Le Parfum Elie Saab za žene

Le Parfum Elie Saab za žene

glavni akordi
belo cveće
med
slatke note
cveće
drvene note
citrus
pačuli

Ocena parfema 4.01 van 5 sa 8,689 glasovi

Le Parfum od Elie Saab je amber cvjetni miris za žene. Le Parfum je predstavljen 2011. Parfem je kreirao Francis Kurkdjian. Gornja nota je cvijet narandže; srednja nota je jasmin; bazne note su Med, pačuli, Ruža i Kedar iz Virdžinije.

Dizajner Elie Saab poznat je po svojim večernjim haljinama koje su nosile mnoge slavne ličnosti na crvenom tepihu. Njegov prvi parfem je jednostavno nazvan Le Parfum. Nakon 279 probnih verzija, odabrana je ultra – ženstvena, cvjetno – drvena kompozicija koju potpisuje parfimer Francis Kurkdjian.

Parfem se otvara notama cvijeta narandže. U srcu kompozicije nalazi se jasmin (grandiflorum i sambac), dok bazu čine kedar, pačuli i akord ružinog meda.

Jednostavnu staklenu bočicu baroknog stila dizajnirala je Syvie de France. Lice kampanje je model Anja Rubik. Parfem će biti dostupan kao 30, 50 i 90 ml Eau de Parfum uz popratnu kolekciju koja uključuje dezedorans, losion za tijelo, kremu za tijelo i gel za tuširanje.

Pročitajte o ovom parfemu na drugim jezicima: English, Deutsch, Español, Français, Čeština, Italiano, Русский, Polski, Português, Ελληνικά, 汉语, Nederlands, Română, العربية, Українська, Монгол, עברית.

Fragram slike
Mirisna piramida

Visoke note

cvijet narandže

Srednje note

jasmin

Donje note

Med
pačuli
Ruža
Kedar iz Virdžinije

Fragrantica® Trend je relativna vrednost koja pokazuje interesovanje članova Fragrantice za ovaj miris tokom vremena.

Le Parfum Vesti
FRAGRANTICA Readers' Choice AWARDS 2023 POBEDNICI! 0
Elie Saab Le Parfum Lumière

Elie Saab Le Parfum Lumière

od Sanja Pekić

09/06/21 04:46
0
Elie Saab Le Parfum Essentiel

Elie Saab Le Parfum Essentiel

od Sanja Pekić

01/11/20 03:04
0
Fragrantica Awards: Najbolji Parfemi 2018

Fragrantica Awards: Najbolji Parfemi 2018

od Sandra Raičević Petrović

01/04/19 01:30
8
Elie Saab Le Parfum in White

Elie Saab Le Parfum in White

od Sanja Pekić

01/02/18 02:40
0
Elie Saab Le Parfum Edition Feuilles d'Or

Elie Saab Le Parfum Edition Feuilles d'Or

od Sanja Pekić

10/28/17 09:25
0
Elie Saab Girl of Now

Elie Saab Girl of Now

od Sanja Pekić

06/19/17 00:24
1
Elie Saab Le Parfum Resort Collection (2017)

Elie Saab Le Parfum Resort Collection (2017)

od Sanja Pekić

01/07/17 03:38
0

Perfume longevity:3.59 out of5.

Perfume sillage:2.59 out of4.

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Sve recenzije po datumu

Loriana

Sjedila sam preko puta omiljenog osmijeha. Tema za razgovor je bilo koliko i metaka u ratovima. Glazba je bila srednje pojačana da ne nadjača glas...Vjetar dovoljno slab da pokazujem njegovan dekolte i suncem namazane ruke. Večer je prestigla dan, sunce se ušuškavalo u more, a moj mali nos u veliki miris. To su bile savršene okolnosti za upoznavanje nečeg tako vječnog. Ovako bi trebala mirisati ljubav prema samom sebi.

You_and_Me_2

sretan ti rođendan, M.
da je sve normalno, danas bih ti poklonila novu bočicu tvog, uz boudoir, najdražeg parfema. kada ga sada pomirišem, suze poteknu same od sebe, no ne dopuštam da ovo postane tužan miris, jer si to Ti u boci, dakle može biti samo sretan, iako možda ne sada i ne ovdje. nadam se da i tamo negdje gore mirišeš na najljepše medeno cvijeće, da si našla one koje si željela, a koji su također prerano otišli, da jedeš neku nebeski ukusnu tortu i piješ svoju omiljenu lavazzu.
tvoj najdraži saab je ostao kod mene, kao uspomena. suvišno je reći koliko ga volim. često pomislim kako je ovo najljepši miris na svijetu.

Jagoda 18

Na meni puno bolji zimi... Elegantan jasmin i neroli, mnogo upita dobijem za njega. Lijepo se širi i razvija, ozbiljan i ukusan parfem. Ljeti više do izražaja dođe med te je slađi, gubi tu 'eleganciju'. Nije čest te preporuka za signature parfem.

Marinaci

Opojan, sladak, nežan, ženstven.. Nosim ga i leti, miriše na čisto.

Zak_Zak

Izuzetno elegantna, predivna bocica, a i ono sto je u njoj. Medjutim.. Hm.. Osecam ostrinu belog cveca, jasmin i vrv paculi , a slatke note i med.. Nema ih ☹️Bas mi zao sto se ovako razvija na mojoj kozi.. Iskljucivo cvetno, hladno i pomalo arogantno, bez one slatkoce i topline koju volim. Ipak.. Elegantan i cist , cak i na 30 C. Idealan i za prolece, kada sve cveta ( jer se tako i oseca) i za leto, bez problema, samo dozirati nanosenje, inace cete ugusiti sve oko sebe, koliko mu jaka aura.. Da li sam vise ocekivala, na osnovu hvalospeva? Da! Da li sam to i dobila? Iskreno.. ne. Vredi, bar, zarad bocice ☺️

Tigana

Ovaj je parfem zaista jedan od onih koje možemo prosuditi prema bočici - elegantan, ispoliran do savršenstva, medna klasika koja traje. I mene je podsjetio na Narcisov EdP for Her, ipak ga je radio isti "nos". Među novijim parfemima, ovaj zaista ima potencijala da dugo opstane na tržištu. Radujem se našem druženju!

emilyxantidotex

Ovo je parfem za poklon, toliko dobro dizajniran da nema sanse da se nekome ne svidi. Mislim da je odlican i za cure i zrele zene. Zenstveno seksi parfem, nije vulgaran, ni provokativan, nego profinjen, lijep i cist. Jako postojan, ali nije nametljiv. Cista desetka!

