«Dritseint med Edel» drar ikke dåsestrikken langt nok

Talkshow i rykk og napp.

KLAM: Men Henriette Steenstrup kan godt dra både det klamme og det drøye noen hakk lengre i talkshowet «Dritseint med Edel».
KLAM: Men Henriette Steenstrup kan godt dra både det klamme og det drøye noen hakk lengre i talkshowet «Dritseint med Edel». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: - Jajamensann, fålkensh!

Joda. Her kommer altså Edel.

I «Dritseint med Edel» har Henriette Steenstrups  «Torsdag Kveld fra Nydalen»-karakter fått sitt eget humortalkshow.

Og Edel er definitivt sitt joviale og klamme selv.

Språklig er hun som en underlivsfiksert Oslo-los, med alt det medfører av stuss, rattata, skinke, dåse, høne og andre betegnelser på nedre kroppsdeler.Som type er hun en breial og politisk ukorrekt dame som skriver dikt selv vogonene i «Hitchhiker's Guide to the Galaxy» ville gremmes over.

Ikke drøy nok Poenget med å bruke en slik karakter i talkshowsettingen er nødvendigvis at Steenstrup kan tøye strikken langt og lage kleine situasjoner, i trygg overensstemmelse med gjester og publikum om at det bare er på liksom.

I så måte har alter egoet Edel potensiale, men foreløpig drar ikke Steenstrup henne langt nok i noen retning (selv om hun riktignok drar frem puppene på et tidspunkt).

Hun mangler selvinnsikt, men er ikke innsiktsløs nok. 

Hun er på sjekker'n, men er ikke skamløst pågående nok.Og når vi skal krympe oss fordi hun er liksom-drøy og rasistisk, eller fordi hun sier noe fordomsfullt om homofile, blir det i stedet bare tamt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.