BILLEDSERIE Tøj, sko og børnebamser flyder stadig syv uger efter MH17-styrt

  • (Foto: © Alexander Khudoteply, Scanpix)
  • (Foto: © Alexander Khudoteply, Scanpix)
  • (Foto: © Alexander Khudoteply, Scanpix)
  • (Foto: © Alexander Khudoteply, Scanpix)
  • (Foto: © Alexander Khudoteply, Scanpix)
  • (Foto: © Alexander Khudoteply, Scanpix)
  • (Foto: © Alexander Khudoteply, Scanpix)
1 / 7

Et lille barns tøjbamser, et par designerbriller og en rejsekuffert med indholdet spredt adskillige meter omkring sig.

Blot få af de utallige ejendele fra afdøde mennesker, som stadig ligger og flyder på marker i det østlige Ukraine, efter flyet med navnet MH17 styrtede ned for mere end syv uger siden.

298 personer mistede livet.

Tirsdag fremlagde hollandske efterforskere, som endnu ikke har fået lov at besøge nedstyrtningsstedet, en rapport, der efterlader flere spørgsmål ubesvarede.

Rapporten konkluderer, at flyet ikke havde nogen mekaniske eller tekniske problemer, og at det formentlig blev ramt af flere kraftige udefrakommende objekter. Men den kan ikke svare på, hvad der præcis skete.

Det frustrerer ofrenes efterladte, som i høj grad er hollændere. Heriblandt Samira Calehr, hvis to sønner, Miguel på 11 og Shaka på 19 år, var ombord på flyet:

- Jeg vil have dømt de ansvarlige så hurtigt som muligt. Jeg vil vide, hvem der slog mine børn ihjel, siger hun til nyhedsbureauet AP.

Der er fortsat ingen, der har taget ansvar for den formodede nedskydning af MH17, men i et nyt BBC-program peger flere indicier på, at pro-russiske rebeller stod bag. I programmet siger øjenvidner, at de så et BUK M-1 missil blive kørt til en by i det østlige Ukraine:

- Personerne, der håndterede missilet, talte med tydelig russisk accent, siger et anonymt vidne.

Flysikkerhedseksperten Christopher Yates mener, det er meget sandsynligt, at det netop var et BUK-missil, som ramte og trængte igennem flyet:

- Det må have fløjet med en usædvanlig høj hastighed for at skade flyet så meget. Det kan kun være et missil af den type, der har ramt flyet i den højde, siger han til AP.

Den ukrainske region bliver fortsat betragtet som for farlig for hollandske efterforskere.

Se billedserien og videoen fra Ukraine, hvor flyrester og ofrenes ejendele stadig flyder.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:540f54f6a11f9d1738f14ecb

Seneste nyt

  1. Træneren for de spanske giganter, Carlo Ancelotti, hylder fansene på Bernabeu for at inspirere spillerne til comebacket.

  2. Forslag om at vippe formand for Repræsentanternes Hus af pinden nedstemt

    Majorie Taylor Greene (tv) har længe kritiseret Mike Johnson for at indgå for mange kompromiser med Demokraterne. (Foto: © J. Scott Applewhite/AP/Ritzau Scanpix & Francis Chung/AP/Ritzau Scanpix)

    Et stort flertal i Repræsentanternes Hus i USA har stemt for at forkaste et forslag om at fjerne formand Republikaneren, Mike Johnson, fra sin post.

    Forslaget blev fremsat af Johnsons partifælle Marjorie Taylor Greene, der har kritiseret Johnson for at have indgået for magne kompromisser med Demokraterne, herunder den våbenhjælp til Ukraine, som Republikanerne stemte for efter måneders tovtrækkeri.

    - Undskyldninger som 'Sådan er det bare at styre landet, når regeringen er splittet' er patetiske, svage og uacceptabele, har Marjorie Taylor Greene blandt andet sagt om Johnson.

    Mike Johnson fik under afstemningen for kort tid siden dog stor opbakning på tværs af partiskæl. 359 stemte for at forkaste forslaget om at fjerne ham, mens 43 stemte for.

    Mike Johnson blev formand for Repræsentanternes Hus i oktober, efter hans forgænger og partifælle Kevin McCarthy blev afsat, selvom republikanerne havde et smalt flertal i Repræsentanternes Hus.

  3. Lav efterspørsel: AstraZeneca fjerner coronavaccine fra markedet

    Det drejer sig både om den europæiske variant Vaxzervria og andre vacciner. (Foto: © OLI SCARFF, Ritzau Scanpix)

    Det svensk-britiske medicinalfirma AstraZeneca trækker deres coronavacciner fra verdensmarkedet, da efterspørgslen er faldet.

    - Eftersom flere varianter af COVID-19-vacciner er blevet udviklet, er der et overskud af opdaterede vacciner tilgængelige, siger selskabet i en udtalelse.

    Mange kom på fornavn med selskabet under coronaepidemien, da deres coronavaccine blev mistænkt for sjældne, men alvorlige bivirkninger - herunder at kunne forårsage blodpropper.

  4. Indskiftede Joselu scorede to mål i de døende minutter og sikrede en 2-1 sejr.

  5. Kong Charles har ikke tid til at møde prins Harry

    I haven ved det britiske kongeslot Buckingham Palace i London holdt kong Charles i dag havefest for en udvalgt kreds af den britiske offentlighed. Få kilometer derfra talte hans yngste søn, prins Harry, i St. Pauls Cathedral i anledning af 10-året for Invictus Games.

    Men der var ingen planer om at de to skulle mødes. Prins Harry, som til daglig bor i USA med sin familie, er ellers kun sjældent i Storbritannien.

    Ifølge det britiske public service-medie BBC er årsagen til, at de to ikke mødtes, at kong Charles har for travlt.

    - Hertugen (af Sussex, prins Harry, red.) har selvfølgelig forståelse for sin fars mange forpligtelser og diverse andre prioriteter og håber på snart at se ham, siger Harrys talsmand.

    De to mødtes kortvarigt i februar, efter at kong Charles var blevet diagnosticeret med kræft.

    • Kong Charles ses her med dronning Camilla til havefesten. Efter kræftbehandling er kongen ved at genoptage sin forpligtelser. (Foto: © Jordan Pettitt, Ritzau Scanpix)
    • Prins Harry har distanceret sig fra det britiske kongehus, efter at han og familien flyttede til USA. (Foto: © TOLGA AKMEN, Ritzau Scanpix)
    1 / 2
  6. Hakket oksekød tilbagekaldes efter fund af salmonella

    Flere partier hakket oksekød fra England tilbagekaldes efter fund af salmonella.

    - Fundet af salmonella er vurderet som sandsynlig smittekilde til sygdomstilfælde, oplyser importøren Hilton Foods i en pressemeddelelse.

    Produkterne er solgt i Dagli'Brugsen, Superbrugsen, 365 Discount, Coop, Irma og Kvickly i hele Danmark. Produkterne er derudover også solgt i Fakta-butikker i Tyskland og FK på Færøerne.

    De tilbagekaldte partier af hakket oksekød, hvor der ved virksomhedens egenkontrol er konstateret salmonella, har sidste anvendelsesdato fra den 26. til 30. marts og den 11. og 12. maj, skriver Ritzau.

  7. Mærsk, Google, Novo Nordisk, Dansk Industri, TUI, Nykredit og DFDS har trukket støtten til Copenhagen Pride i år.

  8. Kroatiens konservative danner regering med højrefløjsparti

    Andrej Plenkovic fastholder magten som premierminister. (Foto: © DAMIR SENCAR, Ritzau Scanpix)

    Andrej Plenkovic kan se frem til endnu en periode som Kroatiens premierminister.

    Det står klart, efter at det konservative regeringsparti HDZ har dannet regering med højrefløjspartiet Hjemlandsbevægelsen (DP).

    Andrej Plenkovic har været premierminister siden 2016, og alliancen ventes at flytte landet mod højre politisk.

    EU-landet Kroatien og dets 3,8 millioner indbyggere står over for en række udfordringer.

    Det gælder blandt andet korruption, mangel på arbejdskraft, høj inflation og udokumenterede migranter, skriver Ritzau.