Moze proci u sva godisnja doba. Tako da je definitivno sigurna kupovina.

melee0403

Prema komentarima rekla bih da je to jedno savršenst o, ali nažalost mene nije oduševio. Aura slaba, postojanost veoma loša, miris koji je već toliko puno puta onjušen na ulicama...što originala, što kopija...
Ne bih se odlučila za kupovinu istog!

Ainoa

Predivan, predivan. Profinjen, classy, ženstven. Lijepo otvaranje (pomalo podsjeća na neki fini prašak za rublje), još ljepši drydown. Ugodno iznenađenje. 😍

Ivanović

Pravo,pravcato iznadjenje od ovog parfema ! Nisam se nadala da tu jasmin vedri i oblači,mislila sam neka vanilasta vodica u moru sličnih parfema...neee,ovo je drugačiji parfem,nekako je poseban,egzotičan,dobru auru ima,prelep.

andreja2008

Huh huh ... neka i ja imam ovakav jasmin. Naručila ga skoro bez probe i naravno zamijenila s verzijom white. Nisam ovime oduševljena moram priznati.
Edit 07.10.:) zavoljela sam i Elie Saab. S vremenom mi je postao dobar, ne smeta mi više jačina, sada volim opojnost ovog mirisa. Jeeej :))

Ms Ellie

Jedan od najljepših parfema svih vremena. Prodoran a u isto vrijeme ženstven, definitivno nije za mlake žene već za one sa stavom koje znaju da iznesu svoju individualnost. kada se nanese odaje utisak žene sa stavom, koja žustro hoda i strijemi svom cilju.
Parfem koji kada sam imala su mi prilazili većinom muškarci sa drugih krajeva prostorije da pitaju koji je parfem u pitanju. Ostali parfemi kuće Elie Saab nisu ni 5% od ovog čuda u lijepoj bočici. Postojanost - preko 8 sati, bar na mojoj koži. Najljepše na njemu je to što ne postoji nijedan parfem koji mu je sličan, istovremena nježnost i prodornost u njemu ga čini fantastičnim odabirom za samostalne žene.

Dasha

Kako je moguce da mi je trebalo 8 g da otkrijem ovaj parfem !? Losa reklama ili pak moja zasljepljenost Diorom .. kako god , Le parfum sad je moj i uzivam u ovoj punoci i bogatstvu .

Maya71

Već sam pisala komentare ali davno...sad sam ga opet kupila ali sada onu najveću bočicu...to već dovoljno govori o ovom parfemu, jer nije isto kada imamo jednu bocu nego kada želimo još...još...
Volim ga sve više...mazan je, topao, miriše na med, pomorandzu i jasmin zajedno...čudo jedno od parfema koje te zavede i ne pušta...
ps.a moja bratičina kaže da taj parfem miriše na njenu tetku tj.na mene :)

meddy

Auu, sad tek vidim kako sam bila prevarena sa onim parfemom koji sam imala ranije! Dobila sam nedavno samplić i oduševila se! Ono je izgleda bio neki "nazovi" original, ko zna šta, samo u tragovima ovog mirisa. Ovaj je jak i nežan u isto vreme, postojan, ma sjajan! Nekada je zaista mnogo važno osvestiti greške, i svoje i tuđe!

rozatuberoza

Krasan parfem,elegantan,kvalitetan,
fin.Karakterom dosta podsjeća na Narciso Rodriguez for her,a i na Lovely S J Parker.Doduse ovaj je medenastiji i opojniji te ima vecu trajnost i auru od Narcisa.Neki kazu da ih asocira na Armanijev Code.Mene ne iako dijele jasmin,med i cvijet narance kao zajednicke sastojke.Meni je ovaj
Elie Saab le Parfum cisto cvjetni parfem,ne nalazim u njemu nista orijentalno.Dobro je sto nije prisutan na svakom koraku i tocno je primjetila jedna clanica da je savrseno ispoliran i da nista ne strsi, dakle odličan kad zelite igrati na sigurno.Za moje shvacanje cijena mu je ipak malo previsoka.

valena

Još jedan dekant, za probu. Izvanredan parfem. To je jedan tako fini miks jasmina, cveta agruma, polena... Vrlo suptilno, mekano, odmereno, ničeg previše, što štrči i provocira. Ovo je baš damski miris. Za mlade dame, meke, mirisne, nežne, snenog i smernog pogleda ali ne i stidljivog već vrlo svesnog sebe i svoje lepote. Dopada mi se vrlo i mislim da ću posle potrošenog dekanta potražiti sebi punu bočicu.

engspringer

Ukoliko volite jasmin ne tražite dalje, to je to! ;-) imam sample u kojem uživam, ima nekih sličnosti s Alienom ali ovaj miris je puno mekaniji i kremastiji. Na početku cvijet naranče koji je divno izblendan s bijelim cvijećem. Bočica je isto upečatljiva, koristim ga da me razbistri, posloži na mjesto. Divan je za svaki dan, svaku priliku i svaki sat.
Vidim ga na ozbiljnijim ženama, majkama koje žele djelovati njegovano, a isto tako na mladim djevojkama koje znaju šta žele.

Jedva čekam da isprobam intense verziju ;-)

Skylar

Estetski savršen, ispoliran, otmjen i damski suzdržan medeno cvjetni parfem - to je Elie Saab Le Parfum.

Pun i gust miris jasmina i cvjetova naranče prelivenih sa puno meda. Fantastično se voli sa mojom kožom, dovodeći med u prvi plan, a opet ni trenutka ne postaje pretežak. Nosivost odlična u svim godišnjim dobima i svim prilikama. Na meni je nježno ženstven unatoč ljepljivom medu. Nosila sam ga kada sam željela ostaviti uglađen i ozbiljan dojam. Vidim ga uz lepršave duge haljine, poput ove u reklami. Apsolutno savršen parfem kojem ne nalazim nikakve mane, osim jedne. Nekako mi je mlak i monoton, uglađen ali dosadnjikav. Zbog toga moje velike simpatije prema Elici nisu prerasle u ljubav.

Volim kada se družimo ponekad, s vremena na vrijeme, tada se jako dobro slažemo. Za sada me Le Parfum nije zadržao na duge staze.

Nevia

Ženstven, elegantan, profinjen, pravi damski parfem.

Inače ne pridajem mnogo pažnje horoskopu, ali da je tačno da su vage neodlučne do krajnjih granica tolerancije - definitivno. Eh, onda znate koliko je dobar ovaj parfem kada se jedna vaga bez predomišljanja odlučila za njega i odnijela ga na kasu.
Isključivo cvjetni, ima određenu dozu ozbiljnosti, ali je nosiv u svim prilikama. Meni miriše na bagrem najviše, tj cvijet bagrema zaslađen medom. Prepreprelijep. I da ga kupujete nekome kao poklon ili naručujete na slijepo, ne možete promašiti, toliko je dopadljiv i divan da zaista ne znam kome se ne bi svidio. Nosim ga tek par dana a već sam pokupila more komplimenata.

Bojana Ana

Cvetan, senzualan, luksuzan, specifičan.. Izuzetan... Za prave ljubitelje parfema koji nisu rašireni u narodnim masama. Volim ga.

Bibidibobidiboo

Još malo vagam da li je bajkovit ili je damski. Bajkovit u smislu princeza, njihove ljepote, razmaženosti, ljepršavosti i predivnih haljina Elie Saab. Damski kao elegantan, prefinjen, extra dogotrajan i sa neprenapadnim oblakom mirisa koji širi oko sebe. Na kratko, veličastveni parfem, top miris, jedan od rjetkih koji me osvojio na prvu. odabrala bi ga za signature parfem. A nije na odmet ni to, da su komentari na njega više nego pohvalni.

ametist

Ona ulazi dominantno. Kad su svi već tu: smješteni, uklopljeni i nitko se ne ističe. Ona glasno pozdravlja i sjaji bakrenim sjajem. Na prvu je iritantna jer je dominantna, a kasnije sto večer prolazi ona svojim gestama, pričama, načinom slušanja drugih, dobiva poštovanje i naklonost prisutnih. Prilagodi se, ali ipak ostaje svoja i ne ide protiv svojih stavova, unatoč sto spada u noviju generaciju.


Takav mi je ovaj miris. Vrišti na početku. Med i paculi zasjene način otvaranja većinu otvaranja mirisa koji su noviteti, a onda kako vrijeme prolazi, dolaze na vidjelo i ostali sastojci. Osjete se cvjetne note, no i dalje u suradnji sa medom i paculijem. Ima nešto starinsko u njemu, kao da ga je odgajao Opium.


Po meni je vise za svečanije prilike.

samo ana

Volim parfeme jer mi omogucavaju da se zaljubim opet i opet...
Ovo jedan od tih u koje sam zaljubljena..
Mocan, njezan ,topal, i samo svoj.

meddy

Lep, prijatan i ništa više... Meni, dakle, nezanimljiv i nedovoljno postojan.

Tosca

jasmin umocen u paculij, tonu paculija, napravljen na senzualan nacin, meni se dopada, samo sto ga ne bih kupila upravo zbog paculija, on mi je nekad senzualan a nekad mucan :), i mirisi prirodnije od ostalih nema metalnog odzvanjanja koje me sve vise smeta, ocito svake sezone imam jednu notu koju uporno zelim izbjeci a svugdje ju nalazim :)

girl222

Ja sam jednostavno po komentarima znala da će ovo biti nešto posebno.. znate ono kad imate neki osjećaj i znate da neki parfem morate probati.. puno puta oduševljenje splasne samim činom isprobavanja i pretvori se u razočarenje, ali kod ovog parfema se oduševljenje samo povećavalo, i tjeralo me da sve više razmisljam o njemu dok ga nisam kupila..
ovo je parfemčina, naranča, med i što li- jasmin, da se ne vraćam gore.. ostale sastojke baš i ne raspoznajem.. sve tako lijepo složeno, jako, elegantno..
parfem široke aure, postojan saatima.
jedan veliki pljesak za elie saab..
inače parfeme imam običaj komentirati tek kad ih dugo koristim, a ovaj sam stavila tek 3-4 puta, i puna su ga usta hvale..

cocoroko2

Divan, ali meni izaziva glavobolju. Jako mi žao što ne mogu nositi ovako ženstven i razigran miris :(

Gilda Rita

Kad bi dragulji mogli mirisati, mirisali bi upravo ovako. Ovaj parfem je čisti luksuz u bočici u obliku dragulja. Ah, on je za mene tako poseban, on pjeva pjesmu univerzuma, on recitira poeziju svemira, on svira glazbu nebeskih sfera. On navodi na diskurs van duha jezika, on prekoračuje hermeneutičke krugove razumjevanja. Kojim riječima opisati nešto što ti se toliko sviđa...
Luksuzan. Raskošan. Ekstravagantan. Veličanstven. Bogat. Dugotrajan i postojan. Predivan spoj narančinog cvijeta, jasmina i meda. Opojni, gusti, viskozni koktel savršeno odabranih sastojaka. On je jak i prodoran, i razumjem da se neće svima dopasti, to je tako prirodno i prihvatljivo. No za mene, on je savršen, ima baš sve što od mirisa tražim i vjerna sam obožavateljica već dvije godine. I dok drugi mi za čas posade bezbojnu ružu dosade, držimo palčeve vrag i ja da potraje ova magija...

nikanika

Ja prva ne želim da se brišu ovi komentari...nisam mislila nastavljat priču, a niti raspravu, ali moram... Forum ne posjećujem često, skoro pa nikako, ali zato čitam opise parfema. Opisi parfema me često ponukaju i da kupim isti i zbog tog razloga ne želim da se obrišu postovi u kojima se upozorava na kopije. Na kraju krajeva, kako opis kopije može biti mjerodavan i kako ga netko može napisati kao takvog!? Ovdje želim pročitati dojmove o originalu, a ne kopijama. Da želim kopije ne bih bila na ovoj stranici, vrlo jednostavno.

sandolina

clio, cinema, pohvaljujem reagovanje. Od mene baloni več dati. Oni obično nisu toliko važni, jer u većini slučajeva dodeljuju se za opise subjektivnog doživljaja parfema, ali ovde su svakako potrebni, jer ovo je jedan od retkih sajtova koje još nisu poharali šaneri. Ne kažem da toga nema i ovde. Vrlo verovatno ima, ali barem ne u tolikoj meri. Za mene je veoma važno da barem PM bude koliko toliko zaštićen od toga. Bilo bi dobro da se ovo prebaci i na temu o kopijama.

nikanika

Clio i Cinema da mogu dala bih vam sve balone s pm :)

clio

Oprosti draga kristaca ali mi očito živimo na dvije različite planete.Nema potrebe za daljnjim razglabanjem ,mislim da si sada u ovom komentaru sve rekla.
Pozdrav!

clio

Možda sam ja glupa ali ne razumijem kako se opis kopije parfema stavlja pod opis parfema! FM varijanta i sve ostale varijante Refan,Nicol itd. nikad ne mogu biti identične originalu pa su tako i neprimjerene za opis ispod originala, za moj pojam.
Isprike na komentaru ali čitam ovdje svašta zadnje vrijeme pa ne zamjerite.

