirisem ruku, mislim da je u mom slucaju to magnolija, ona ima takav uticaj Ali, za mene je to miris opranog vesa, cistog, sapuna, ciste koze posle tusiranja npr., pa mi nije interesantan kao parfem, za koji bih platila neku sumu i nosila ga namenski. Plus mislim da bi mi ruza bila prenaporna na duge staze .. osetim i med. Da, pored te cistoce oseti se i malo ruze. Nije los, samo po meni preskup ..


p.s.- Jos jednom ne mogu da verujem kojoj grupi pripada .. izgleda da ja te klasifikacije pogresno dozivljavam :)

Carla

Kupila jucer novu bocicu,jednostavno je neodoljiv.Sad mi jos treba parfumirani losion i nitko sretniji od mene:-))

Bibidibobidiboo

Moderna klasika. Ovo je jedan od najdivnijih mirisa. Ali i najfosiranih, svukud ga ima, nosi ga mlado i staro, u svim prilikama, parfem kojeg ima ga na svakom koraku, da se ga momentalnon ne isplati kupovati.

lenjivica

Od pre nedelju dana sam ponosna vlasnica ove cvetne divote!Nezan,cist,za sve temperature,vise mi se dopada od edt koja ima neku ruzu u sebi koja me je malo gusila...

Edit:ipak mi se na kraju,vise svideo edt jer je sveziji...Nakon par meseci koriscenja edp-a,shvatila sam da mi je dosadan,i u njemu sam nasla tu ruzu koja davi,i prosledila ga..Mislim da je edt varijanta najlepsa i najpostojanija(edp je postojan,ali nekako u valovima,a edt se sve vreme oseca)i da je idealna i za zimu i za leto!

josephine283

upravo danas dobila kao rođendanski dar i presretna sam..već ga dugo pikiram i nikako..
inače ne volim baš miris ruže..i nisam bila ni svjesna da chloe ima i tu notu dok nisam vidjela sastav..
...čudno kako te neke stvari odbijaju, a istovremeno i privlače..u nekom drugom obliku

Athia

Da, lijep parfem je lijep parfem, neovisno o popularnosti, no ako me još jednom na ulici/pekari/pošti/dućanu zvekne ovaj parfem, bacam anatemu. To na stranu, on meni ima jaku sapunastu notu, što je slučaj sa svim parfemima s izraženim đurđicama. Osjetim i dosta ruže, sasvim nježne i ugodne, te frezije, voćne i zelene note su mi, nažalost, neopipljive.
Mislim, lijep je to parfem, suptilan i elegantan. No, kako se ta sapunasto-oštra nota ne miče iz mojih nosnica, teško bih izišla na kraj s njim. Probat ću s drugim izdanjima, možda se tu usrećim.

Nadirica

I ja OPET moram ostaviti komentar na ovaj parfem. Volim ga, šta ću... :)
Ugl., evo prije 5 minuta sam skinula sa vješalice novogodišnju haljinu (2011.), poslije te noći sam je samo odložila i nisam je više dirala. Da bih sada primijetila da se Chloe još uvijek osjeti na njoj, i to ne malo :)))

Nadirica

Moram da napomenem da njegova popularnost koju toliko ističete ne umanjuje njegov kvalitet, ljepotu a ni posebnost. Ovo je toliko fantastičan miris da je i više nego suvišno pridavati mu minuse zbog učestalosti.
Da mogu, sve bih oko sebe i na sebi CHLOE-irala :)

Nadirica

Svaki put kada naiđem na neki novi parfem kojim se oduševim i pomislim da je najljepši koji sam do sada probala/imala, to sve pada u vodu kada se prisjetim ovoga, a kamo li kada ga pomirišem. Koristila sam bočicu od 50ml, ali mi nije dovoljna. Sad čuvam pri dnu nekih 10ak ml za posebne prilike, a kada ga se dočepam ne mogu se kontrolisati pri špricanju, nažalost.

zrinkica

Parfem je odličan. Super je na mojoj koži, dugotrajan, čak i nakon pranja kose i tuširanja još uvijek mi se osjeti. Puderast, nevin, za mlade... ma super, super

exceptia

Jako je lijep, za one koji vole cvijeće, cvijeće i puno cvijeća. Miris čistoće, nevinosti i čiste bijele posteljine. Za moju kožu i mene je prenježan.

gwenhwyfar_90

cijelo vrijeme osjećam samo ružu magnoliju i đurđevak. kao da samo ta 3 sastojka ima, ovo ostalo ništa
traje dva dana na zapešću!
elegantan
nježan
staromodan
nije sladak, nije oštar, ali jak je i dominira
ne bih rekla da je orijentalan
samo cvjetni
baš miriši kao cvijeće.
ne kao parfem nego baš cvijeće.
bakine ruže

natala

Iako nazalost je postao komercijala i svuda ga namirisim, ostat ce uvijek u top 5.
Na meni bar jako snazan, upecatljiv,cisto sterilan parfem.
Prva pomisao na njega ljeti mi je izvor ledene osvjezavajuce vode i frisko oprane robe :)
A zimi budi sjecanja i daje nadu da ce doci proljece i ljeto :)
Ponekad operem robu cocolino omeksivacem zelenim koji je u nekoj noti zaista slican parfemu i uzivam ...

Alana

Također i meni jedan od omiljenih parfema, samo rijetko ga nosim jer ponekad imam utisak da ga sve žene oko mene nose koliko je popularan. A ja volim da se ističem mirisom.

pzeljka

Jedan od mojih omiljenih parfema... Nekako profinjen, njezan, a opet izazovan...

mirchee

Dobila sam tester ovog parfema jer mi se odmah na prvu svidio, štoviše nisam mogla prestati mirisati ruku par sati. Nakon što sam ga prvi put našpricala na sebe, dečko me odmah pitao koji mi je to parfem i apsolutno se oduševio, a njegov nos niti ne osjeti često parfem, što mi već dovoljno govori.
Ovo je pravo čudo u bočici, toliko je ugodan, nježan, baršunast, ženstven, čistoća i senzualnost u jednom. I što je najvažnije, u brdu novih istih ili sličnih parfema, ovaj mi je stvarno jedinstven i poseban. Želja no.1:))

Dimitri

Bozur,bozur,bozur.Ocito je u zadnje vrijeme tako trendy u zenskim parfemima.Beskarakteran a u usporedbi sa starim Chloe da i ne pricam.Nasprem ovog stari iz 1975.-e je masterpiece.

CNadira

I da, zaboravih napisati da se ne slažem s vama koji pišete da nije postojan. Ja sam ga prije možda 4 večeri nosila u gradu, našpricala sam ga između ostalog i na kaputić. Kada sam došla kući cijeli ormar i soba su mirisali na njega, a kaputić miriše i dan danas.

CNadira

Prelijep, fantastičan, divan, prozračan, poseban, "čist" i nekako djevojački!

Dinamic

Romantizam, oštrina i senzualnost su baš prave reči koje ga opisuju !! To je parfemčina koja ne ide na jačinu već na onaj fini senzualan trag koji se vuče za vama poput paunovog repa. I kad mislite da je nestao s kože , on nije nestao .
Samo se naš nos navikao , kao što se uvek lako naviknemo na sve lepe stvari pa se one stope s nama i postaju deo nas .
Ono što smeta , osetimo stalno kao kamenčić u cipeli .
Ako niste sigurne da li je Chloe trajan , pitajte ljude oko vas !!! Svi će reći da mirišete tako čisto i prefinjeno .
Ja sam pitala .. I dobila odgovor da je Chloe s razlogom ono što jeste , parfem koji nema mane ..

krijesnica

Sicily

Nenormalno je skup za ono sto nudi. A nudi svez, blag, cist cvetni miris, poput nekog omeksivaca, cistog vesa. Lep je i kvalitetan je, ali ne vredi toliko. Meni je totalno obican.

štrumfetica

joj, valjda si prehlađena....
on se baš osjeća.....
svaka druga djevojka u zg ga nosi....

baš se jaaaaako osjeća...
prepoznatljiv je ne možeš ga fulat.

damnation

Jako fin, romantican, lagan, postojan,... Stvarno nemam nista negativno da kazem. Bila sam odusevljena kad sam ga prvi put probala i danas sam ga konacno kupila.

