İyi tarım ile “tarladan sofraya” Mesut Türk yazdı

Güncelleme Tarihi:

İyi tarım ile “tarladan sofraya”  Mesut Türk yazdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2022 07:00

Dünya artık yeni bir döneme giriyor. Salgın hastalıklar, gelişen teknoloji, doğal kaynakların azalması ve benzeri faktörler, yaşam alışkanlıklarımızı da değiştiriyor.

Haberin Devamı

Beslenme, şüphesiz hayatın devamı için en temel ihtiyacımız. Bağışıklığımızı güçlendiren vitamin, mineral bakımından zengin besinler de her zamankinden daha önemli hale geldi.
Topraktan yetişen besinler yüksek oranda potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir ve iyot içeriyor. Bunlar, A vitamini, C vitamini ve B vitaminleri için de iyi birer kaynak.
Bu besinler vücudumuzun vitamin ihtiyacını karşıladığı gibi güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmamızı, alkali oldukları için daha genç ve zinde kalmamızı da sağlıyor.
İyi besin arayışında olan tüketici için bu noktada devreye “iyi tarım” giriyor. 

İyi tarım ile “tarladan sofraya”  Mesut Türk yazdı


Haberin Devamı

İyi tarım nedir?
İyi tarım; doğal kaynakları koruyarak, tarımın sürdürülebilir olmasını ve ürünlerin daha güvenilir şekilde yetiştirilmesini destekler.
İnsan sağlığına zararlı kimyasal, mikrobiyolojik, fiziksel kalıntılar içermeyen, çevreyi kirletmeden veya doğal dengeye zarar vermeden yapılan üretim şeklidir.
Mahsuller toplanmadan önce gerekli analizler yapılır ve zararlı ilaç kalıntıları bulunmadığından emin olunur.
Kısacası iyi tarım ile üretilen meyve ve sebzelerde insan sağlığına zararlı olan GDO ve kimyasal ilaç gibi maddeler bulunmaz. Organik tarıma göre de sürdürebilirlik açısından tüketiciye kolaylık sağlar.
Bu şekilde üretilen sebzelerle tükettiğimiz yiyeceklerden maksimum fayda sağlayabiliriz.
Birleşmiş Milletler 2021 Gıda İsraf Endeksi Raporu’na göre; Türkiye’de yılda kişi başı 93 kilogram, toplamda 7.7 milyon ton gıda israf ediliyor. Küresel çaptaki gıda israfı ise 1.3 milyar tona yaklaşıyor.
Hızla tükenen kaynaklarımız da göz önüne alındığında az ve öz gıda ile sadece kendimiz için değil dünya için de daha doğru bir seçim yapmak mümkün.

İyi tarım ile “tarladan sofraya”  Mesut Türk yazdı


Yeni trend
tarladan sofraya
Son dönemlerde evin balkonunda ya da bahçesinde sebze yetiştirmek, hatta atık yiyeceklerden kompost yapmak son derece yaygın hale geldi. Çünkü artık sadece tüketmek değil, üretmek ya da dönüştürmek de insanlar için öncelikli.
Şehir hayatında, küçük metrekareli evlerde yoğun tempoda yaşayan, üretim yapmak için bir alana ve zamana sahip olmayanlar için internetten yiyecek alışverişi yapmak, vazgeçilemez bir konfor ve kolaylık.
Değişen ihtiyaç ve alışkanlıklarımız arasında online alışveriş yapmak ilk sıralarda yer alıyor.
En uygun ve en taze ürün arayışında olan tüketici için ise, yiyeceğini üreticisinden almak son derece cazip. Artık online alışveriş sistemi ile sebzeleriniz “tarladan sofraya” direkt kapınızda!
Greenada gibi tüketici dostu markalar, iyi tarım ile ürettikleri sebze ve meyveleri tarladan toplandığı anda hijyenik koşullarda paketliyor ve özel kargo araçlarıyla en hızlı şekilde Türkiye’nin her noktasına ulaştırıyor.
Bu markalar, hem fiyat hem de tazelik ve hijyen garantili ürünleriyle “iyi tarım” ekolüne bir tik daha atıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!