FmeNot

Miriše kao proleće.. cvet narandže!! Obožavam!!! <3

BgNinaK

Jasmin, jasmin i samo jasmin, za moj nos - to je sve !
Tresla se gora, a sta se izrodilo, ne usudjujem se reci jer i dalje nisam sigurna.
Za mene nije nista ekstra spektakularno, doduse i pocetna ocekivanja su mi bila ravna nuli, tako da ovaj komentar nemojte shvatati niti kao pozitivan, niti kao negativan.
Morala sam ga probati, jer je toooliko hvaljen i obozavan, ali moram reci i sledece - ne pronalaze se sve zene u ovakvim ''Diva'' mirisima...

Ana Mercedes

Kupljen na slijepo, neporecivo kvalitetan i ženstven parfem. Aura i postojanost odlični. Nekoliko puta sam ga osjetila u prolazu na mladim dotjeranim djevojkama kojima je odlično pristajao. Nažalost, ja ga ne mogu nositi kao i većinu cvjetnih mirisa. Ima nešto što mi na trenutke smeta i što bi bio vrlo lako okidač za glavobolju. Mislim da su to med i jasmin u kombinaciji. Odustajem od cvjetnih parfema.

tanjaj

Divan, divan po ovom vec sada hladnijem vremenu. Mazan, elegantan i prisutan u svakom mom pokretu. Vec tri sata kako sam ga stavila i dalje ga osecam bas jako.
Sve preporuke...

tackica_ns

Ovo je jedini parfem novije generacije koji me je zaintrigirao i za koji razmisljam da ga treba imati.
Na prvu - to je samo jos jedan cvetno-vocni parfem, sa tako dobro razradjenom varijantom belo cveće i cvetovi agruma, ali u stvarnosti ovo je parfem koji se ne moze pomesati sa drugim parfemima.
Divno, mekano otvaranje, miris narandzinog cveta na vrhu i pretapanje u opojni jasmin posle nekog vremena. Ima odlicnu bazu koju ima toplinu - i ja bih se klela da ima i mosusa - tj ima taj Kurkdjianov potpis vidjen u Narcisu, Rumeur i ostalim njegovim parfemima.
Meni je ovo ultra-zenstven parfem, kao i Elijeve haljine, nimalo glavoboljan ili naporan mada jasmin ume da bude nezgodan nekim ljudima.

zenasan

Gornje note - zaslađeni Iso E Super i belo cveće.
Srednje note - zaslađeni Iso E super.
Donje note - Iso E Super.

Geza Schoen mora da je totalno zatečen ovim mirisom, sigurno je nameravao da nešto upravo ovakvo izbaci 2016. godine kao Escentric 07, koji bi trebalo da se približi široj publici, doteran, umekšan i uglačanih ivica.

Meni je ovo odlično.

parfemologica

Miris viale i mentalnog stanja neopredeljenosti, izmedju
iskrene nemoci i stvarne namere da drzim oci zatvorene za trenutak ili vecnost.Lepljiva nota meda,kao zelja za
zamrznutom i nemom slikom stvarnosti u kojoj se sama i slobodna krecem lavirintom samospoznaje.Jasmin,cvet buducnosti,izmisljene kategorije postojanja i najbolniji nonsens svakog konvencionalnog ljudskog stvora.Drvene note,vonj nase konacnosti i metafore svrsetka.Zivot u kapljici parfema.

anar

Predivan parfem, pun optimizma, mediteranski raspjevan, urban i vrlo šik. Začuđena sam u startu jer ne volim oštre voćno-cvjetne mirise, a posebno mi je mučno od slatkoće meda. Međutim ova moćna cvjetna rapsodija izazvala je meni trenutnu radost, teleportirala me na ulice Barcelone gdje sam sličan miris cvijeta mandarine osjetila u zraku jedne divne kafane koju su okruživala stabla mirisne mandarine, klementine. Vrlo je intenzivan, nažalost i meni ta ubojita kombinaciju meda i intenzivnog jasmina zna izazvati glavobolju.

RushHush

Posle dugo razmisljanja, juce sam ga kupila naslepo. Iz razloga sto ga nosi jedna meni jako draga zena koja predstavlja olicenje sve lepote na ovome svetu, suptilnosti i neznosti. Nisam znala kako mirise ali sam znala da, ako ona koristi Elie, greska ne moze da postoji.
U prvi mah sam se cudno osecala kada je stigao i kada sam ga omirisala prvi put. Osetila sam nesto gorko i cudno, kao onda kada slucajno pojedete svoj parfem i bude vam cudan osecaj u ustima i nosu.
Ovo je parfem koji definitivno nije na prvu. Nije banalan, nije povrsan, ne otkriva sve svoje prednosti u prvi mah i zato se moze desiti da odustanete od njega pre vremena ali nemojte, nikako!

Elie je samo obicna zena za koju treba imati razumevanja. Ona ce vam se otvoriti onda bas kada je to potrebno, ona nije na prvu loptu a ni ne treba da bude - sve ono sto je lepo dolazi kasnije, spontano, treba vremena da se razvije. I ako jednom zavolite takvu zenu, sigurna sam da cete je uvek pamtiti i da ce uvek u vasem srcu imati posebno mesto.
Takav je i ovaj parfem. Trebate ga upoznati da biste ga zavoleli, a ta ljubav onda ne prestaje. A ko ga ipak ne skonta, onda i nije za njega a i bolje je ako je tako. Slican se slicnome raduje!

Aura odlicna, postojanost na meni do 5 sati sto je sasvim dobro. Svidja mi se sto se miris ne menja kako vreme ide, samo sto jedino postane manje gorak i dobija pravu elegantnu notu zavodljivog cveca u prolece! Mirise mi na dugacke setnje vrtovima u kome se nalazi drvo narandze sa mrvicom meda koja se prozima pri svakom udisaju. Nije nimalo sladak vec je nekako gust, ne znam kako bih bolje opisala.

Dugacka maxi haljina,setnjica na 26 stepeni, sandale, ruka pod ruku sa onim kojeg volite, mozda neki vencic u glavi i spremni ste za Elie Saab!

