Sportrádió: Ettől teljes lehet a hokikarrierem – Garát-Gasparics Fanni

Vágólapra másolva!
2022.11.01. 18:35
null
Garát-Gasparics Fanni örül, hogy a női NHL-be szerződött (Fotó: Twitter/Metropolitan Riveters)
„Ettől teljes lehet a hokikarrierem” – nyilatkozta a Sportrádió Hazafutás című műsorában Garát-Gasparics Fanni. A magyar női jégkorong-válogatott csapatkapitánya az amerikai Metropolitan Riveters csapatához szerződött a női NHL-be. Kiemelte: a jövő évi A-csoportos világbajnokságon is ott lehet a válogatottal, mert addigra véget ér a bajnokság, ahol az első mérkőzése most vasárnap lesz idegenben, méghozzá Bostonban.


„Amikor megkaptam ezt a lehetőséget, megbeszéltem a családommal, a párommal, és úgy éreztem, ez visszautasíthatatlan ajánlat, amit meg kell ragadnom. Kellett egy hét, mire igent mondtam, de örülök, hogy így döntöttem.”

„Eddig nagyon jól érzem magam, a csapat nagyon kedves, mindenki motivált, segítőkész, kihozzuk egymásból a maximumot. Nagyon várom a szezonkezdetet a Boston ellen. Dabasi Réka a csapattársam Metropolitan Rivetersben, ő már nyár óta itt van, és számíthatunk egymásra. „A világbajnokságig véget ér az itteni évad, nem lesz ütközés, tudok majd játszani.”

„A női NHL és az orosz liga – amelyben korábban öt évig játszottam – is nagyon profi. Más az amerikai kultúra, és technikai dolgokban sokat fejlődött a sportág”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik