Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är kungens gåva till prinsen

BORGHOLM. Carl Philip har blivit båtprinsen.

Pappa kungen har gett sin lyxbåt M/Y  Ancylus  för fyra miljoner till sin son.

  Carl Philip körde båten hela vägen från Drottningholms slott till Öland. Han är en grym skeppare, berättar en av vännerna.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Carl-Philip anländer till Solliden med sin kompisar.
Foto: SUVAD

Prins Carl Philip har ända sedan barnsben varit intresserad av båtar och sjöliv. Nu har hans högsta dröm gått i uppfyllelse: Han har fått en egen båt – pappa kungens värstingbåt, en Fairline som tillverkas i England.

Kungens ögonsten

 – Den har i tio år varit kungens ögonsten, men på senare år har det mer och mer blivit Carl Philips båt, berättar en av prinsens vänner. När kungen köpte båten kostade den sex miljoner kronor, i dag är den värd fyra miljoner. – Kungen står fortfarande som ägare till båten, men han har förklarat för Carl Philip att den nu är hans. Så när det var dags för att åka till årets semester på Solliden på Öland var valet enkelt för Carl Philip – det blev en båttur.

"Ingen billig historia"

 Han och tre killkompisar med sina respektive startade resan från Drottningholms slott. På vägen ner till Öland stannade sällskapet på en av sjömackarna utanför Stockholm och fyllde upp tanken. – Det är ingen billig historia att fylla upp en sådan båt. Den rymmer nästan 3 000 liter bensin, berättar en annan av vännerna. Knappt fem timmar tog resan. – På vissa ställen gick det undan, men det var en säker körning av Carl Philip, avslutar vännen.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.