Hoppa till innehållet

Uppgifter: 4.000 kan få gå från schweiziska storbanken

Schweiziska Credit Suisse överväger att säga upp 4.000 anställda som en del i storbankens pågående omstrukturering.

Det rapporterar Bloomberg som hänvisar till tyska Handelsblatt.

Foto: Peter Klaunzer

Något slutgiltigt beslut om uppsägningarna har inte tagits, enligt den tyska tidningens anonyma källor.

De 4.000 hotade jobben ska till stor del handla om tjänster i Zürich och inkluderar inte eventuella nedskärningar i Credit Suisse investment banking-del, enligt Handelsblatt. 

Den schweiziska tidningen Blick har tidigare rapporterat, också det med hänvisning till anonyma källor, att den förlusttyngda storbanken även planerar att kapa 3.200 jobb inom investment banking-delen.

En talesperson för Credit Suisse avfärdar Handelsblatts uppgifter som spekulationer. 

”Vi har sagt att vi kommer att ge en uppdatering kring processen för vår genomgripande strategiöversikt när vi släpper rapport för det tredje kvartalet. All rapportering om potentiella utfall innan dess är helt och hållet spekulativa”, säger talespersonen.

I slutet av juli rapporterade Credit Suisse en nettoförlust på 1,59 miljarder schweizerfranc, motsvarande 17,5 miljarder kronor, för det andra kvartalet. Det var storbankens tredje delårsrapport i rad med röda siffror. 

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera