YÖK'te Uluslararasi Üniversite Ortakliklari Degerlendirildi

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Erol Özvar’in baskanliginda uluslararasi üniversite ortakliklarinin durumunun degerlendirildigi bir toplanti gerçeklestirildi.

YÖK'te Uluslararasi Üniversite Ortakliklari Degerlendirildi
Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Erol Özvar’in önümüzdeki hafta içi gerçeklestirecegi Özbekistan ziyaretinin öncesinde YÖK’te uluslararasi üniversite ortakliklarinin durumunun degerlendirildigi bir toplanti gerçeklestirildi.

YÖK Baskani Özvar’in baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya Ticaret Bakanligi Uluslararasi Hizmet Ticareti Genel Müdürü Emre Orhan Öztelli, Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklari Baskan Yardimcisi Abdulhaki Hadi Turus, Kültürel Diplomasi Genel Müdür Yardimcisi Emir Salim Yüksel ile Ankara, Bogaziçi, Bursa Uludag, Ege, Istanbul, Saglik Bilimleri ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitelerinin rektörleri katildi.

Ahmet Yesevi, Kirgizistan-Türkiye Manas, Türk-Alman, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi gibi modeller degerlendirildi. Özbekistan’a yapilacak ziyaret öncesinde mevcut is birligi alanlari konusuldu ve is birliginin artirilmasi için atilacak adimlar masaya yatirildi.
Kaynak: İHA