Lotte

Jednostavno božanstven...

tanjaj

Ne znam zasto mi prvi put nije ostavio nikakav poseban utisak, ali svaki drugi put kada sam ga probala sve sam vise zelela postane moj.
Danas mi se zelja ispunila.
Ova lepota od parfema upravo je u mojim rukama.

sweety

nekako je ispocetka bio prerazvikan da bi mi se svidio. probala sam ga i zaboravila. nakon nekog vremena dobila sam ga na poklon i namirisala se. taj divni miris naprosto nije silazio s mene, ostajao je u kosi do sljedeceg tusiranja. sada sam odusevljena njime i bas sam jako sretna sto ga imam.

juicy

Parfem je apsolutno predivan,lagan,ugodan,kao da te nosi na krilima. Ma super.Definitivno za vruće,ljetne dane.

waterlily

Imam ga od listopada...prekrasan parfem, muž ga obožava, kosa miriši cijeli dan po njemu, osjećaj čistoće i topline, ne guši, svima se sviđa, jedan od meni najdražih parfema.

velvet

Postojan, senzualan, čist kao čisto rublje na proljetnom suncu..sa zelenim travnjakom svježe pokošene trave u pozadini, ako vizualizirate..
Miris testera je ostao na mojoj ruci cijeli dan i zbog pudera, morao je biti moj. Pudera, mekanog i senzualanog pudera, slatko svježe note.
Nakon cijelog dana provedenog u jurnjavi i dalje se osjećaš čisto i lijepo. Šik parfemčić ali ne snobi i uštogljen.Sa njime se osjećate nekako pahuljasto kao da ste tek izašli ispod tuša nakon sparnog ili napornog zimskog dana.Osvježavajući i nježan parfem. Zamjećeni ste ali bez nametanja.
Parfem koji će postati klasik i ja sam nova ponosna vlasnica! juhuuuu!

echoe

Izrazito ženstven i puten na vrlo fin način. Rekla bih da mu je aura boje lososa, baš mi se nametnula boja kad sam ga probala. Ipak, na meni preintenzivan i čak nekako previsoko intoniran. Nisam tip za Chloe, ali pridružujem se preporukama. Vrijedi probati.

Niiina

jedan od parfema za koji ti nije žao dat kune....postojanost fenomenalna,predivan,razigran,savršen

loch_ness

ovaj parfem me ocarao na prvu. prije par dana sam ga probala i kako mi je tester ostao u torbi sve su ostale stvari poprimile njegov caroban miris.. svaki put kad bih posegnula za torbom iz nje je izvirala senzualnost i njeznost.. nisam mogla odoljeti i upravo sam se vratila iz parfumerije;) nazalost kupila sam bocicu od 30 ml ali sam sretna jer je sada samo moj :)

miss J

Jedan od najlepših cvenih parfema koje sam probala. Očekivala sam nešto jako i zagušljivo, ali je parfem toliko deivan, nežan, ženstven a ne uznemirava čula, pruža im samo njlepše moguće nadražaje.
Miriše kao parfem za sva vremena, koji nikako ne može da se svrsta u parfem za mlade ili starija dame.

Đurđica

Divnoooooo...divnoooooooo... diiivno miriše! Neznam lijepo opisivati mirise kao ostale dame tu prije mene.

Njeeezno, čisto mirisno, cvjetno što volim!!

sunce67

zaista lijep parfem!jednom sam ga probala i odmah mi se svidio,na prvu...vrlo ženstven miris...,moderan,moj sljedeći miris :))...

FakeHope

probala sam ga,definitivno ga želim.iako sam si obećala da još neko vrijeme neću kupovati parfeme dok barem malo ne istrošim ovu vojsku parfema što ih imam.ali definitivno je prvi na listi čekanja.