  9. Spanierne er videre efter samlet 4-3.

  10. Omstridt VM-kys sender tidligere spansk fodboldpræsident for retten

    Den tidligere præsident for Spaniens fodboldforbund Luis Rubiales skal for retten for at have kysset fodboldspilleren Jenni Hermoso under VM-fejringerne sidste år.

    Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Den spanske fodboldboss risikerer fængsel i to og et halvt år for det omstridte kys, hvis Rubiales findes skyldig i anklagerne for både seksuelt overgreb og for at have tvunget Hermoso til at udtale, at kysset skete med samtykke fra spilleren.

    I henhold til sidstnævnte anklage er også den daværende landstræner, Jorge Vilda, sportschef Albert Luque og fodboldforbundets tidligere marketingchef Ruben Rivera en del af anklageskriftet.

    Der er endnu ikke sat dato på retssagen.

  11. Studerende har slået lejr på Københavns Universitet i solidaritet med det palæstinensiske selvstyre.

  12. Den amerikanske senator Bernie Sanders har sendt et brev til Novo Nordisks topchef, hvor han lægger op til at diskutere de “skandaløst høje” priser på medicinen Ozempic og Wegovy.

  13. Omkring 100.000 civile er blevet bedt om at forlade Rafah. DR har talt med en af dem.

  14. Den danske tennisspiller møder Daria Saville ved WTA 1000-turneringen Italian Open.

  15. USA sætter våbenleverance til Israel på pause på grund af planlagt Rafah-invasion

    USA's forsvarsminister, Lloyd Austin, bekræfter nu unavngivne rygter om, at USA har sat en leverance af bomber til Israel på pause.

    Det sker på grund af Israels planlagte invasion i Rafah i den sydlige del af Gaza.

    - Vi har været meget tydelige om, at Israel ikke bør starte et større angreb i Rafah uden at sikre beskyttelsen af civile i området, siger forsvarsminister Lloyd Austin i et forsvars-underudvalg i Senatet ifølge CNN.

    Lloyd Austin siger dog, at USA fortsat vil levere våben til Israel, så landet kan forsvare sig selv, men at en nogle våbenleverancer lige nu bliver "gennemgået".

  16. Venstre og Liberal Alliance debatterede, hvilket af de to partier, der er det mest liberale i EU.

  17. Dødstal efter oversvømmelser i Brasilien steget til 100

    Antallet af mennesker, der har mistet livet i forbindelse med kraftig regn i Brasiliens sydlige delstat Rio Grande do Sul, er steget til 100.

    Det oplyser de lokale myndigheder til nyhedsbureauet Reuters. Flere end 130 er fortsat savnet.

    Nedbøren og efterfølgende oversvømmelser har fordrevet over 160.000 mennesker fra deres hjem i delstaten, der grænser op til Argentina og Uruguay.

    Samtidig er der mere regn på vej i delstaten.

    De store mængder regn har fået floder til at gå over deres bredder, og mange huset er skyllet bort eller ubeboelige. (Foto: © Diego Vara, Ritzau Scanpix)
  18. I dag er det kommet frem, at Nordic Waste dumpede jord ulovligt på et areal svarende til fire fodboldbaner.

  19. Kommune politianmelder tidligere borgmesters virksomhed

    Kerteminde Kommune har politianmeldt Kerteminde Biogas, der er ejet af den tidligere borgmester i kommunen Hans Luunbjerg.

    Det bekræfter Kertemindes borgmester Kasper Ejsing Olesen (S) til DR, på baggrund af en artikel fra Kjerteminde Avis.

    Politianmeldelsen sker på baggrund af et miljøtilsyn, som blev foretaget 12. marts i år på Kerteminde Biogas.

    Sidste år kom det frem, at han fik tilladelse til at bygge anlægget, uden at sagen blev behandlet politisk.

  20. De røde og de hvide bliver revet væk: Fodboldtrøjer udsolgt før pokalfinalen

    Østjyske fodboldfans, der ikke har en AGF- eller Silkeborg IF-trøje allerede, får svært ved at nå det, før de to hold mødes i pokalfinalen i morgen.

    Begge klubbers hjemmesider melder om udsolgt af hjemmebanetrøjer.

    Hos Sport24 i Silkeborg har Simon Bacanamwo ansvaret for Silkeborg-fanshoppen. Og han havde onsdag eftermiddag én SIF-trøje tilbage i butikken.