Tia_87

Imam parfemsku kremu, carobnog je mirisa, u divnoj staklenoj ambalazi, orman mi danima mirise ukoliko ostavim garderobu koju sam nosila posle stavljanja ove kreme, a koza je poput barsuna, cesto parfemski losioni znaju da mi isuse kozu, a ova krema je jako hidratantna. Ma nesto savrseno Da li neko moze da mi kaze razlikuje li se od mirisa parfema? Nikako da probam sam parfem, a bas me zanima, ako je neko probao oboje.

laura 2

Jak parfem,dosta ozbiljan. Tako da Mariolla predlažem ti da ga ipak prvo probaš.

Mariolla

Djevojke, treba mi vasa pomoc. U potrazi sam za novim parfemom i ovaj mi je jedan od kandidata. Medjutim, kupila bih ga, donekle, na slijepo, jer njega u Bg-u nema. Primirisala sam ga jednom prilikom u Zg-u i tad mi se dopao, na prvi njuh. Ali ga nisam probala na kozi i ne znam kako bi taj spoj izgledao. Zadnji parfemi su mi bili Miss Dior Cherie i Chloe edp. Ne znam da li da opet uzmem jedan od ova provjerena dva ili da probam sa Elie Saab-om. Vidim da mu postojanost i aura nisu upitni. Sta vi predlazete? :)

Suzzy

Potaknuta vašim komentarima morala sam ga ići probati. Očekivanja su bila velika.... prvi moment me zbunio, jak, zbilja jak parfem, neka doza gorčine ali takva da ga morate iznova njušiti, ma ne znam se baš izjasniti. Dojmio me se i to vrlo snažno, i nekako sam zaključila da nije za mene, više je za dame, profinjene, uglađene, elegantne.
Tri dana nakon (!) stavim sat na ruku i nakon nekog vremena shvatim da miriše na Elie Saab! I to kako miriše, ma divota jedna... i sad ga želim jako.
Nije za ljubitelje slakih parfema. Aura i postojanost - ogromna čak i kod mene jer moja koža parfeme doslovce proguta.

leda1

Fino, fino, jakoooooo fino. Odmah sam se zaljubila u njega, poseban je, jak. Ja ga ne bi stavila u grupu cvjetnih, ali eto...Uglavnom, patila sam neko vrijeme za njim, nabavila testerčić i počastila se njime za rođendan. Uglavnom, jako sam sretna s njim :)

gigi_os

Eto, ja ovaj tjedan samo vrijeđam parfeme, iliti ispoljavam parfemski negativizam :)
Nego, vidite, ovaj parfem, inače veoma hvaljen i cijenjen naširoko, je izgubio bitku s jednim manje hvaljenim parfemčićem, Green Tea od Elizabeth Arden. Naime, aura od potonjeg, potpuno je pojela Elicu, za doručak :)
Kao drugo, Sensuous sam jednom usporedila sa teglom domaćeg meda,otvorenom u ljetnim sparinama. E, pa prevarila sam se! Taj komentar stoji isključivo za ovaj parfem! Naime, dok je med u Sensuousu profinjen, delikatan, dotjeran, u Eli, on je rustikalan, težak, opojan uslijed kombinacije s jasminom. Krajnji dojam je prilično težak parfem koji vas može prevariti svojim svježim top notama. Zapravo, riječ je o teškašu. Ne dajte se prevariti.

babyultras

Sorry, Elie. Mislila sam da ti znaš raditi samo haljine:). I to haljine koje nose slavni...ali i neke snobovski nastrojene mamine i tatine princeze sa srebrnom žlicom u ustima od rođenja, pa sam nekako imala averziju. Sorry, rekoh :).

Ali, ovo je toliko profinjeno, da nemam riječi kojima bih to opisala. Netko bi rekao - kako obično, kako svakidašnje, naranča i med. Ali to su najfiniji naranča i med koji možete zamisliti. Tanani, aromatični, razrađeni, izdestilirani do najfinije note. Rezultat je nešto svježe, nešto mrvicu oporo i mrvicu ljutkasto, ali u savršenoj harmoniji.

Netko je napisao da se nada da će umijeće stvaranja lijepih haljina biti ovdje pretočeno u miris. Rezultat je upravo takav, i to 100% ! :)

strange4

toliko je jednostavan da me boli!
jasmin, cvet narandže i med - to su ta tri sastojka, to je ta kombinacija!

otvara se udarom cveta narandže - predivno. čim se nanese prva kapljica, ovaj miris obavije prostoriju i celo telo, stresem se, pođu mi žmarci po celom telu. tako prijatno, tako sveže.
kako vreme odmiče, lagano se ubacuje jasmin, daje mu tu punoću, zaokruženost, blagu egzotičnost.
tako efektan!
on, ipak, postaje potpun u trenutku kada na scenu dođe med i zasladi ovu cvetnu raskoš.
sada postaje nešto poznato, toplo, fino, drago, ukusno - elegantno, ženstveno, prirodno, nežno, očaravajuće..

mogla sam ovaj miris da zamislim i da ga nisam probala. ta tri sastojka su tu, i prave ovu mirisnu kompoziciju.
ovo je miris prirode, više nego što je parfem, jer su sva tri sastojka ista kao što ih u prirodi možemo naći.

a opet, ta kombinacija je toliko magična, da bi svako želeo da bar ponekad na nju zamiriše! nemam ništa protiv što nije apsolutno inovativan i drugačiji, kada je tako fin!

pristojno postojan, velike aure.
moglo se poraditi doduše malo i na jednom i na drugom.. mada kako vidim po vašim komentarima, nemate žalbi.. možda je samo do moje kože..

dođu neki dani u godini, kada, iako je zima, miriše na proleće, iako je jesen, kao da je leto.. ti dani su dani ideali za elie saab.
ti dani su idealni za promenu frizure, drugačiji makeup, neko drugo mesto za izlazak, neku drugu vrstu kafe, uz stare, proverene pesme..

nešto novo, a opet moje.
tako vidim elie saab.

dex_

Iako jednostavne kompozicije, pun je, zaokružen.
Najviše osjetim jasmin i med.

Svečan je i uglađen, kao niska bisera. Noviji je, ali mi odiše starinskom uglađenošću.

Nije moj izbor, ali bilo bi mi ugodno osjetiti ga na nekom.

lolala

Prekrasan parfem. Ako zamišljate elegantnu ženu, koja nije napadna,ima stila i ukusa, e onda nosi upravo ovaj parfem na sebi. Idealan!

theREALangie

Dopadljiv parfem, dosta jak. Široke aure, i po meni za ljubiteljice Coco Mademoiselle.

