Enda katsetused · Hüva nõu · Korduma Kippuvad Küsimused · Tehniline osa

Henna kulmudele

Kulmude hennatamine ei ole paljudes riikides, nii palju kui ma lugenud olen, kas üldse lubatud või siis ei ole soovitatud. Paljudele hennapakkidele on lausa kirjutatud – ei sobi kulmude värvimiseks. Ma ei tea, kuidas meil on. Aga kui ma loen foorumitest, et naised kodus juukseid värvides oma kulmud ka sama värviga üle võõpavad, siis ma arvan, et henna on ikka väga ohutu ja leebe. Tõsi – hea ja sulle sobiva tulemuse saamiseks peab katsetama ja vaeva nägema.
Aga tulemus on palju loomulikum, püsivam ja ilusam.

Ma vabandan piltide äärmiselt kehva kvaliteedi pärast – need on tehtud telefoniga, sest minu fotokas keeldus koostööst. Aga loodetavasti annab see mingi ülevaate.

  • See piltidel kajastatud kulmuhennatamine on tehtud BAQ hennapasta (Caliana, kui ma ei eksi), mis on kokku segatud hennamaalingute jaoks, ja puhta indigoga. Ma ei soovita kasutada neid nn valmisvärve või seguhennasid. Ma ei kujuta ausalt öeldes isegi ette, milline see tulemus olla võiks…
  • Madalama värvisisaldusega henna ja näiteks basma kasutamine annab teistsugused tulemused, punakaspruunikamad ja heledamad. Ma alustasin kulmude hennatamist juuksehenna ja kohaliku saadaoleva basmaga. kehva sõelutuse tõttu oli pastat kulmudesse saada tõeline kunsttükk ning tulemus oli selline… tooniv. Pealhoidmise ajad olid umbes tund, nii henna kui basma puhul. Täpselt sama ajaga andis BAQ henna ja kvaliteetne indigo tulemuseks süsimustad kulmud!
  • Kulmukarvad võtavad hennat hoopis teistmoodi külge kui juuksed. Ei maksa teha oletusi selle järgi, kuidas juuksehennatamisel tulemused jäänud on.
  • Pealhoidmise aeg on olnud – henna u 45 minutit, henndigo (väga väike kogus hennat ja valdav osa indigot) u 30 minutit.
  • Henna ja puhta indigo kasutamine on andnud süsimustad kulmud, mille värv püsis väga hästi. (Kuna süsimustad kulmud ei olnud see, mida ma saada tahtsin, siis olin mina sellega isegi natuke hädas…)
  • Henna ja indigo püsib kulmudel – minu henndigo kogemust ja sünteetikakogemust omavahel võrreldes – palju kauem ning ei pleegi suvel päikesega ära. Nii nagu juustestki – henna/henndigo kasvab välja. Kuna kulmud on lühemad ja karvade kasvukiirus erinev, trimmimine lõikab osa kulmudest ära, siis on värvi kadumine üsna ühtlane.

1. Pese nägu seebi või mingi puhastusvahendiga, et kulmud puhtaks saaks ja kuivata korralikult. Kui Sa oled inimene, kes piirab/trimmib/lõikab/ kitkub kulme, siis tee seda enne hennatamist. Kui kulmukarvad on lühemad, siis saab henna paremini ja ühtlasemalt kulmudesse.

2. Abivahendid: silmaloputusklaas henndigo või indigo pasta segamiseks, vana ripsmetušihari ja koonus pealekandmiseks.

3. Koonusega saab henna väga mõnusalt kulmudele kanda, katta kulmukarvad korralikult pastaga ning hoida kulmuümbrus puhtana. Niisiis – henna on kulmudele kantud.

4. Teine kulm on hennatatud ripsmetušiharjaga. Henna korduv karvadessenühkimine ja ülesilumine teeb tulemuse… ülepuhastamistvajavaks.

5. 30 minutit hiljem. Eerik Punane oleks uhke. Aga on näha, et kohati jäid kulmukarvad hennatamata. See on kulm, kuhu ma kandsin hennat ripsmetušiharjaga.

6. Koonusega tehtud kulm on ühtlasem.

7. Peale hennat tuleb kulmud indigo või henndigoga kokku teha. Selleks sobib ripsmetušihari. Võib sudida ka hambatikuga. Indigo on pudedam ja kipub kehvemini peale jääma, nii et sellega mässamine võtab natuke rohkem aega.

8. Kulm peale 30 minutilist indigot. Isegi uduselt pildilt on näha, et tulemus on kaunis rohekas. See kestab 24-48 tundi, muutudes järjest pruunikamaks ja tumedamaks. Kui indigo on olnud peal liiga kaua, on tulemus süsimust.

9. Lõpptulemus: tumepruun, kerge rohekas nüanss on veel näha. Ma arvan, et see on 36h hiljem.

6 kommentaari “Henna kulmudele

  1. Mina olen värvinud oma kulme henna ja indigoga u paar aastat. Kannan henna pasta ripsmetuši harjaga paksult kulmudele ja kleebin kulmudele veel plaastri peale (3M Transpore), saab kerge vaevaga kulmude pealt kätte), et värv liiga ruttu ära ei kuivaks. Hoian u tund ja pesen siis maha. Panen veel pooleks tunniks indigot ka peale ja jälle sama teibiga üle. Siis pesen maha. Tulemus on tumepruun. Ise olen väga rahul:)

  2. Mina isiklikult ei poolda valmispastasid. Ja päris kindlasti ei soovita ma nendega kellegi nahale midagi teha. Olen näinud ärritusreaktsioone ja lastel on need olnud üsna pahad. Kui osta, siis ainult paberi peal hennaga töötamise harjutamiseks.
    Mitte keegi ei tea, mis seal tegelikult sees on ning seetõttu ei ole need pastad ohutud. Ilmselt on seal hennat, aga lõhna järgi on mõnes nt ka tärpentiini, mida nahale kanda ei ole hea mõte.

Lisa kommentaar