    - Det begyndte allerede, da det stod klart, at vi var i finalen. Der var stor interesse for de nye pokaltrøjer, siger han.

    - Interessen er enorm, og vi har udsolgt i de fleste størrelser.

    Pokalfinalen, hvor 22 mand i de helt rigtige AGF- og Silkeborg-trøjer mødes, fløjtes i gang i Parken i morgen klokken 17.

  21. Øresundsbroen er åben igen

    Opdateret 20.27 med nye informationer

    Øresundsbroen er nu åben igen i begge retninger. Det fremgår af broens hjemmeside.

    Lidt før klokken 18 blev den lukket i retning mod Danmark, senere i begge retninger og til sidst i retning mod Sverige.

    På broens profil på X fremgår det, at årsagen til lukningen har været en redningsaktion, som både politi og redningsfolk deltog i.

  22. Der er modstridende meldinger om, hvad der venter de evakuerede i Gazas såkaldte humanitære zoner.

  23. En elev havde set sig sur på en chatrobot. Kort efter kom bombehundene.

  24. Efterlyst 6-årig pige i Ringkøbing er fundet

    En efterlyst 6-årig pige fra Ringkøbing er fundet.

    Hun forlod sit hjem på Damtoften i Ringkøbing klokken 13.00.

    - Eftersøgte fra Ringkøbing er tilbage på bopæl i god behold, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi på X.

    Opdateret klokken 17.50.

  25. Michael Valgren bliver nummer to i Giroen

    Thyboen Michael Valgren var lige ved at snuppe etapesejren på dagens etape af det italienske etapeløb Giro d'Italia. (Foto: © STEPHANE MAHE, Ritzau Scanpix)

    Den danske cykelrytter Michael Valgren (EF) var tæt på vinde sit første cykelløb i næsten tre år tirsdag eftermiddag.

    På 5. etape af Giro d'Italia kom den 32-årige dansker til mål sammen med tre andre lykkeriddere fra dagens udbrud.

    Her var Valgren akkurat næstbedst, da Cofidis-rytteren Benjamin Thomas var hurtigst i spurten blandt de fire.

    Udbruddet fik først lov til at køre afsted med 77 kilometer til mål. De fire lykkeridere fik ikke mange minutters snor af feltet. Men da de stadig havde 30 sekunder med tre kilometer til mål, stod det klart, at de fire skulle spurte om sejren.

    Her blev Michael Valgren nummer to - det bedste resultat af danskeren siden hans tredjeplads ved VM i 2021.

  26. Den olympiske ild er ankommet til Frankrig

    Ilden ankom til Frankrig i en lille glasmontre. (Foto: © Nicolas Tucat, Ritzau Scanpix)

    Med 79 dage til den officielle åbning af de olympiske lege er den olympiske ild nu også ankommet til værtslandet.

    Det vil sige, at ilden først kommer i land klokken 19.30 onsdag aften. Men siden onsdag morgen har båden Belem, der har sejlet ilden fra Grækenland til Frankig, ligget i vandet ud for den store franske havneby Marseille.

    Siden har der været en parade på vandet, hvor hele 1024 både har været involveret. Til ceremonien onsdag aften, når flammen kommer på land, forventes 150.000 mennesker at møde op. Derfor har de lokale myndigheder sat cirka 8.000 politibetjente på arbejde i byen.

    Torsdag fortsætter ilden sin færd mod Paris med blandt andre den tidligere fodboldspiller ivorianske Didier Drogba og den franske basketballlegende Tony Parker som fanebærere.

    Skibet Belem fra 19-hundredetallet sejlede ilden fra Grækenland til Marseille på 11 dage. (Foto: © Daniel Cole, Associated Press)
  27. Simon Jørn Hansen startede som triatlet, men tiden og svømningen var ikke til hans fordel. I stedet kunne han søndag krydse endnu et mesterskab af i duatlon.

  28. Nogle dømte i Ukraine får mulighed for at melde sig til militæret

    Det ukrainske parlament har vedtaget en lov, hvor personer, der er dømt for mindre alvorlige forbrydelser, får mulighed for frivilligt at bytte fængselscellen ud med en militæruniform. Det skriver det ukrainske medie Kyiv Independent.