Mycka

Jučer mi teta u Mulleru kaže da je ovaj parfem izašao prije 2-3 godine a tek sad je stigao kod nas...skoro sam joj povjerovala:)
Dala mi je tester, sad ga imam, jako zanimljivo miriše, mislim da će biti na wish listi za jesen...sada mi je nekako prevruće za njega. Da je poseban, svakako, dugo nisam pomirisala ovakav parfem. Zanimljiv, ugodan, na mojoj koži se baš fino razvija...

diamond

Prvi utisak, po ovoj vrucincini... :)
Ovako mirisu grmovi jasmina na Kritu, miris koji sam tako dugo trazila... Opojno, medeno, najlepse na svetu... Pretpostavljam da mi tek sledi otkrivanje ovog kompleksnog i apsolutno ocaravajuceg parfema, kad prodju ove vrucine, jer po njima jednostavno nista ne dolazi do izrazaja... ALi kritski jasmin da... :) Nastavak sledi

CocoMademoiselle

Juce sam pitala u Sephori u Beogradu, ovaj parfem stize kod nas tek oko Nove godine... :-/

gicaem

ljudi, gde ste kupili ovaj parfem ???? Ceo Beograd sam prevrnula i nigde ga nema. Pomozite, gde da ga trazim ???

Pelagia

Najbolji parfem koji sam pomirisala zadnjih par godina!

Maya71

Moj Elie SAAb je stigao pre 2h!
I ja sam odusevljena, definitivno moja čula vole jasmin koji preovladava...
Ovo je je jedan od parfema koji ce obeleziti ovu godinu...nosi u sebi dah proleća, novih preokreta na bolje, ljubavi i svega sto ima primesu mladalačkog i opojnog...mmm morala sam ga staviti...i mirisem božanstveno... ♥

lilo

proslijeđen dalje,nismo se podnosili uz sva moja nastojanja da mu pružim i petu i desetu i dvadesetu šansu :(

Maya71

Meni je javila drugarica da mi je kupila na poklon i ne mogu iscekati da ga probam...Inace sam ga osetila prosle godine na testeru u Vogue i odusevila se... Nadam se da ce mi se dopasti i uzivo ♥

Javljam kakav je :)

madison

Jučer proban parfem,mogu reći da me je ugodno
iznenadio,jer ovo je dijamantić u moru
dizajnerskog štrasa i kiča.Majstorski odrađen
posao!Već u samom otvaranju narančinog cvijeta,
znate da imate nešto posebno na ruci!Slijedi ga
rukom,pod okriljem noći ubran jasmin sambac,
zaokružen pačulijem i cedrovinom,okupan u medu!
Ako ovako mirišu grčke božice,onda je ovo
Afrodita!Dijamant brušen sa 8 strana,88 faceta,
sjajan,jedinstven blistav!
Lijepe stvari događaju se kad se najmanje nadate.
Očekivala sam "još jedan u nizu miris",a dobila puno,
puno,više!

Girl from the island

Volim ga staviti, sjesti na moj skuter i njime zamirisati cijelu ulicu kada prođem...:-)

gicaem

Gde se moze naci ovaj parfem u Beogradu ? Svuda sam ga trazila...

masal

Ovo je bila ljubav na prvi njuh(hvala Evita).Obožavam u parfemima osjetiti cvijet naranče a još preliven medom...Sviđa mi se borba cvijeta naranče i jasmina.Meni vodi prvi do kraja.Traje i do sutra dan.Bočica jednostavna i elegantna(takve volim).S njim se osječam močno.Interesira me kako će se ponašati po toplijem vremenu.Budem li i tad zadovoljna s njim mislim da ćemo se dugo družiti...

bubbly6

Kada sam pročitala da Saab izdaje svoj prvi parfem bila sam oduševljena jer sam veliki fan njegovih kreacija. Ali kad sam vidjela da je izabrao Francisa Kurkdjiana oduševljenje mi ja palo, a kada sam na posljetku probala parfem znala sam i zašto. Šteta.

Eyla

jako sam mu se veselila i dok nije stigao u parfumerije, obilazila sam ih kao macka oko vruce kase, cekajuci.
prva proba me odusevila. sve me privuklo: parfemski nos koji ga je radio, njegova jacina, aura, rafiniranost sastojaka (punoca jasmina koji se mijesa s kremastim nerolijem i usecerenim tekucim medom, malo drvenaste cedrovine i sve posipano uljastim laticama ruze), ALI onda nam se desio paculi.
prvi puta je to bilo nakon par sati cistog uzivanja, ali je bilo popraceno takvom glavoboljom da sam imala osjecaj da ce mi sinusi eksplodirati!
drugi put me paculi odmah uspio ubosti u sinuse i glavobolja je bila instantna.
treci put (zbog trece srece i potrebe da zbog naseg lijepog uvodnog druzenja povjerujem u praznovjerje) nam je sudbina bila zapecacena - napravio je tako atomski devastirajucu i neugodnu auru na meni da je prijateljica bjezala i vikala da ga s mene osjeti i na drugom kraju OGROMNE trgovine u OGROMNOM shopping centru, a sama sam bjezala od vlastite ruke jer sam nazirala novu glavobolju...

vise mu se ne priblizavam(!),
ali moje iskrene&zavidne cestitke sretnicama s kojima je ovaj moj osobni monstrum u ljubavi(iako ne znam bi li vas se usudila zagrliti dok vas prati)!

Alisa

Izbjegavala sam ovaj miris u širokom luku, gdje god bih ga ugledala, jer sam unaprijed znala da će mi se svidjeti.

I jučer mi se tek tako našao pred nosom i uplašio me svojom nezgrapnom pojavom, jer u trenutku kada sam ga htjela probati, izmigoljio mi se iz prstiju i htio uteći xD. Čak sam i odustala, stavljajući ga nazad na policu. I u tom trenu stvorila se trgovkinja i iz te 'strašne' bočice je izašao prekrasan oblak mirisa cvijeta naranče, ukroćenog i podatnog.

Osmijeh.

I dok sam pružala zapešće ruke poželjela sam da se priča nastavi u nekom toplijem smjeru, ali da se cvijetna glazura ne izgubi pred oštrinom hladnog vjetra koji je puhao vani.

Toplina.

Topla zimska jutra uz čaj i kapljicu meda, ispunjena sigurnošću, bezbrižnošću i bezazlenošću djetinjih misli, grijao me je cijelim putem. Jasno se osjetio bagremov med tik uz kožu. A cvjetna glazura se igrala sa mirisnim osjetilima moje okoline.

Iščekivanje.

I na kraju ništa mi ne preostaje osim toga. I mirisnog papirića koji miriše svom snagom i drugog dana.

