Zara Femme 2013 Zara za žene

Zara Femme 2013 Zara za žene

glavni akordi
vanila
puderaste note
mošusne note
pačuli
cveće
drvene note
balzamičan
citrus
sveže
slatke note

Ocena parfema 4.06 van 5 sa 326 glasovi

Zara Femme 2013 od Zara je chypre cvjetni miris za žene. Zara Femme 2013 je predstavljen 2013. Gornja nota je Bergamot; srednje note su Vanilija i Božur; bazne note su mošus i pačuli.

Zara Femme je predstavljen 2013. godine u beloj bočici. Miris sadrži note bergamota, božura, vanile, pačulija i mošusa. Dostupan je u količini od 50ml edt.

Pročitajte o ovom parfemu na drugim jezicima: English, Deutsch, Español, Français, Čeština, Italiano, Русский, Polski, Português, Ελληνικά, 汉语, Nederlands, Română, العربية, Українська, Монгол, עברית.

Fragram slike
Mirisna piramida

Visoke note

Bergamot

Srednje note

Vanilija
Božur

Donje note

mošus
pačuli

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Sve recenzije po datumu

Miss Crazy Princess

Ovaj parfem koristim dosta cesto. Tipa dnevni miris kad podjem negdje u grad nesto na brzinu obaviti pa se malo namirisem tek toliko da imam parfem na sebi. Osobno mi nije nista posebno. Nema reakcije kao wow, odlican je, ovozavam ga i td. Jednostavan i neupadljiv.

Nevia

Teško je snaći se u svim silnim izdanjima Zarinih parfema jer ih ima zaista mnogo. Od svih tih mnogobrojnih parfema i mirisnih vodica, ovaj Femme je pravi dragulj i za mene malo otkriće. Pomalo puderast, pomalo slatkast i drvenkast, pufnast uz dašak vanilije, izrazito je ugodan i nevjerovatno postojan. Femme je topao i blag miris, nosiv u svim prilikama i na skoro svim temperaturama. Sličnost sa Kenzo Amour je neupitna, mada je Amour mnogo kaloričniji, dok je Zara Femme njegova light varijanta prilagođena za svaki dan. Da se na ovoj bijeloj bočici nalazi neko zvučnije ime, ubijeđena sam da bismo ovu Zaru češće sretali na ulicama.
Ko voli pufnasto, mekano, nježno i beskrajno ženstveno tople preporuke. Za smiješnu cijenu ova Zara nudi jako mnogo.

Helen

Ja verovatno, kao i svaka zaljubljena ženska osoba, najviše volim da mi moj dragi pohvali parfem.

Ovaj nije pohvalio. Bar ne odmah. Tačnije, priča ide ovako: ja sva opterećena činjenicom da je došla zima, a da nisam kupila nijedan parfem i posvetila joj, mahnito upadam u Zaru, naravno da vučem za sobom dragog (on prevrće očima, aman ženo!), i hvatam Femme. Čini mi se da mi se svideo letos, ali za svaki slučaj, da proverim, uzimam bočicu, pomirišem i - da! Divan mi je i dalje. Poturam bočicu njemu pod nos, a on će: "Hmmm, ne, mnogo je jak, sladak nekako!" Blago razočarana (mada mi oči cakle jer je konačno shvatio šta znači 'sladak parfem') spuštam bočicu i izlazim iz radnje. Odustajem.

I znate kako dalje ide, ne da mi mira, stalno razmišljam o njemu (parfemu, naravno :D), zamišljam da nosim svuda sa sobom bočicu , računam - nije trajan, ali po komentarima više bi mi ležao nego Kenzo, da, Kenzo i ja nikad na zelenu granu, analiziram ja kao, ali dok sam rekla keks eto me u Zari ponovo, čekam red na kasi a u rukama kutija sa bočicom Femme-a unutra.

Ovo jeste predivna vanila, ovo jeste Kenzo Amour fazon, ovo jeste nešto totalno mekano, nežno, ušuškano, predivno, a ja jesam srećković što sam ga našla!

I jutros me dragi ljubi u vrat, kaže: "Kako divno mirišeš", a ja kao iz topa: "To je onaj što ti se nije svideo, što ti je presladak". On me pogleda kao da mi daje do znanja da mu se sviđa kako miriše na meni, na mom vratu i kaže: "Treba mu malo vremena, pa da bude prelep."

Stajao je od sinoć, nije se izgubio ni nakon tuširanja, ni nakon spavanja.

I u pravu je moj dragi, najlepši je kad prođe ta početna slatkoća, kada se malo primiri i diskretno tinja sa kože. Kada njegov miris oseti samo onaj ko treba da ga oseti.

babyultras

u zadnje vrijeme sve više djevojaka po društvenim mrežama viđam sa zara parfemima. meni je to drago, jer se među njima kriju stvaarno dobro izvedeni mirisi, a sama sam se, nimalo snobovski, a više kolekcionarski, smatrala prefinom guzicom da bih se odlucila na kupovinu nekog. kao, ja moram imati pravu stvar i gotovo. ono, neću zarin black sapphire, nego ysl black opium. ali kad je riječ o kenzu (ili kako ga je prodavačica koju sam pitala za ovaj parfem, prekrstila, "ćenzu", i sablaznila lingvista i parfemoljupca u meni i "ženo jel ti radiš u modnom svijetu a da ne znaš ko je on" :još uvijek šokiran smajl:))) zara ga je umalo nadmašila, usudim se reći, za ove novce.