    Personer dømt for drab, seksualforbrydelser og forbrydelser mod den nationale sikkerhed får ikke mulighed for at melde sig - heller ikke efter endt afsoning. Det samme gælder politikere eller embedsmænd, der er dømt for korruption.

    Loven er vedtaget for at skaffe flere soldater til det ukrainske forsvar. Kyiv Independent skriver, at den ukrainske justitsminister vurderer, at der kan skaffes op til 26.000 nye soldater som lige nu sidder i fængsel.

  29. EU-lande vil sende milliard-afkast fra indefrosne russiske midler til Ukraine

    EU-landene er enige om at bruge afkast fra indefrosne russiske midler til at støtte Ukraine.

    Det oplyser det belgiske EU-formandskab på X.

    Da Rusland invaderede Ukraine for over to år siden, blev milliarder af euro beslaglagt og indefrosset af EU.

    Det drejer sig om renteoverskuddet fra knap 1.600 milliarder kroner, der nu skal hjælpe ukrainerne i deres kamp mod russerne.

    Per Bang Thomsen, DR's EU-reporter i Bruxelles, har tidligere vurderet, at der kan blive tale om mellem 18 til 22 milliarder kroner årligt, alt afhængigt af hvordan renterne udvikler sig.

  30. Lægemiddelstyrelsen skal nu minde læger og sygeplejersker om reglerne for støtte fra medicinalindustrien, lover sundhedsministeren.

  31. Fejlramt sygehusbyggeri undersøges for skimmelsvamp

    Region Nordjylland går nu i gang med en omfattende undersøgelse af skimmelsvamp på det i forvejen udfordrede sygehusbyggeri i Aalborg.

    En undersøgelse fra efteråret viste, at der i en ud af ni prøver blev konstateret skimmelsvamp.

    - Man kan ikke tale om en massiv opdagelse af skimmelvækst ud fra de allerede udtagne prøver. Men det skal nu undersøges nærmere, siger projektdirektør på Nyt Aalborg Universitetshospital Asger Schou.

    Der er tidligere konstateret indtrængende vand i bygningerne, der kan have resulteret i skimmelsvamp under gulvene.

    Derfor laver man nu 108 prøver, hvor gulve skæres op, for at få et overblik.

    - Selvfølgelig undersøger vi, om vandet har givet anledning til noget. Alt andet ville være dumt, konstaterer projektdirektøren.

  32. FC København laver nyt selskab til klubbens kvindehold

    Til sommer får FC København et kvindehold på eliteniveau, efter klubben i december indgik en overbygningsaftale med klubben FC Damsø.

    Nu opretter FCK så også et særskilt selskab til det kommende hold. F.C. København Kvindefodbold A/S hedder det og er et datterselskab af F.C. København P/S.

    - Vi glæder os over, at vi har taget endnu et skridt på den ambitiøse rejse mod at skabe et stærkt kvindehold i F.C. København regi, siger Henrik Møgelmose, der er formand i det nye selskab, i en pressemeddelelse.

    I bestyrelsen sidder blandt andet den tidligere justits- og udenrigsminister Lene Espersen og direktør og førsteholdsspiller i FC Damsø Sasha Denham.

    FC Københavns kvindehold vil overtage FC Damsøs plads i 2. division - landets tredjebedste række.

  33. Ligestillingsminister sår tvivl om egen deltagelse i Copenhagen Pride

    - Jeg kan sige meget klart, at jeg kommer ikke til at deltage i Priden, hvis der kan stilles spørgsmålstegn ved, hvilket syn man skal have på krigen i Gaza. Jeg deler ikke de synspunkter, og det der har været insinueret fra Copenhagen Pride.

    Sådan lyder ordene fra ligestillingsminister Marie Bjerre (V).

    Den seneste tid har store sponsorer som Mærsk, Novo Nordisk, Nykredit, DFDS og brancheorganisationen Dansk Industri trukket sig fra samarbejdet med priden.

    I dag meddelte politisk forperson og talsperson for Copenhagen Pride Lars Henriksen så at han stopper.

    - Der er fortsat uklarhed over, hvad det er Copenhagen Pride mener. Nu kan jeg så se i dag, at der er en positiv udvikling, lyder det videre fra Marie Bjerre.

