Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Umeå

Ung man angripen i Umeå – förd till sjukhus

En ung man har förts till sjukhus efter att han blivit angripen av maskerade personer med tillhyggen i sin bostad på Ålidhem i Umeå. 

Polisen jagar nu flera gärningsmän.

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: Google maps

Polisen larmades vid 14-tiden på lördagen till Ålidhem, där mannen ska ha blivit angripen i sin bostad. 

Mannen, som är i 20-årsåldern, fördes till sjukhus för vård. För TT uppger polisen att det inte ska handla om några allvarliga skador och att mannen har en sårskada bakom vänster öra.

– Jag kan inte gå in på omständigheterna och mannen är väldigt omedgörlig och påstår att han inte vet vem som misshandlat honom och han tillåter inte att vi dokumenterar hans skador, säger Mikael Lundberg, jourhavande förundersökningsledare polisregion Nord, till TT.

– Det nämns något om att det är en skuld som skulle drivas in men det är väldigt oklara uppgifter.

Gärningsmännen flydde från platsen till fots. Nu jagar polisen flera personer och vill att allmänheten hör av sig med iakttagelser kring händelsen.

– Vi har inga misstänkta eller frihetsberövade i nuläget men det har upprättats en anmälan försök till mord, säger Mikael Lundberg till TT.

Så många brott anmäldes i Sverige 2021

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.