Kansalta tulee kovaa palautetta hallituksen leikkauksista ja kaiken kukkuraksi edellinen yö meni pilalle. Lindström ei päässyt asuntoonsa sisään ja joutui nukkumaan yönsä oikeusministeriössä.

Lindströmin asunnon lukko oli vaihdettu ja ministerille unohdettiin antaa alaoven avain.

Hallituksen ja ay-liikkeen törmäyskurssi harmittaa entistä Paperiliiton varaluottamusmiestä. Hän ymmärtää ay-väen ärtymyksen. Sunnuntailisien ja ylityökorvausten leikkaukset eivät tunnu hänestäkään hyvältä.

– Mutta tää on tätä. Nyt ollaan hallituksessa. Kyllä on tullut rapaa. Mutta se on näköjään se hinta, joka tästä on maksettava.

Onko mitään toivoa, että eniten kärsivät ryhmät kuten sairaanhoitajat, poliisit ja palomiehet saisivat jotain kompensaatioita?

– Ei me ole sellaisista keskusteltu. Ei ole puhetta ollut.

Millaiset ovat tunnelmat perussuomalaisten eduskuntaryhmässä?

– Pikku hiljaa aletaan oppia, mitä on olla hallituksessa. Kevät oli vasta harjoittelua, nythän tämä vasta alkoi. Sitten kun eduskuntaan tulee isoja juttuja, niin vasta testataan, mitä tämä on. Siellä sitten puolustetaan sellaisiakin asioita, mistä lähtökohtaisesti voi olla eri mieltä.

Toisinajattelija

Uskotko, että perussuomalaisten rivit silloin pitävät?

– Kyllä minä uskon. Me olemme yksimielisesti hyväksyneet hallitusohjelman ja me olemme yksimielisesti hyväksyneet näitä asioita. Tai lähes yksimielisesti, onhan ( Vesa-Matti) Saarakkala ollut toista mieltä.

Olet vähän väsyneen näköinen. Viekö työ sinulta yöunet?

– Menin viime yönä yhden aikaan asunnolleni. Sinne oli vaihdettu lukot, enkä päässyt alaovesta sisälle.

Kiinteistöhuollon apua piti odottaa niin kauan, että ministeri päätti mennä oikeusministeriöön nukkumaan.

Nahka halvalla?

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kävi torstaina hallituksen ehdotuksista ”rapsakaksi” luonnehditun keskustelun. Ryhmän toisinajattelija Saarakkala muistuttaa blogissaan, että hän vastusti hallitukseen menoa.

– Minun mielestäni puolue myy nahkansa nyt liian halvalla, jos hyväksymme tämän hallitusohjelman, Saarakkala kertoo sanoneensa jo toukokuussa, kun hallitukseen menosta päätettiin. Hän julkaisi nyt toukokuussa pitämänsä puheen.

Saarakkala antaa ymmärtää, että ministeri-Audi houkutti osaa perussuomalaisten kansanedustajista.

– Osa totta kai halusi mukaan hinnalla millä hyvänsä liikoja miettimättä, koska monelle ratkaisu tarjoaa hienoja henkilökohtaisia näkymiä.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo vetosi yhtenäisyyden puolesta.

– Nyt on pidettävä pää kylmänä ja sydän lämpöisenä, eikä livetä eturintamasta. Vain eturintaman pitämisellä kaikki taistelut voitetaan. Hallituksessa joudutaan tekemään aina kompromisseja.