  34. Storbritannien vil udvise russisk forsvarsattaché

    Storbritanniens indenrigsminister, James Cleverly, har i dag præsenteret en række tiltag rettet mod det russisk diplomati i landet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Først og fremmest bliver en russisk forsvarsattaché udvist. Cleverly siger, at Rusland har undladt at informere Storbritannien om, at vedkommende er militær efterretningsofficer.

    Derudover bliver en række ejendomme frataget prædikatet "diplomatisk repræsentation", og endelig vil russiske diplomater i Storbritannien fremover få afkortet den periode, de må være i landet.

    Rettelse: Tidligere stod der, at James Cleverly var udenrigsminister. Han er indenrigsminister.

  35. Millioner skal redde Vejle Fjord og Limfjorden

    Vejle Fjord har længe gispet efter vejret, men nu skal et større millionbeløb i en akutpakke fra Miljøministeriet fjerne op mod 400 hektar landbrugsjord, så der kommer mindre mængder af kvælstof ud i vandet.

    - Ved Vejle Fjord finansierer akutpakken, at op imod 400 hektar jord kan tages ud af landbrugsdrift, siger miljøminister Magnus Heunicke (S) i en pressemeddelelse.

    I pakken er der sat 39 millioner kroner af til at købe jord og ejendomme, der så skal laves om til natur. Og det glæder formanden for Klima-, Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune, Søren Peschardt fra Socialdemokratiet.

    - Det er helt vildt, at man har haft mulighed for at tilgodese Vejle i den grad, siger han.

    Den samlede pakke, der indeholder 71 millioner kroner, omfatter også Limfjorden, hvor der blandt andet skal fjernes dambrug.

  36. Fra næste år vil krydstogtskibe i København forurene langt mindre

    Fra 2025 vil de mange krydstogtskibe, der hvert år lægger til i Oceankaj og på Langelinje kunne blive forsynet med strøm fra et landstrømsanlæg.

    Sådan lød meldingen, da blandt andre Sophie Hæstrop Andersen (S), overborgmester i København, i dag tog første spadestik til det kommende anlæg.

    Og det skal gøre en stor forskel for byens luftforurening. For med anlægene kan skibene slukke deres dieselgeneratorer og dermed udlede langt mindre CO2, kvælstof og partikler.

    Projektet har været på tegnebrættet i omkring 10 år, men er gang på gang blevet udskudt.

    Men nu vil man gøre alvor af planerne, fortæller overborgmesteren.

    - Vi har entreprenører på, der har lovet at anlægget står klar til krydstogtsæsonen næste år. Så det har jeg tænkt mig at holde dem op på.

    (Foto: © Ida Smitt)
  37. Google Danmark trækker sig også som sponsor for Copenhagen Pride

    It-virksomheden Google Danmark tilslutter sig nu rækken af danske virksomheder, som trækker sig som sponsor for Copenhagen Pride.

    Tidligere på dagen kom det frem, at rederiet DFDS også havde trukket støtten til priden.

    - I lyset af den seneste tids debat har vi i år valgt at pause vores partnerskab med Copenhagen Pride, skriver Google Danmark i en pressemeddelelse.

    Meddelelsen kommer, samtidig med at forpersonen i Copenhagen Pride, Lars Henriksen, har trukket sig efter den seneste tids sponsorflugt.

    Også brancheorganisationen Dansk Industri (DI) og rejsebureauet TUI har tidligere meddelt, at de trækker støtten - og at Lars Henriksen stopper som forperson, får ikke virksomhederne til at ombestemme sig.

    - Vi tager beslutningen til efterretning og håber at samarbejdet en dag kan genoptages, men for 2024 er beslutningen truffet, oplyser DI til DR Nyheder.

    Og fra rejsebureauet TUI lyder det, at deres beslutning ikke er "bundet op på enkeltpersoner".

    Stormen omkring priden begyndte i februar, hvor det fra Copenhagen Pride lød, som om man ville bede eventuelle samarbejdspartnere tage stilling til spørgsmål om konflikten i Gaza.

  38. April er nu den 11. måned i træk, der slår rekord - og den 9. måned med en global temperatur på mere end 1,5 grader over det førindustrielle niveau.