Subjektivni doživljaj. Svi učesnici u datoj priči su stvarni i trenutno nedostižni xD

sun

po meni kvalitetan parfem, ali za ljubitelje cvijetnih mirisa...meni osobno nota jasmnina previše prevladava i zamara mi nosnice...ali kome paše jasmin u pravom smsilu riječi- idealan.

Sicily

Razmisljala sam da li da ponovo kupim Code, ali sam odlucila da umesto njega uzmem Elie Saab. Le parfum sam samo jednom pomirisala pre kupovine i tad mi nije smetalo sto je toliko slican Code-u, nesto kao njegova bleda kopija. Sad se sve vise kajem. Na prvu, Le parfum lici na Aliena, ali ne na edp, nego na Sunessence legere - u zutoj bocici. Ta slicnost brzo prolazi i Le parfum postaje cvetno - vocni miris, tacno pola-pola. Najvise osecam narandzu, preuzetu iz Coda, ali ne onako jaku i socnu, nego suvu, sinteticku, uz neku medicinsku notu. Oseca se i kedar, opet iz Coda. Sve vreme se oseca i neka praskasta nota, zbog toga mi deluje retro. Ima nesto slicno i sa Tresorom, neku sinteticku notu, kao neki lak za kosu. U toj prvoj fazi je lagan, leprsav, praskast, sa suvom narandzom. Kasnije mi se ucinilo da narandza postaje socnija, ali sam ipak prepoznala notu meda. Sve u svemu, ovaj parfem nije los, ali je i daleko od dobrog. Za moj ukus je previse strog, distanciran, anemican, frigidan. Sto se tice postojanosti i intenzivnosti - zasluzuje cistu 10. Sto se tice originalnosti - nula (smatram da se i jedinica mora zasluziti, a ovde ima toliko malo truda da je to sramota). Uzeli su narandzu i kedar iz Coda, izbacili sve senzualne elemente, dodali neku sintetiku... Bocica je lepa, ali glomazna. Ako niste probali - nista niste propustili.

Aishwarya

Malokrvno dijete iz braka Alien + Jasmin Noir + Armani Code...

Miriše bukvalno kao da su u bočicu ubačene latice jasmina i narandžinog cvijeta, a potom prelivene medom. Izuzetno lagan, lepršav, nježan... i vrlo ženstven. Bočica je divna i tačno opisuje ono što se unutra nalazi, dok su boja tečnosti i kutije savršeno usklađeni s karakterom parfema.
Kad bi postojala cvjetno-medena kategorija parfema, Le Parfum bi bio glavni predstavnik.

Ono što Le Parfum-u nedostaje jesu originalnost i smjelost. Pomalo podsjeća na ženu lijepih crta lica, ali pretihu i preskromnu da bi bila nešto više od 'samo lijepa'.

incredible me

Predivan,zenstven, ocaravajuc i poseban....Obozavam ga, zato i je moj...
Malo me podsjeca na Lanvin, Marry me...

CL

ovo jeste dobar parfem, ali prilicno neoriginalan.
mozda nesto nije u redu sa mnom, ali dozivela sam ga prilicno razlicito od vecine, kako vidim po citanju utisaka.
pritom mislim da postoje neki problemi sa dizajnom bocice, poklopac je prilicno labav, vrlo lako se skida i kao da ima dosta lufta. to mi se desilo u 3 parfimerije gde sam ga testirala. prosto se tako na nekim stvarima vidi da je prvenac. islo se na sigurno, sa njim definitivno nema neke velike greske, s napomenom da je dosta ozbiljan. nesto sto bi se nosilo na nekim kulturnim dogadjajima recimo.
ako ga je neko uporedio sa palomom picaso definitivno je pogodio, ima neceg slicnog definitivno, tananog doduse, ali tu je. Postojan je parfem i bas gospodski, ali stvarno nista, nista spec.

GogoLinA

Savršeno jako i ženstveno, zapravo jako onoliko koliko treba!

skarabej

letos sam ga na brzinu probala sto je bilo bas nepravedno prema ovom mirisu a i recenzija mi nije bila bolja pa sam je izbrisala.

na mojoj kozi se razvija od baze ka top notama.pocinje jakom notom meda,u momentima podseca na JPG2 ali to je sam pocetak ,razvoj zatim ide u mnogo zenstvenijem i elegantnijem pravcu.cela kompozicija je prozeta medom ali je on utisan cvecem,prvo jasminom pa kapljicama citrusa.a onda ponovo zaokret ka bazi. drydown je bozanstven ,kedar i ruza rashlade kompoziciju ,koja je zagrejana medom, i daju joj malo nadmen stih.

ovaj miris voli zimu,minus mu daje mogucnost da se do kraja razvije i pokaze sva svoja lica,a ima ih dosta, i sva su predivna.

jovva

oduševljena sam!!!
danas se spuštam ulicom do tramvaja i nanjušim nešto divno u zraku, zapazim samo jednu žensku osobu, ali ne mogu vjerovati da njen parfem osježava cijelu ulicu...

sjednem u tramvaj i nakon jedne stanice opet taj divni miris i sad ne mogu više izdržati, okrenem se i pitam ženu dobro koji to parfem nosite :)
kaže ona elie saab <3

ajme kako dobar parfem!!
jak je, ali ne izaziva glavobolju, više mi je ujutro izazvao osjećaj gladi :) baš je poseban!!

Athia

Danas sam svašta mirisala, no ovaj je definitivno bio win. Naprije su mi kroz glavu prošle dvije stvari: da je ovo nešto što bi napravio Kurkdijan, jer odgovara tom senzibilitetu (sada vidim da i jest), i Gucci Flora (intenzivno sam mirisala Floru u jednom jako bezbrižnom periodu, jednog jako lijepog proljeća, i da je stvar u tome da mi je nešto iz Saaba potaknulo slične emocije).
Što se tiče mirisa, divni je to cvijet naranče i jasmin poprskani medenom slatkoćom, miriše mi kao mješavina nekih aromaterapeutskih esencijalnih ulja, stoga, i dosta prirodno.


Edit/ Koliko god otvaranje bilo lijepo, kako napreduje na koži, sve više poprima neku neugodnu, "ljepljivu" aromu, koja užasno podsjeća na Cacharelovu Scarlett, iliti cvjetni sirup - ta faza je jako mučna, te me odbija od Le Parfuma. Šteta, no ne i za moj novčanik.

lora5

Osobe prije mene su ga prekrasno opisale, i ja ću se složiti da je miris iznenađujuće dobar i jak, miriše kao raskošan vrt na vjetru, s pčelinjakom. Meni nedostaje mrvica topline u njemu pa da ima sve. Déjà vu, ali ne zamjeram. Lijep spoj Charlie Red i Alien Pierre Initiatique Edition.

