SF: Regionsrådet har sovet i ambulance-timen

SF kritiserer regionsrådet for ikke, at tage affære overfor ambulanceselskabet BIOS.

Det er politikerne i Region Syddanmark, der har sovet i timen i sagen om BIOS og de måske manglende ambulancereddere, mener et SF-medlem af rådet. (Foto: © Arkivfoto, DR-Fyn)

Et flertalt i Regionsrådet har sovet i timen og siddet på hænderne, lyder det fra SF'eren i rådet Ida Damborg.

Hendes udmelding kommer efter, at flere af de tyske reddere i det hollandske ambulanceselskab, BIOS måske slet ikke får lov at køre i ambulance, når BIOS overtager ambulancedriften i Syd- og Sønderjylland fra 1. september.

De tyske reddere skal først godkendes hos Sundhedsstyrelsen, men her tvivler man i dag på, at man kan nå at godkende samtlige tyske reddere inden 1. september. BIOS skal op at have mellem 500 og 550 reddere, og dags dato har man kun 320 reddere.

Ansvaret for BIOS

Og det er et flertal i regionsrådet der har ansvaret for, at der endnu ikke er reddere nok. Det siger SF's Ida Damborg:

- Jeg mener, at der er et flertal i regionsrådet, der har siddet på hænderne, siden de fik den første rapport i februar, hvor det vidste sig, at BIOS var langt fra at være klar til at løfte opgaven, siger hun.

Formanden for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, Thyge Nielsen (V) giver ikke meget for Ida Damborgs kritik:

- Nu er det jo noget forfærdeligt sludder, når Ida Damborg siger, at vi sidder på hænderne. Vi har fulgt det her ekstremt tæt. Vi ved nøjagtigt, hvordan det her står lige nu. Men vi melder ikke ud, at vi har en plan B, fordi vi har en Plan A, der virker, siger Thyge Nielsen.