Jenny888

savršenstvo od parfema, meni djeluje kao jedan od onih parfema koje najviše volim - oni koji miriše kao da sam prije 5 minuta izašla ispod tuša, kao i 212 CH.. Ja najviše osjetim miris ruže i čudi me jer nisam nikada preferirala cvijeće..
No1 parfem ove jeseni

kike21

Svaki put kad ga stavim na sebe, frendica mi kaže da joj smeta i da je miris starinski?!?

opasnica

imala tester i odlepila sam za njim.moram da ga imam.sledeci je na listi za kupovinu..predivan je..

kike21

IMAM! Ponosno ga nosim, i tako mi dobro stoji, i tako je postojan. mmm
Uostalom ovaj parfem ima najviše pozitivnih komentara. Proglašen najboljim parfemom godine!

mancika

Nažalost ne mogu se oteti utisku da na sebi nemam parfem, nego neki lepi omekšivač. A tako bih volela da mi se svidi.... već sam bila odlučila da ću ga kupiti, ali....

Lolla

Cvijeće, cvijeće i samo cvijeće! Takvu impresiju na mene ostavlja. A ja volim miris cvijeća. Reski božur, opojna ruža i zavodljiva đurđica, sve prati svježa frezija. San snova. Zapravo ,čista euforija!

Eyla

prije sam vec komentirala da na meni nije nesto postojan, ali otkad ga posjedujem, nakon budenja ga stavljam, osjecam do kraja dana i drugo jutro se budim s njegovim mirisom. odusevljena sam!

fedrafedra

prekrasan je
neobičan i poseban, nekako mi je tvrdoglav, intezvan, a nenapadan
dominantno osjetim đurđice

A*Men

Esther svi prethodni Chloe parfemi su povuceni iz prodaje. U medjuvremnu ih je kupio Lancaster-Coty Prestige i ovaj parfem je neka vrsta novog pocetka

esther

Ništa pametnije nemam napisati osim da je izrazito sapunast, prenapadan, sličan najobičnijim sapunima, i to ne čak ni onim finijim. Ta sapunska nota nekome lijepo sleti na kožu, nekome ne i to stvara razliku između ljubavi ili averzije. Evo čitajući komentare za Chloe kojeg je napravio Karl Lagerfeld isto se provlače opaske o preveć sapuna.

sun

Ugodno sam se iznenadila sa mirisom, na prvi šnjof me odmah pridobio, baš čudnovat, ima u sebi notu koju je teško definirati, elegantno svjež, ...napokon parfem koji stvarno odiše originalnošću u bujici novih dosadnih mirisa na tržištu.

miss_golightly

danas me u parfumeriji privukao svojom lijepom i romantičnom bočicom, i premda nisam imala visoka očekivanja potpuno sam se oduševila. bio je to upravo onakav miris za kojim već dugo tragam no nisam ga uspjevala naći...osvojila me njegova nježnost i sad mi je apsolutni favorit i čim uštedim dovoljno kupujem ga :)

marcy

Kada potrošim trenutačnu zalihu parfema, Chloe mi je prvi na popisu za kupnju.Ovaj miris je poseban,kada ga pomirišem prva asocijacija mi je Indija.,Zbog orijentalne note koju nosi,kada pomirišem zapešće nalazim se u Taj Mahalu opijena mirom,ljepotom, raskoši,mirisima začina i toplim ljetnim večerima zaronjenim u čaroliju melodije i plesa svile indijskih plesačica....očaravajuće