Shamaamah

Mene je danas ovaj miris oborio s nogu. Medeni. Medena ruža. Med i naranđin cvjet, tako cjenjen u parfemima. Medeni jasmin. Medeni pačuli. Slatko opojan, sirupasto gust, baš je bahat i šopiri se okolo. Probaš, prrrrs tu, prrrrs tamo i tražiš još. I ponovo. I kad se u istom danu po treći put vratiš, da ga testiraš, skužiš, da prodavačice, njušim ja njih, mirišu na medenu rožu i jasmin, samouvjereno hodaju visoko dignute glave i smješe se kao da su na crvenom tepihu. Znam jih, kradom se stalno špricaju, jer parfema u testeru ima sve manje i manje. Bezobraznice, koriste gužvu! A ovaj miris je jak, prepoznatljiv, pa ga ne mogu zatajit. Strašan je. cvjetni dakako. Nema veze što je viđan i često se sretne u raznim oblikama. Ovo je miris kojeg moraš imati među prvima. Onda on nešto znači. Ovo je tip mirisa, koji brzo osvoji... a ko zna, mogao bi se ga i brzo prenajesti. Treba ga kupiti dok je top novitet i odbaciti ga kada svi drugi posegnu za njime.

you_and_me

neku preveliku originalnost lately ne očekujem od parfema, posebno ne u kombinaciji s nosivošću, ali ovaj je poprilično dobro izveden. vjerojatno je bila caka u tome što nisam imala ama baš nikakva očekivanja, pa me zato i iznenadio!
sam miris je nešto kao mješavina već spomenutog code-a, pure poisona i još nekog kojeg se ne mogu sjetiti (ili jednostavno ima čak i nešto svoje), ali je stvarno kvalitetan. imam dojam da nisu štedjeli u doziranju sastojaka, i zaista ima lijepu punoću i fenomenalnu postojanost.

sve u svemu, saabove haljine mi se ipak nešto više sviđaju, ali zaista ne bih ništa imala protiv da se udajem u nekoj njegovoj kreaciji i k tome nosim ovaj parfem;)

jasmine

evo nosim ga već par dana i smatram da sam ga dobro upoznala da bih ga mogla i malo opisati.
izuzetno opojan i jak parfem,jasmin u svoj svojoj ljepoti i raskoši ali u ovom slučaju umočen u med kojeg ja u pravilu nevolim jer mi smeta al ovdje mi paše.
prvi špric je baš onak,jao majko što je to jako i cvijet naranče se osjeti dosta al vrlo brzo ustupja mjesto jasminu. dugo vremena treba proči da osjetim imalo pačulij i ružeu a što se postojanosti tiče,super je kao i aura.kada bih ga opisivala nekome tko ga nema mogučnosti probati o nda bih rekla da je to mix Aliena i Absolutly iresistible parfema. jasmin u ovome parfemu je definitivno onaj iz aliena i definitvno ima malo sintetički prizvuk al uz to što nepodnosim alien ovaj Le parfum mi je iz nekog razloga baš sjeo.
ipak ovaj parfem spada u skupinu onih koji izazivaju migrene i glavobolje pa treba biti oprezan s njim.

kotlusa

Sviđa mi se!Divno se osjeti jasmin. Prvi par minuta bori se s narančinim cvijetom,ali brzo se smiri. Vuče mi na Mon Jasmin Noir...jako!

dobrisica

Ta krasna kitica poljskog cvijeća na testeru ne postoji,tako da nije bio posebno izložen i istaknut ne bi ga ni prepoznala na polici.

Miris ima snažno otvaranje i definitivno štipa za nos i cvijet naranče i jasmin.Taj jasmin je identičan onom jasminu iz Aliena,tako da vjerujem da će ovaj miris naći svoju publiku.Intezivan,dobre aure,al za mene ipak precvjetan ,bez obzira što one kitice cvijeća nije bilo na čepu.

darwin36

rasplesan kao i haljina nasljednika velikog valentina. razigran kao da se vjetar poigrava s notama koje plešu oko kože, baš kao što volani od tila plešu oko nogu. nije to haljina koja još nikad nije bila nošena, više je to vintage haljina na koju su samo stavljeni novi volani. kad ju je odjenula, zagrlio ju je miris narandžina cvijeta, a onda se pojavio jasmin. ona i jasmin vole se godinama, u simbiozi u kojoj ona njemu daje medij za bahaćenje, a on njoj mirisni oblak na kojem lebdi kad se želi osjećati poželjnom. nakon sat vremena le parfum joj je, veli, postao presladak, ali to nije grijeh zbog kojeg bi se spustila s oblaka. a ja? ja nemam ništa protiv sve dok mogu namirisati njenu sreću.

suncica

nije cvice sastavni dio poklopca. smatram da ima i skupljih i losijih parfema od njega sto se tice cijene. dobar je miris, nije toliko genericki ali na mojoj kozi nazalost koma. a skoro sam ga kupila ;).

A*Men

U parfimerije u Srbiji stiže u aprilu 2012 godine

sensations@9

Znaci parfem je prelep...mirise sto bi nasi rekli "ko dusa"...cvetan...aromatican ..senzualan i izazovan..ali isto tako i dosta skup i trazen u Parizu...

micasmokvica

Zar niko dosad nije probao?

 
Enciklopedija parfema
Parfemi: 90,468
Komentari na Parfeme: 109,529
Ukupno članova: 46,325
Trenutno na sajtu: 70
Registracija
Komentari na Parfeme
Prada
Infusion d'Oeillet
od Tina parfemina
Yardley
Chique
od jela011
Xerjoff
Fiero
od 050608091
Xerjoff
Lira
od petra.b
Novi komentari
Komentari na članke
Xerjoff Erba Gold od Parfumero
Najpopularniji Parfemi
Najpopularniji brandovi
Na vrh stranice

Fragrantica in your language:
| English | Deutsch | Español | Français | Čeština | Italiano | Русский | Polski | Português | Ελληνικά | 汉语 | Nederlands | Română | العربية | Українська | Монгол | עברית |

Pročitajte pravila korišćenja i izjavu o privatnosti: Terms of Service and Privacy policy.
Copyrights © 2006-2022 Punmiris.com mirisni časopis - Sva prava zadržana - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole izdavača.
Fragrantica® Inc, United States