  39. Den danske Formel 1-kører er tæt på at få karantæne i et grand prix.

  40. - Det ændrer ikke på anklagemyndighedens påstand, siger anklageren.

  41. Boeing-fly landede i Istanbul uden næsehjul

    Boeing-flyet var et fragtfly fra transportfirmaet FedEx. (© Ritzau Scanpix/Reuters)

    Et Boeing-fly af typen 767 oplevede mekaniske problemer i dag, da da den forreste del af landingsstellet ikke ville folde sig ud inden landing i Istanbul.

    Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    En video af hændelsen viser, hvordan gnisterne fløj omkring, da fragtflyets snude skrabede langs landingsbanen. Ingen personer kom til skade.

    Uheldet skriver sig ind i rækken af problemer med Boeing-fly, der har fundet sted i år.

    I april tabte et Boeing-fly et skjold, der skulle dække motoren, da flyet lettede fra Denver.

    Og i starten af året mistede et Boeing 737 MAX-9 fly et sidepanel under en flyvning til Ontario i USA, skriver Ritzau.

  42. "Min person skygger for Copenhagen Pride", siger Lars Henriksen.

  43. Elevrådsformanden på Kirstinebjergskolen i Fredericia har forståelse for butiks udelukkelse af dem, men er også træt af det.

  44. Samtlige danske landsholdsspillere kommer til at spille med halsbeskytter under VM-turneringen, som begynder fredag.

  45. Tel Aviv aflyser pride og holder optog til ære for gidsler i stedet for

    Der bliver ikke fyldt med regnbuefarvede flag i et farverigt optog og fest i Tel Aviv i år.

    Byen har valgt at aflyse årets pride-fest i juni, fordi stemningen ikke er til det i lyset af, at over 100 gidsler fortsat ikke er frigivet af Hamas, som står på EU's og USA's terrorliste.

    Det skriver byens borgmester, Ron Huldai, på X, ifølge det israelske medie Times of Israel.

    - Tiden er ikke til at fejre noget, skriver han og tilføjer, at Israel gennemgår "en af de mest vanskelige tider nogensinde".

    Byen vil i stedet holde en forsamling med fokus på "stolthed, håb og frihed" til ære for gidslerne.

  46. Socialministeriet politianmelder ledelse på døgninstitution

    Social-, Bolig- og Ældreministeriet har politianmeldt både den nuværende og tidligere ledelse på børnehjemmet, døgninstitutionen Nexus i Jægerspris.

    Det skriver ministeriet i en presemeddelelse.

    Også flere tidligere ansatte er blevet politianmeldt.

    Det sker, efter at en dokumentar på TV 2 har kunnet berette om voldsomme magtanvendelser på børnehjemmet, lyder det.

    - Ingen børn og unge skal opleve vold og nedværdigelser, mens de er anbragt uden for hjemmet. Det er helt uacceptabelt, siger socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil i pressemeddelelsen.

    Politiet skal nu vurdere, om nogen skal retsforfølges.

  47. Læger og sygeplejersker glemmer at oplyse om den økonomiske støtte, de modtager. Et stort problem, mener jura-ekspert.

  48. Antallet af gravide på opioider er tredoblet på fire år i Nordjylland

    Antallet af gravide kvinder, der søger hjælp på Familieambulatoriet i Aalborg, fordi de tager opioider, altså stærke smertestillende midler, er tredoblet på fire år.

    Det er en markant stigning, siger lægefaglig leder Carina Zakhary.

    - Det er en bekymrende tendens, at der er flere gravide, der får opioider, siger Carina Zahraky.

    Ifølge Familieambulatoriet er de fleste gravide, der tager opioider, kroniske smertepatienter. Der er dog også nogle, der har et overforbrug.

    Uanset dosis har det alvorlige konsekvenser for det barnet, som fødes med abstinenser, siger Lia Pedersen, der er børnelæge på Familieambulatoriet i Aalborg.

    - Det er et meget uroligt, grædende barn, som er svedende og varm. Det gør utroligt ondt at se barnet på den måde.

    Famileambulatoriet i Aalborg samarbejder med centre i resten af landet om problematikken.

Mere fra dr.dk