Grotesk sommertrend: Fanger krabber, river av dem klørne og kaster dem tilbake i vannet

- Dyreplageri, sier eksperter.

- KNEKKER AV KLØRNE: - Det er dyreplageri, sier ekspertene om at folk angivelig knekker krabbenes klør av før de dumper dem tilbake i sjøen. Foto: Tore Wuttudal / NN / Samfoto / NTB Scanpix
- KNEKKER AV KLØRNE: - Det er dyreplageri, sier ekspertene om at folk angivelig knekker krabbenes klør av før de dumper dem tilbake i sjøen. Foto: Tore Wuttudal / NN / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er helt klart dyreplageri, sier den pensjonerte fiskeren Egil Inge Heimnes til Askøyværingen.

I Hordaland-kommunen Askøy merker erfarne fiskere at folk knekker av klørne på levende krabber og kaster dem tilbake i havet, skriver avisa.

- Når de ikke har storklørne dør de nesten med en gang de kommer opp i båten. Det virker som om de har sultet ihjel, sier Heimnes.

- Et økende problem Knekker du klørne på krabbene og kaster dem tilbake i havet, bryter du dyrevelferdsloven. Å hensette dyr i hjelpeløs tilstand, slik krabbene blir uten klørne sine, går under samme paragraf som sier at vold og seksuell omgang mot og med dyr er ulovlig.

- Det har blitt et økende problem. Mange stjeler også teiner, kaster dem ut igjen på dypet og tar alle krabbene inni, sier fisker Kjell Karlsen til avisa.

Til Dagbladet sier Fiskeridirektoratet at det ikke er første gang de hører om det som av de lokale fiskerne i Hordaland beskrives som en trend.

- Dette er en velkjent problemstilling som nå og da dukker opp. I 2012 måtte Rådet for dyreetikk si ifra til Mattilsynet som igjen måtte presisere for folk at slikt er forbudt, sier direktør ved ressursavdelingen i Fiskeridirektoratet, Aksel R. Eikemo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.