Høyre med ny demensplan: - Jeg så det på nært hold

Fabian Stang og Erna Solberg går sammen om å fronte Høyres arbeid med ny plan for demensrammede. Samtidig er de nervøse for at Stang taper kampen om ordfører-vervet i Oslo.

NY PLAN: Erna Solberg og Fabian Stang mener demensrammede bør behandles på en annen måte enn andre fysisk syke i omsorgssektoren. Derfor har Høyre nå startet med arbeidet på en ny plan, der de inviterer pårørende og mennesker som jobber i sektoren til å bidra med idéer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NY PLAN: Erna Solberg og Fabian Stang mener demensrammede bør behandles på en annen måte enn andre fysisk syke i omsorgssektoren. Derfor har Høyre nå startet med arbeidet på en ny plan, der de inviterer pårørende og mennesker som jobber i sektoren til å bidra med idéer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er ikke sikkert det er jeg som er ordfører når du fyller 100 år, men jeg skal uansett sørge for at du får blomster på bursdagen din, sier Fabian Stang (59) til en av beboerne (99) på Manglerudhjemmet.

Det er valgkamp, og Stang har fått med seg statsminister Erna Solberg (54) til boligen der det permanent bor 55 demensrammede mennesker, og 12 på dagsenter.

Manglerudhjemmet er en del av et større prosjekt, sammen med Økernhjemmet, Fagerborghjemmet og Sofienbergsenteret, hvor beboerne har ulike tilbud for å øke trivselen og hverdagsfølelsen.

I samarbeid med Vålerenga Fotball har de blant annet laget en sportsbar, og det arrangeres fotballtreninger sammen med representanter fra fotballklubben hver uke. På hjemmet er det også en butikk hvor de syke kan gå og handle, det er laget en restaurant hvor også de pårørende kan komme, og de har en egen spa-avdeling.

For å gjøre tilbudet for demensrammede i hele Norge bedre, og ikke bare i deler av Oslo, starter Høyre nå arbeidet med en ny plan for nettopp denne delen av eldreomsorgen.

«Demensplan 2020» Gjennom «demensplan 2020» skal Høyre samarbeide med Nasjonalforeningen for folkehelsen og starte et arbeid for å få inn forslag og idéer til hvordan omsorgen for demente skal bli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.