naime, rjeđe ću posegnuti za slatkim mirisom - iako ih cijenim i znam im se diviti njih nosim čisto iz hira, i da recimo poželim amour ne bih kupila amour nego ovo. elegantan, ušuškan, pitko, mliječno sladak, ma divota jedna. ne znam ima li ga još uvijek (davno je pisana moja prethodna recenzija), ali ako volite vanilijasto i slatko a baš sada vam se ne kupuje "ćenzo", kupite mirne duše ovo :))

Gucci girl

Imam ga, nije mi slican na Hypnotic Poison ali mi je zato identičan kao Satine Lalique i vrlo vrlo sličan na Kenzo Amour. Jucer sam se uputila kupiti Satine ali nakon dugog šnjofkanja shvatila sam da mi se ne isplati jer imam ovaj. Na mojoj koži nema apsolutno nikakve razlike, kao da se radi o jednom parfemu. Dugo ga već imam i zadovoljna sam jako. Topao,fin, mek, svakako mu stoji ova bjelina i zlatni čep. Asocira me na toplu bijelu dekicu u koju bi se ušuškala dok padne snijeg.
Jedina zamjerka je što na meni ne traje dugo.

PopiAleks

Divna ,trajna miorisna vodica.Opojna ,slatka.Mrvica bibera ili je papir verovatno paculi,malo citrusno na pocetku a onda vanilica,iris isprepletani,zavrsnica mosus.Divno

Gilda Rita

Osobno najomiljeniji Zara parfem. Parfem na račun kojeg sam dobila jako puno komplimenata. Bijela bočica i zlatni čep jako lijepo pristaju ovom mirisu. On je fin, uglađen, topao, kremast, sladak. Kad ga tek nanesem na kožu osjetim val svježih, pomalo začinskih nota (bergamot) no ubrzo te žive i oštre note se smire i na najljepši način obuzdavaju glasnu vaniliju i mošus koji se jako lako mogu razaznati u ovom parfemu. Kada bih htjela subjektivno simpliciter usporediti njegov miris rekla bih da meni osobno miriše na toplo mlijeko s medom. Baš mi je nekako mliječan i fino zaslađen medom. Pun. Topao. Miriše mi na slatko tučeno vrhnje, na Baileys Irish Creme, i puno ljepše i puno bogatije od toga.

Lija

Nije postojan kao Amour, ali je svakako povoljniji :-) Nezan, topao, jednostavno fin parfem.

Cruella

Trajan, puderast, jednom rječju meni savršeno odgovara i pristaje....lijepe se samo pozitivni komentari

monoi

Fantastično iskopiran Hypnotic Poison, samo kraće trajnosti, ali sličnost nevjerojatna, ali s obzirom na različitost u cijeni, ne smeta ponoviti ga nakon sat-dva :)

babyultras

E, ovo volim:)

Iako je isključivo (i to prilično dopadljiv) modni brend, Zara je u par navrata napravila nimalo banalne parfeme.

Spomenut ću prefinu Zara "čokoladu" koja asocira na najfinije preljeve iz slastičarni. Ni jedna Prada Candy ne bi se postidjela tako suptilnog mirisa, ali ima njih još. Recimo, ovaj.

Pročulo se tako među umješnim prodavačicama da ovo "podsjeća na neki Kenzo", a kad sam pomirisala, znala sam točno i koji. Ovo je prilično blisko Kenzo Amour, a za smiješne novce! Topla, ušuškana, zagrijana vanilija prožeta nečim drvenastim (sad vidim i čime:) - patchouli), spremljena u elegantnu minimalističku bočicu.

Niste li baš pri novcima, a htjeli biste kupiti lijep, kvalitetan i nimalo banalan miris nekome tko voli fine slatke parfeme, bolje preporuke od ovog nemam!

I ta finoća je tako lijepo zapakirana u elegantnu ovalnu bočicu, poput malog bijelog dragulja.

Totalni sklad dizajna i mirisa, cheap & chic par excellence! A smiješna dvoznamenkasta cifra je jedino što je cheap u vezi ovog parfema. Jer on miriše skupo. Bez ze.ebancije :))!

pepi

Mene strasno podsjeca na Kenzo Amour,bar se tako razvija na mojoj kozi..divotan i jako prstupacan,kupila sam parfem,ali i onaj mali roll-on..

sandrina_bambina

Poprilično trajan i zavidne je aure. Na prvu probu me je veoma podsetio na Xerjoff Bouquet Ideale i Satine od Lalique. Ko voli ovakav tip mirisa, oduševiće se novom Zaricom. Pristupačne mu je cena, a kompozicija je i više nego OK za ove novce.

 
Enciklopedija parfema
Parfemi: 90,174
Komentari na Parfeme: 109,367
Ukupno članova: 46,267
Trenutno na sajtu: 118
Registracija
Komentari na Parfeme
Lattafa Perfumes
Asad
od mirišljavi96
Cerruti
Image
od ramzes022
Rasasi
Hawas for Him
od Perfume Noob
Trussardi
My Name
od Sunshine82
Novi komentari
Komentari na članke
Xerjoff Erba Gold od Parfumero
Najpopularniji Parfemi
Najpopularniji brandovi
Na vrh stranice

Fragrantica in your language:
| English | Deutsch | Español | Français | Čeština | Italiano | Русский | Polski | Português | Ελληνικά | 汉语 | Nederlands | Română | العربية | Українська | Монгол | עברית |

Pročitajte pravila korišćenja i izjavu o privatnosti: Terms of Service and Privacy policy.
Copyrights © 2006-2022 Punmiris.com mirisni časopis - Sva prava zadržana - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole izdavača.
Fragrantica® Inc, United States