darwin33

žena s licem od alabastera i očima koje bi mogle otopiti ledenjak ili u siječnju zagrijati cijeli stockholm u kojem je rođena. greta garbo ostala mi je drugo ime za žensku ljepotu, a njezin lik marguerite gautier iz "dame s kamelijama" drugo ime za ljubavnu priču. premda nesretna, ta je ljubav bila tolika da se gotovo mogla opipati na ekranu. na nju me, na garbo, podsjetila magnolija u ovom mirisu koji me isto tako obuzeo, čak toliko da sam ženu koju volim, koja ga je stavila na zapešće i vrat, gledao kao filmsku zvijezdu što se spustila s ekrana i uhvatila me za ruku, mene, armanda duvala, kojeg je opčinila, i kojeg će u svilenoj bijeloj spavačici odvesti u sobu u kojoj u kristalnoj vazi, na ormariću, stoji buket magnolija. rijetko me koji miris tako zaokupio kao ovaj. za to se, valjda, moraju poklopiti neki trenuci i događaji, jer goli miris bez konteksta samo je to - goli miris. život mu daju osjećaji poput čežnje, ljubavi, straha, boli, nezadovoljstva, mržnje, tuge, zloće ili smirenosti, ushićenja ili čiste sreće. imamo magnoliju, bijelu, u vrtu, i ta je kraljica proljeća već ocvala, položivši latice na zemlju. usnula je i probudit će se opet dogodine. ja bih da cvjeta od siječnja do prosinca, ali ta mi se želja neće ostvariti. no, sad je tu chloe, sa sasvim blagim djelićem magnolije, koja na vratu moje kraljice s kožom alabestera svaki čas nanovo doziva i izaziva čistu sreću i ushićenje. sad još samo da je nagovorim da odjene svilenu spavačicu! ali ni ta mi se želja, sve se bojim, neće ostvariti... ta, postoji li danas uopće žena koja pred spavanja oblači bijelu svilenu spavačicu?!

kitten

zimus mi nije odgovarala njegova hladna crta, djelovao mi je kao miris bez karaktera, a danas me osvojio naprečac i to na užasno sparnom danu - baš ta hladnoća i mrva nečeg biberastog u njemu je kao stvorena da osvježava. ovaj me miris doslovno rashlađuje, bolje mi paše na koži nego neki citrusni koje sam probala ovih dana, a koji ustvari zavaraju početnom citrusnom notom, pa postanu slatki...

nova impresija: ipak, ipak, ipak... nešto u ovom mirisu počelo je da mi smeta, da sladi na mojoj koži. i dalje stojim iza toga da je miris romantičan i nenaporan, ali bojim se da nije za mene...

catseye17

jedan od boljih mirisa koje sam osjetila u zadnjim godinama.. užasno me podsjeća na neki Malizinov dezodorans iz prošlosti, ali definitivno super stvar.
idući je na mojoj listi

loli_pop

savršen parfem!super dizajn,osim staklene bočice i predivna kutijica za bočicu,miris koji ostaje dugo i osjeti se daleko(a samo dva "šprica")romantičan,svjež,proljetni

mancika

Kad sam se namirisala u parfimeriji, bio mi je previse napadan, cak limunkast. Pitala sam se sta je tu orijentalno cvetno. Ali sad, posle nekih 3 sata, pretvara se u romanticnije, neznije, nije vise tako ostar. Zaista je svez cvetni, pomalo kiselkast, ali sa merom. I da, dugo se oseti na kozhi.

CiNNAMON_GiRL

Ovaj miris je nešto najneobičnije što sam probala u zadnje vrijeme, romantičan, a rezak, zavodljiv, a hladan, miks suprotnosti i zanimljivih nota, svakako mi odgovara za proljeće i mislim da je pravi izbor za romantičarke u duši, osobito krhke i blijedopute dame koje samom svojom pojavom izazivaju komentare "A tko je ta žena?" Ovaj miris je upravo takav, kada ga osjetite, zastat ćete u čudu i pitati se "A što je to zamirisalo, koji je to parfem?"

Postojan, intrigantan, zanimljiv! Odličan je!

kitten

mislim da je ovo miris za romantične duše, za proljeće, za šetnju gradom u sunčano poslijepodne. može poslužiti i za poslovni sastanak, jer ne dominira prostorom, nije napadan. isprva blago slatkast, ali tu slatkoću prožima neka biberasta nota. ovo je na početku osvježavajući cvjetni miris koji postupno dobija mrvu puderaste težine. na mojoj koži ne razvija nimalo topline, čak je suviše hladan. nije nametljiv, ali za mene nema ni onog karaktera koji mi treba da bih ga upamtila i svrstala ga u svoju kolekciju... mislim ipak da božur nije baš moj "tip" cvijeta. za ljubitelje laganih cvjetnih mirisa naprotiv ovo je pun pogodak...

Shamaamah

Kako je dobarrr, super spring is comming parfum, tako je poseban i za sve tipove žena, moderan i retro istovremeno, romantičan, veseo, razigran, zanosan, donosi duge sunčane dane. I nije mi jasno da ga do sad nisam primjetila.

crna-21

predobar napokon nesto sto traje i obara s nogu

Ata

Spoj ljiljana, magnolije i frezije daju ovom parfemu posebnu notu zavodljivosti, upecatljivosti, otmjenosti, cistoce; savrsenstvo sklada koji ostaje dugo na vasoj kozi.
Miris me je prvobitno privukao svojim izgledom, bocica je predivna, a ono sto nudi i nakon samo jednog mirisanja, ostaje zauvijek zapecaceno u vasem poimanju posebnosti - kupuje vas svojojm lezernoscu i elegancijom.
Ovaj parfem je svakako za jednu karizmaticnu damu...

duby

Evo i kod mene, zaista jako jako postojan, kao rijetko koji. Bez obzira što odiše svježinom, čistoćom, pa asocira na prozračnost i nepostojanost. Prvi puta sam ga stavila prije posjeta frizeru i 4 frizerke su me došle pitati koji je to parfem :)) Ženstven, originalan, topal, i iako cvjetni, ima sve što ja volim kod mirisa, zato sve pohvale!
I da, ne osjetim orijentalno u ovom mirisu.

marilynmanson

baš čudno, na meni ostane satima, a na šalu i pashmini da ne govorim, danima.....zaista je turbo postojan

Leukothea

ajde probala i ovo napokon, bočica mi se jako sviđala još odprije, a ne znam zakaj sam bila tak uvjerena da je jači, valjda zato kaj spada pod orijentalne, meni ovo nije nimalo orijentalno. Miris je cvjetni, čak malo voćkast, jako sliči na Gucci Envy Me, samo je ovaj malo bolji, ne zasladi se tako, ali ako vam se Envy Me sviđa, i ovaj bi vam se mogao sviđati, traje sat vremena na koži i to je to, za ljeto bi mogao biti dobar, i za odmor od teških mirisa. nemojte me krivo shvatiti, fin je, miriše čisto i prozračno, ali nije dovoljno intenzivan i to mu je veliki minus....

Tija Tijas

Kad sam ga prvi puta ponjušila, bio mi je kao za vrlo starije gospođe , lol. Međutim, dala sam mu priliku kroz još nekoliko šnjofanja i shvatila, da je parfem koji ima dugotrajnu postojanost, parfem koji miriši na čistoću i svježinu. Sada je u mojoj kolekciji koju obogaćuje svojim intenzitetom, ljepotom, elegancijom ...

hypnose4ever

meni se i nije baš svidio. mislim, objektivno je miris lijep, ali fakat se nismo našli. previše cvijeća za moj ukus.

you_and_me

jako lijep...zamislite miris opranog rublja koje se još uvijek suši na vjetru,a iz daljine se širi miris cvijeća sa obližnje livade..baš miriše čisto.
drugačiji, nježan, elegantan, odmjeren, zavodljiv i jako postojan..
bočica je također krasna.

CiNNAMON_GiRL

Zanimljiv, miriše mi na zelenu travu nakon kiše, baš mi je nekako rezak, svjež, hladan, "zelen". Postojanost osrednja, ali svakako zanimljiv i prepoznatljiv miris, šteta da mu bočica uživo nije toliko moćna kao na slici.

 
Enciklopedija parfema
Parfemi: 90,295
Komentari na Parfeme: 109,448
Ukupno članova: 46,289
Trenutno na sajtu: 22
Registracija
Komentari na Parfeme
Chopard
Oud Malaki
od MarkoBojkovski
Novi komentari
Komentari na članke
Xerjoff Erba Gold od Parfumero
Najpopularniji Parfemi
Najpopularniji brandovi
Na vrh stranice

Fragrantica in your language:
| English | Deutsch | Español | Français | Čeština | Italiano | Русский | Polski | Português | Ελληνικά | 汉语 | Nederlands | Română | العربية | Українська | Монгол | עברית |

Pročitajte pravila korišćenja i izjavu o privatnosti: Terms of Service and Privacy policy.
Copyrights © 2006-2022 Punmiris.com mirisni časopis - Sva prava zadržana - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole izdavača.
Fragrantica® Inc, United States